Yleinen
21.4.2017

Raitaverkkarit, majut, rähinät – koululaisen rakkaimmat housut

Raitaverkkarit, majut, rähinät – koululaisen rakkaimmat housut

Rähinät, majut

Olen ilkeä ja julma äiti. Piilotin 10-vuotiaan rakkaimmat housut. Meillä on nyt täällä pieni perhekriisi.

Jos teillä on kouluikäinen, urheilullinen tyttö tai poika, tiedätte, mistä housuista puhun. Niin, kyseessä on Adidaksen raitaverkkarit, jossain päin Suomea nimeltään rähinät ja jossain päin majut. Raitaverkkarit: ainoat katu-uskottavat housut. Itse asiassa ainoat housut, joissa voi ylipäätään esiintyä missään yöpuvun riisumisen jälkeen.

Lapsen mielestä raitaverkkarit ovat just hyvät, vaikka ne olisivat a) kuluneet ja nuhruiset, b) liian pienet, c) täynnä järkyttävän isoja reikiä.

Ihan hyvät ne on! Ei kukaan katso mitään reikää! Sitä paitsi mulla on mustat, pitkät kalsarit siellä alla!

Rähinät, majut

Mielestäni raitaverkkarit ovat ihan hienot. Siis ehjinä. Äiti-ihmisellä olisi kuitenkin muutama vaatimus niiden käyttöön.

  1. Ehjät.
  2. Puhtaat.
  3. Ulkohousut niiden päälle tai jos ulkona on lämmin, vaihdetaan sisällä sitten toiset housut ulkoilun jälkeen.
  4. Jos housut ovat liikuntatunnilla jalassa, niitä ei vedetä jalkaan enää liikuntatunnin jälkeen.
  5. Vaikka housuja olisi kahdet tai kolmet, olisi kiva, jos edes kerran viikossa olisi jotkut toiset housut jalassa. Edes yhtenä päivänä viikossa!
  6. Pesuun edes kerran viikossa! (Äiti hiipii yöllä salaa huoneeseen varastamaan housut, mutta polvien naksahdus herättää tarkkaavaisen lapsen.)
  7. Kun pyydetään vaihtamaan siistimmät vaatteet vaikka ravintolaan lähtiessä, ei kaapista otetut puhtaat raitaverkkarit ole ratkaisu asiaan. (Oletko lapseni kuullut koskaan farkuista? Vihje: kurkista vaatekaappisi farkkuhyllylle.)
  8. Ei syntymäpäiville (paitsi koulukaverin ehkä just ja just, jos muka kaikilla muillakin on), ei häihin, ei ristiäisiin… Ei. Mä sanon viimeisen sanani ja se on ei.

Onhan se hirveän hyvä, että lapsi tietää tyylinsä ja haluaa pitää siitä kiinni. Myös tietyt kengät saattavat olla ainoat oikeat ja just hyvät, jos ne vain yksinkertaisesti ovat just hyvät. Siihen ei vaikuta vanhemman mielipide eikä se, että vieressä olisi ihan uudet, aikuisen mielestä paremmat kengät.

Rakkaat vanhemmat. Jo lapsenne vauva-aikoina harjoittelitte hiipimistä, että lapsenne ei heräisi. Tuo taito on hyvä olla yhä voimissaan. Tsemppiä yöllisiin vaatteiden ja kenkien pesuun- ja roskiinviemishiipimisiin! Hitsi vaan tämä iän mukanaan tuoma nivelten narina…

Et vie niitä pesuun! Mä otin ne tällä viikolla!

Ei roskiin! Ei se mua haittaa!

Ne on just hyvät!

rikkinäiset kengät

Avainsanat

Kommentit

Uusimmat majut ovat nyt sellaiset, joissa mustat raidat vain yläosissa. Valkoraitaiset ovat poistumassa.

Hanna

Ahaa, kiva tietää 🙂

Kaikilla kolmella 12,12 ja 15 vee löytyy verkkarit ja monet on jo hajonneet. Aina olis päällä, eikä pesuun saa. Mul on kans omat ja onhan ne mukavat. 👍

Hanna

Pitäskö minunkin ostaa? Henrik kyllä toivoo, että ostaisin. 🙂

Tää maju-vaihe on kestänyt jo pitkään. Monet reikäiset, paikatut ja uudelleen reikääntyneet löytyy kahden pojan kaapeista. Tällä hetkellä on jopa ehjiä! Ennätys taisi olla iso reikä polveen alle viikossa. Enää pojat eivät ole niin merkkiuskollisia. Myös Niken housuja löytyy. Tärkein ominaisuus verkkareissa on kapenevat lahkeet.

Hanna

Tuttua siis teillekin! 🙂

Voi ei, muistan ajan, kun pikkusiskollani oli yläasteella tuo vaihe! 😀

Hanna

Heh, tuttua siis 😂

Niin tuttua, meillä molemmilla pojilla (15v&12v) on useammat ja kyllä ne ovat ne eniten käytetyt housut. Nuoremmalla hajoaa vielä polvet, isompi pysyy jo pystyssä niin hänellä pysyvät ehjinä. Olen muutes tehnyt molemmille shortsit pätkäisemällä reikien yläpuolelta. Kelpaavat jopa teinille koska ”näitä on oikeastikin tälläisiä” 😀

Hanna

On kyllä monenikäisillä näitä! 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *