Yleinen
13.9.2017

Olen yli 30, ei kiitos enää finnejä!

Olen yli 30, ei kiitos enää finnejä!

Kaupallinen yhteistyö Elivo

Minulla on ollut aina huono iho. Aika monella alkaa iho rasvoittua murrosiän kynnyksellä. Aika monella on finnejä ja mustapäitä yläkouluikäisenä ja hetken sen jälkeenkin. Joillain on huono iho vielä 20-vuotiaanakin.

Sitten on joitain, joilla on yhä huono iho, vaikka on jo hankittu koulutus, työpaikka, mies, talo ja lapsetkin, eli ei ihan olla enää teini-iässä. Anonyymeistä finniongelmaisista päivää, haluatko liittyä joukkoon?

En muista aikaa, jolloin minulla ei olisi ollut edes vähän mustapäitä ja finnejä. Täytin tänä vuonna 37 vuotta. Tuntuu, että kasvoillani käydään jatkuvaa taistelua, jossa osapuolina ovat nuoruudesta kiinni pitävät finnit ja keski-ikää enteilevät rypyt. Yrittäkää nyt hyvänen aika päättää, kumpaa ikää elän! Saisinko vain yhden murheen kerrallaan kasvoihini, kiitos!

Ihostani voi suoraan seurata, mikä aika kuukaudesta on. Kun on menkat, on myös monta uutta finniä, eivätkä ne edes valitettavasti johdu siitä, että vetäisin suklaata surkeiden päivien lohdutukseksi.

finnit, ihonhoito

Suklaasta tulee finnejä, sanoi äitikin

Tähän ikään mennessä olen kokeillut näitä keinoja parantaa ihoani:

  • Suklaan ja muiden rasvaisten herkkujen vähentäminen. Just, ei vaikutusta. Paha mieli vain jäi.
  • Lääkekuuri, joka oli niin vahva, että lääkäri varoitti moneen kertaan tulemasta raskaaksi. Ei vaikutusta.
  • E-pillerit, jotka vaikuttavat myös ihon hyvinvointiin. Ihoni oikein räjähti täyteen finnejä, joista näkyvät yhä arvet. Ei jatkoon!
  • Hormonikierukasta luopuminen. Ehkä pieni vaikutus parempaan suuntaan.
  • Runsas veden juominen. Ehkä vähän apua, mutta isompi vaikutus oli jatkuva pissahätä.
  • Maidon juomisen vähentäminen, lähes lopettaminen. Ehkä jotain vaikutusta.

Elivo ihoravinne

Taisteluun finnejä vastaan, aseena ravintolisä

Tänä kesänä sain kokeiltavaksi Elivo Ihoravinteen. Se on ravintolisä, joka tasapainottaa ja parantaa rasvaista ihoa sisäpuolelta.

Elivo Ihoravinnekapselit sisältävät laktoferriiniä, B-vitamiinia ja sinkkiä. Laktoferriinillä on tulehdusta ehkäisevä vaikutus, ja se vähentää ihon punoitusta. Samalla se estää haitallisten mikrobien kasvua iholla. Laktoferriinin antioksidanttinen vaikutus nopeuttaa myös ihovaurioiden korjaantumista. Ravinteen sisältämät biotiini, sinkki sekä riboflaviini ja niasiini auttavat ihoa pysymään normaalina.

Tutkimusten mukaan ravinteella saa tuloksia aikaan jopa parissa viikossa. Aion kuitenkin syödä kapseleita 80 päivää eli kahden pakkauksen verran. Olen nyt käyttänyt kapseleita kuuden viikon ajan. Hieman ennen kuurin aloittamista päätin myös jättää maidon juomisen pois, jos se toisi apua sekä iho- että IBS-oireisiini.

Tulokset Elivo Ihoravinteen käytössä

Kuudessa viikossa olen saanut tällaisia tuloksia aikaan sekä maidon juomisen lopettamisella että Elivo Ihoravinteen käyttämisellä:

  • Vähemmän punoitusta ihossa. Olen käyttänyt lähinnä vain puuteria, en enää juuri ollenkaan meikkivoidetta.
  • Hieman vähemmän mustapäitä.
  • Menkkojen aikana ei ole tullut kuin korkeintaan pari finniä, ei enää leukaa ja poskia täyteen. Muuhun aikaan kiertoa ei ole tullut ollenkaan finnejä!

Minulla on kokeilussa myös Elivo Puhdistusvaahto. Myös meidän Matilda, kohta 14, on ihastunut siihen. Vaahto on ihanan pehmeää, ja mikä parasta: sillä voi puhdistaa myös silmämeikin. Kätevää ja nopeaa!

Elivo puhdistusvaahto

Jotenkin tuntuu, että nyt syksyn tullen on uutta intoa satsata omaan hyvinvointiin. Parempi iho, hyvää mieltä liikunnasta, ehkä viisi kiloa pois, kenties uusi sävy hiuksiin tai uusi kampaus, uusi harrastus…?

Osallistu arvontaan!

Saan ilokseni arpoa kahdelle lukijalleni Elivo Puhdistusvaahdon, Elivo Käsivoiteen ja Elivo Ihoravinteen. Yhden setin arvo on 40 euroa!

Osallistu arvontaan blogin kommenttikentässä kertomalla, millaisia arkirutiineja sinulla on ihonhoidossa. Mitä ihonhoitorutiinia korostat, minkä helposti unohdat tai mitä et koe tarvitsevasi? Osallistu arvontaan 11.10.2017 mennessä.

Onko täällä muita, joilla on huono iho vielä aikuisenakin? Mitä kaikkea olet kokeillut?

Seuraa Yli pyykkivuorten -blogia Facebookissa / Instagramissa / Blogit.fi-sivustolla

Avainsanat

Kommentit

Kuulostaa todella tutulle…ikää 36 ja finnejä pukkaa ja vielä sitäkin enemmän mustapäitä.Tuskaillaan yhdessä 14veen kanssa:D
En juurikaan käytä meikkiä ja kun käytän niin en ole huomannut juuri vaikutusta ihon kuntoon.Sen sijaan suklaa ja sipsit pistää aina naaman kukkimaan.Olen kokeillut ulkoilua,kun kuulin että se auttaa.Ei auta,ei varsinkaan kesällä.Pahensi tilannetta huomattavasti.Vedenjuonnista huomasin saman kuin sinä.Nyt on kokeilussa ihon huolellinen kosteuttaminen, koska luin jostain että kuivaan ihoon tulee helpomin mustapäitä.Ei vaikutusta toistaiseksi.Clerasil-tyyppisiä tuotteita kokeilta,jopa hammastahnaa kuivattamaan finnit.Erilaisia päivä-ja yövoiteita kokeiltu,samoin halvempia markettivoiteita.Ei vaikutusta.Ihon pesu runsaalla vedellä ehkä auttaa himpun verran,mutta kuivattaa myös ihoa.Kuorintavoiteet ollut käytössä (ei liian usein) ja sitten ei käytössä, kun molempien tapojen puolesta puhutaan.Pillerit ei aikoinaan vaikuttaneet mihinkään suuntaan ihon suhteen.Olen jo aika luopunut toivosta,että näistä koskaan pääsisi eroon…plääh…

Uskon, että paljon vaikutusta sillä, mitä syöt, miten liikut ja nukut. Lisäksi myös peruspuhtaus, kosteutus ja stressitön elämä auttavat.
Kollageenit ovat käytössä ajoittain

Puhdistan kasvot aamuisin ja käytän kosteuttavaa voidetta. Silloin tällöin kuorin ja laitan kasvonaamion

Olen käyttänyt apteekin Acnex-kasvovettä 14-vuotiaasta eli 28 vuotta. En tiedä, pitäisikö vaihtaa, mutta tähän asti se on pitänyt rasvaisen akneihoni jotenkin kurissa. On vaikeaa löytää oikeita tuotteita keski-ikäisen akneiholle varsinkin, jos haluaa käyttää eläimillä testaamatonta kosmetiikkaa.

Kasvojen puhdistus ja pesu, kevyt päivävoide meikin alle 🙂 Näppyjä tulee myös, vaikka 30 ylitetty.

Aknesotaa käyty täälläkin yli 20 vuotta. Ainoat asiat jotka todella pitävät aknen kurissa (olen kokeillut KAIKKI tuotteet perus kauppatavarasta kalleimpiin) ovat Clindoxyl-voide jota on määrännyt ihotautilääkäri ja valohoito, eli viikottaiset pistäytymiset solariumissa. Olisi varsin mielenkiintoista kokeilla tätä Elivon uutuutta.

Kasvojen puhdistus + voide aamuin illoin.

Poistan meikin aqualan perusvoiteella ja vedellä, sitten päivä- tai yövoidetta.

Samat on ongelmat myös täällä. Mustapäitä, pieniä finnejä, isoja kipeitä finnejä, ihon punoitusta, otsa ja posket kiiltelevät rasvasta. Ikää 44 v., hohhoijaa! Haaveena olisi heleä iho, edes joskus. Epillerit on kokeiltu, ne ehkä nuorempana vähän auttoivat pahimpaan. Kaikenlaisia voiteita ja naamioita sun muita, mutta nyt ihan perusvoiteella mennään, koska se on edullisin. Nämä tuotteet täytyy kuitenkin kokeilla, jos vaikka näistä löytyisi apu. Kiitos vinkistä!

Puhdistus aamuin illoin. Yritän myös rasvata, mutta se unohtuu usein. Syn paljon lisäravinteita.

Kohta itselläkin 30 vuotta tulee täyteen ja naama on ollut teini-iästä saakka finnien ja mustapäiden peitossa. Kaiken maailman poppakonstit ja keinot on kokeiltu, mutta mikään ei ole auttanut. Pidän meikittömiä päiviä ja joskus viikonkin ilman meikkiä ja kasvot pesen aamuin illoin. Elivon ravintolisistä käytän kalaöljykapseleita ja nyt todella kiinnostuin tästä ihoravinnekapselista, joka lupaa tuloksia jopa parissa viikossa. Toivotaan, että arpaonni suosii ja pääsisin kokeilemaan näitä kapseleita. Itsetuntokin varmaan kohenisi heti ja voisi olla vapautuneempi ilman kipeitä paiseita poskilla.

Puhdistus aamuin illoin konjac-sienellä + kostutus ja tarvittaessa kuorinta. Olisi hienoa kokeilla erilaisia lisäravinteita ja uutuustuotteita.

Enpä juuri hoida ihoa. Käytän päivävoidetta ja joskus meikkivoidetta. Pesen kyllä kasvot aamulla ja illalla.

Puhdistus aamuin ja illoin, sitten rasvaus. Olen myös miltei nelikymppinen ja iho on alkanut kukkia oikeastaan vasta nyt.

Olen kokeillut iholleni jos vaikka mitä tuotteita. Kalliita ja edullisempia. Yleensä aina ostan uuden sarjan täynnä suuria odotuksia. Ja kerta toisensa jälkeen olen joutunut pettymään. Ihoani hoidan aamuin illoin: puhdistusmaito tai -vaahto, kasvovesi, kosteusvoide. Kuorinta kerran viikossa. Iho on jatkuvasti tulehtunut, enemmän tai vähemmän näppylöitä, mustapäitä tosi paljon erityisti nenässä. Olen 43-vuotias.

Käytössä aasialainen ihonhoitorutiini, mihin kuuluu n. 30 erilaista tuotetta. Aamulla menee tunti ja illalla tunti ihonhoitoon.

Olipa tuttua tekstiä.. ikää 40 ja naama kukkii kuin teinillä. Eipä kummempia rutiineja, alkanut etsimään sopivia rasvoja, kun iho kuivuu tosi helposti.

Käytön geelimäistä puhdistusainetta ja kasvovettä.
Joskus kuvittelen, että pelkkä vesi riittää, mutta rasvaiholleni se ei riitä.
Nyt on oltava tarkkana, kun pian 11 vee tyttäreni aikaa tarvitsemaan ihonhoitoaineita ja katsoa, että hänellä niitä riittää ja ovat oikeanlaisia. Puhdistusvaahto on suosikkini. Kasvoharjaa en katso tarvitsevani.

36v ja huono iho, mutta apteekista päätin kokeilla Vichyn tuotteita ja ne auttoi: puhdistusaine + kasvovoiteet ja oikeesti auttaa. Illalla vain puhdistus, yöksi ei muuta kuin silmänympärysvoide, niin saa iho huilata, aamulla puhdistus + kosteutus.
Kosmetologilla kannattaa käydä säännöllisesti ja e-vitamiini on hyväksi iholle.

Heissan Hanna!
Taistelua ihon kanssa on nyt ollut muutaman vuoden seuraavilla tuloksilla:
-hormonikierukka pois, apu jonkin verran
-gluteeni pois, apu jonkin verran
-maito pois, apua jonkin verran
-etana Elli voide, apu hetkellistä
-konjakkisienellä pesu -> pahimmat näppylät jääneet
-hyvät yö unet -> iso apu
-zinkki + biotiini kuuri -> jonkin verran apua
-kollaageni kuuri p.o -> auttoi hetkellisesti
-illalla öljyä kasvojen pesun jälkeen ja aamulla perusvoidetta -> auttaa jonkin verran
-työpaikka, jossa ei sisäilmaongelmaa -> iso apu.
-stressin minimointi -> auttaa

Mutta edelleen kuitenkin ihon kanssa ongelmaa…

Olen 35-vuotias ja minulla on aina ollut todella hyvä iho. Vuosi sitten jouduin lopettamaan e-pillerit migreenin takia ja siitä se sitten lähti. Iho on kamalassa kunnossa. Pesut aamuin illoin puhdistusvaahdolla,kuorinta kerran viikossa ja kosteusvoidetta lopuksi.

Täytin juuri 27 vuotta ja kärsin edelleen kasvojen epäpuhtauksista. Aiemmin tilanne oli pahempi, koska ns. ylihoidin ihoani. Käytin liian paljon ja liian vahvoja puhdistustuotteita.
Nykyään suoritan iltaisin hyvän puhdistuksen, johon kuuluu puhdistusaine, suolasaippua ja kasvovesi. Yön jäljiltä pesen kasvot ainoastaan viileällä vedellä, sitten kasvovesi ja päivävoide. Kuorinta 1-2krt viikossa. Suolasaippua on ollut ihan huippu! Ihohuokoset ovat pienentyneet ja ihon väri on tasaisempi. Kannattaa kokeilla, hintakin on tosi edullinen. Alkuun suolan aiheuttama kirvely tosin säikäytti koska iho oli niin ärtynyt finneistä,tai oikeastaan niiden puristelusta. Nyt kun iho on vähän parantunut, ei suola enää kirvele juuri yhtään.

Tuotteet vaikuttavat kiinnostavilta. Jos voittaisin niin antaisin ne 16-vuotiaalle tyttärelleni, joka kärsii teini-iän aknesta, varsinkin t-alue kukkii koko ajan. Muutama pitkä antibioottikuuri hänellä syötynä ja tuotteita on kokeillut jo lukuisia. Mutasaippua on ollut aika toimiva. Ruokavalion muuttamisesta ei ole ollut juurikaan hyötyä.

Puhdistus aamuin illoin konjac- sienellä + kostutus ja joskus kuorinta. Samaa ongelmaa täälä, olisi muelenkiintoista koittaa lisäravinteen vaikutusta 🙂

Minulla todettiin ylä asteen alussa akne ja siitä lähtien olen sen kanssa tapellut.
Nykyään ei tietenkään niin paha mitä silloin joskus oli mutta se on kiva huomata välillä ihan randomisti saattaa tulla johonkin reiteen joku finni, eli ei tosiaan pelkästään kasvoissa pysy.
Olen kokeillut antibiootti kuurit, e-pillerit, erilaiset pesuaineet ja kalliit lääke rasvat ja mistään ei ole tuntunut olevan huomattavaa apua.
Pakko sanoa et oon luovuttanut mun ihon hoidon kanssa monta vuotta sitten kun mikään mitä teen ei tee muutosta tai jos tekee niin vain huonompaa päin.
Mulla myös jäänyt kraaterimaisia arpia naamaan aknesta ja se vielä että kaiken lisäksi usein olen kuin tomaatti kasvoista eli hyvin punertavat aina.

Kyllä! Finnejä vaan tulee, tosi ärsyttävää! Mun ihonhoitorutiinin on tosi järjestelmällisen; kuin suoraan oppikirjasta. Aamuin illoin puhdistus, kasvovesi, silmänympärysvoide, seerumi, päivä-/yövoide, joka päivä. Pari kertaa viikossa kuorinta ja silloin tällöin jaksan läträtä naamioilla. Mutta noita finnejä vain sitten tulee…niihin käytän teepuuöljyä ja täsmägeeliä. Ei auta. Äääää!!

Kaiken maailman tuotteet testattu ja tuntuu että apua tulee vain hetkeksi..! Puhdistus aamuin illoin ja jotain rasvaa aina yöksi. Nyt ikää 34v ja imetyksen jatkuessa (vauva nyt 5kk) alkaa iho taas reagoida -hormonit ilmeisesti alkavat tehdä taas tepposiaan… Raskausaikana iho voi yllättävän hyvin ja kerkesin jo iloita, mutta nyt tuntuu että taasko se alkaa. Nuorena oli hyvä iho joka vanhemmiten tuntuu menevän vain hankalammaksi ja hankalammaksi. Mielelläni testaisin nämä Elivot!

Täällä 43v ibs:tä kärsivä. Ihoni on helposti rasvoittuva, ihan öljyinen oikeasti. Mustapäitä ja isot ihohuokoset. Finnejä vaihtelevasti. Vannon ruokavalion nimeen ja etenkin sokerin vähentämiseen. Se on tasapainottanut ihoa ja kirkastanut. Hellävarainen kuorista on toinen, minkä tehoon vannon. Esim hunajaa ja hienoa himalajansuolaa, ai että iho tykkää! Pyrin kukkaron salliessa käyttämään parempia, tuoksuttomia luonnonkosmetiikkatuotteita. Vink, Lily Alexandra. Mutta jos voittaisin, antaisin tuotepaketin siskolleni, jolla on samanlainen ongelma kuin sinulla.

Mulla käytössä erisan tuotteet. Aamulla ja illalla pesu, ja rasvauksen kun muistais aina. Aika mietoja, voisin kokeilla muitakin merkkejä. Aikuisiän akne vaivaa, olen hieman alle kolmekymppinen. Sekaihoa aika vaikea hoitaa.

Päivittäinen puhdistus ja rasvaus laadukkailla tuotteilla (apteekista, kosmetologilta). Viikoittain kuorinta ja naamio. Käytän myös lisäravinteita (D-vitamiini, sinkki jne). Iho on välillä paremmassa ja välillä huonommassa kunnossa. Parempaan suuntaan kuitenkin menossa.

Vehnät ja sokerit mahdollisimman vähiin, samoin maito.
Ota viikottaiseen rutiiniin savi- ja kuollutmerimutakasvonaamiot, AHA-happovoide sekä ”burning face mask”: 1 tl juoksevaa hunajaa, 2 tl sitruunan mehua, 1 tl kanelia ja 1 tl muskottipähkinäjauhetta (anna vaikuttaa kasvoilla 10-30min.).
Aha-voide aiheuttanee kuivumista ja punoitusta, mutta säätele käyttökertoja sen mukaan miten iho reagoi.
Sama juttu, koko nuoruuden ja aikuisiän kamppaillut aknen kanssa, mutta nyt on jo ohi päästy 39 vuotiaana finneistä.

Kasvojen puhdistus ja kosteutus päivittäin. Kuorinta ja naamio satunnaisesti.

Myös täällä työksi ongelmaihoinen, joka kokeillut lähes samat keinot kuin sinä samoin vaikutuksin eli ei vaikutusta.

Olen nyt viime aikoina kiinnittänyt huomiota että ihotyyppini on muuttunut pintakuivaksi rasvaiseksi ihoksi/sekaihoksi! Siispä pari viikkoa sitten aloin kunnolla kokeilemaan sille soveltuvia tuotteita. Aamuisin puhdistan puhdistusvaahdolla, puhdistavalla kasvovedellä ja laitan kosteuttavaa päivävoidetta. Iltaisin sama + kosteuttavaa yövoidetta. Olen myös kokeillut syväpuhdistavaa naamiota ja kuorintaa ja iho todella näyttää paremmalle. Myös kasvohoidolla on ehkä ollut osuutta asiaan nenän mustapäiden osalta… Jokatapauksessa olen iloinen että löysin ihotyyppini ja osaan nyt valita tuotteita sen mukaisesti. 🙂

Täällä kans yksi 30-vuotias finninaama. Mulla sen tekee luultavasti tuo PCOS. Kaikki keinot myöskin kokeiltu eikä mistään ole ihan valtavaa apua ollut, sieltä ne pikku pirulaiset puskee jossain välissä kuitenkin. Tällä hetkellä käytän teepuuöljy ja aloevera -pohjaisia tuotteita aika paljon ja tuota himalajansuolasaippuaa, lisäksi ei rasvainen mutta tosi kosteuttava geelimäinen kasvovoide ja tilanne on lähestulkoon siedettävä, edes osan kuusta. Tämä pärstä vaatii puhdistuksen ja voiteen aamuisin, perusteellisen puhdistuksen myös meikistä ja rasvan iltaisin sekä täsmäkohdennetut naamiot pari kertaa viikossa ja tyynyliinan vaihdon 1-2 kertaa viikossa. Uu jeah!

Ongelma ihoiselle ois kyllä ihan lottovoitto tämä!

Putsaan ja kosteutan. Meikkiä käytän harvoin.

Puhdistan kasvot aamuin illoin. Pari kertaa viikossa kuorin kuorintavoiteella ja harvemmin käytän naamioita. Olen kokeillut lukemattomia eri tuotteita. Samoin syönyt lääkekuurin. Ikää 45 v. ja finnejä enemmän kuin teini-iässä.

Pesut aamuin illoin puhdistusvaahdolla,kuorinta kerran viikossa ja kosteusvoidetta lopuksi.

Mulla myös helposti ravoittuva iho. Nyt olen pessyt ihoni suihkussa käydessä himalajan suolasaippualla (älä hiero saippuapalaa suoraan iholle, vaan käsiin ensin). Lisäksi teen joka ilta kaurahoidon kasvoilleni.
Tällä konstin on rasvaisuus alkanut hellittämään ja iho on kirkkaampi sekä terveemmän näköinen 🙂
Lisäksi toki kosteusvoide menee joka ilta 🙂

Puhdistan ihoni huolellisesti pari kertaa päivässä ja laitan kosteusvoiteen.kuorinnoissa ja naamioissa olen todella laiska,myös meikkaamisessa olisi parantamisen varaa… Olevinaan aina liian kiire huolehtia itsestä..

E-pillereiden lopettamisen jälkeen iho alkoi kukkia. Parhaiten toimii ehkä käsisaippua ja kosteuttava voide. Yritän olla koskematta kasvoihin päivän aikana, se auttaa.

Hanna

Käsisaippuasta oon kuullu et ei sais käyttää, liian kuivattava.

Mukana ollaan! Pesen vain puhdistusvaahdolla + käytän kasvovettä, ei muuta. Epäpuhtauksia löytyy täältäkin..

Joka päivä meikkaan ja joka ilta meikin poistan ihan perus miracle wateria käyttäen 🙂 Iholla on epäpuhtauksia, vaikka itse myös kuulun aikuisikään. Voisin kokeilla myös lisäravinteita, jos niistä jotain hyötyä olisi.

Aikuisiänaknesta kärsin minä.. Pesen kasvot hellävaraisella geelillä aamuin illoin. Käytän kasvovettä ja kosteusvoidetta. Pari kertaa viikossa kuorin ihoni ja käytän naamiota. Kosmetologillakin käyn säännöllisesti. Silti finnejä pukkaa sjottain. No eipä ole juurikaan ryppyjä tämän 40-vuotiaan ihossa… Tuo ihoravinne kiinostaa erityisesti. Olisiko siitä apua?

Ikää mittarissa 22v. Ja finneihin jo kokeiltu perusmarketti tuotteita, e-pillereitä, ja joku vahva lääkekuurikin joskus joka aiheutti voimakasta pahoinvointia joten lopetin. Ei millään mitään vaikutusta. Syön myös suht. terveellisesti ja juon paljon vettä. Olisi kiva kokeilla tuotetta mikä oikeasti toimii joten mukana arvonnassa! Tällä hetkellä ihonhoitorutiini koostuu oikeastaam vain meikin poisto ja kasvojen pesu pelkällä vedellä aamuin illoin.. kovin nopeasti en kokeile uusia tuotteita jos ei hyvät suositukset koska monista olen saanut vain lisää finnejä. Ja tietysti kosmetologiin ei varaa.

Leuan alue ja ohimoista sivut on ne ongelmakohdat! Aina näppyjä naamassa ja kun olen vielä tämmönen pikku apina niin puristaa ne aina pitää,mistä tietenkin jää arpia😞 Mittarissa 34 ja tosiaan enemmän saanut nyt asian kanssa painiskella kun teininä. Otsassa ryppyjä,leuassa finnejä…ei kaunista😬 Huolellinen ihonpuhdistus ja kasvovesi on minun sotakirveensä tätä vastaan! Vaan jos on lusikalla annettu ei voi kauhalla vaatia vai miten se menee 😃 tsemppiä kaikille taistoon 💪🏻

Täällä yksi äiti jolla räjähtänyt naama kukkimaan ensimmäisen lapsen jälkeen! Lapsi on nyt parivuotias ja imetys juuri loppunut, tuntuu että imetyksen vähentyminen on aiheuttanut uuden murrosiän kasvoille. Joskus teininä ollut viimeksi tällälailla finnejä, ja itselläni ne tulee vielä aina samoihin kohtiin, leukaan ja poskipäihin, eli joku hormonaalinen juttu vissiin. Hieman olen kyllä saanut kasvoja rauhoitettua vaihtamalla puhdistusaineen ja rasvan luonnonkosmetiikkaan, ja kosteuttamalla ihoa kunnolla. Ostin hyaluronihapposeeruminkin testiin ja se onkin tuntunut kosteuttavan hyvin rasvan alla. Hyvä vinkki toi maidon juomisen vähentäminen! Vaikka sitä ei tulekaan paljoa juotua mutta kuitenkin sitä voisi vähentää enemmänkin. Elivon ihoravinne kuulostaa hyvältä, kun tuntuu että aina ei ehkä tule syötyä juuri ihon kannalta terveellisesti.

Finnikerholainen ilmoittautuu mustapäärauta tanassa! Kohta 40 mittarissa ja tattia tyrkkää lärviin. Kaikkea on varmaan kokeiltu, syödä lisää, juoda lisää, sitten taas syödä vähemmän ja juoda vähemmän. On pesty ja jätetty pesemättä, voiteiden sekaan laitettu jos jotakin lisäaineita ja käyty kasvohoidoissa. Nyt hartiat matossa (ja vessan peili jatkuvasti ihomatoroiskeissa) olen päättänyt luovuttaa ja elää sen kanssa mitä annetaan 😀 Toooooki jotain vois vielä testailla oikein hyvän myyntipuheen jälkeen 😉

Aknen kanssa painiva myös joten koen että jokapäiväinen ihon puhdistus on se tärkein. Siltikin tarvitsen varmaan kovemman lääkkeen jotta ihon saa parempaan kuntoon. Suolasaippuat auttavat mua jonkin verran joten iso suositus niille!

Kuulostaapa (valitettavasti) tutulta..Vähentänyt myös maidon juontia, jonkinlaista positiivista vaikutusta koko kehon hyvinvoivtiin.Hormoonikierukan pois jättö ollut monesti mielessä, mutta mitä tilalle? En pärjää ilman aamu
-ja yörasvaa. Iho on myös kuiva! Mutta niissä ei mitään erikoisia löydöksiä tai fanituotteita. Ihan perus humektan ajaa asian.Lisäksi yritän käyttää hyvin luonnonmukaisia tuotteita. Dödössä en käytä enää mitä tahansa. Ehdottomasti ainakin pitää olla alumiinitön. Mutta ne kasvot ja näpyt??? Ikää räpsähti 36 ja siinä ne on ja pysyy. Kesässä on jotain taikaa, koska iho oli hyvässä kunnossa kesän yli ja kevääll olin kyllä käynyt kosmetologilla kasvohoidossa. Eli Etälän lämpöön, siinäkö vastaus? 😎

Minä puhdistan säännöllisesti sebamedilla ja Madaran kasvosaippualla aamuin ja illoin. Päälle luonnonkosmetiikan ruusuvoide. Toimii minulla! Olisipa kiva kokeilla näitäkin tuotteita! 🙂

Oi voi, tämä tulisi niin tarpeeseen. Olen myös yli 30 äiti, ja naamani kukkii. Aiemmin olin aika huithapeli kasvojen hoidon kanssa (kasvoni pesin suihkussa suihkusaippualla), mutta viime aikoina on ollut pakko keksiä jotain muuta. Runsas veden juominen, suolaisten ja rasvaisten ruokien välttäminen ja tehokas jokailtainen kasvojenpesu kasvojenpesuaineella on ainakin tällä hetkellä listalla. Mutta ne aineet! Kaupan hyllyllä on mennyt kerran jos toisenkin sormi suuhun. Mitä merkkiä, millainen iho minulla on, mitä aineita pitäisi ostaa…

Todellakin siis arvonnassa mukana. Osasit ainakin markkinoida tuotteet hyvin! 😉

Nuoruudella minulla oli todella hyvä iho, ei ollut finnejä eikä mustia pääitä. Nyt kun ikä yli 40, iho on kuivaa ja punoittaa helposti. Käytän yleensä päivä ja yövoidetta, jossa on C vitamiinia, kuulemma se vähentää / estää punoitamista. Veden juominen tietysti auttaa, mutta en vaan muista juoda ja työn aikana useasti ei ole edes aika juostaa vessaan. puhdistuksessa käytän puhdistusvaahtoa ja ripsivärin poistoainetta.

Kasvojen peseminen aamuin illoin ja kosteusvoide. Meikkaan äärimmäisen harvoin. Olisi varmaan ympäristölle kivempaa jos meikkaisin päivittäin. Mutta koska hikoilen kasvoista paljon, olen tullut siihen lopputulokseen että ei kannata meikata.

Hyvin tutulta kuulostaa..
Samoja olen kokeillut, paitsi hormonikierukka on ja pysyy ☺️
Maidon käytön lopettamisesta olen hyötynyt sekä lisäravinteiden aloittamisesta. Niitä olen nyt käyttänyt noin 1,5 vuotta. Keväällä vihdoin myös löysin itselleni sopivan ihonhoitosarjan. Välillä kokeilin muuta jotta saan varmuuden. Totesin, että iho reagoi heti ei toivotulla tavalla. Ja paluu oli helppo ratkaisu. Nyt iho voi hyvin.
Marjo

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystietosi

Yhteystietosi näkyvät vain bloggarille ja niitä käytetään vain tässä postauksessa mainittuun tarkoitukseen. Yhteystietojasi ei myöskään luovuteta kolmansille osapuolille.