Yleinen
16.7.2017

19. Raskausviikko !

19. Raskausviikko !

Raskausviikko: 18+1

Vauva: Vauvan kuulo kehittyy 15-20 viikon välillä. Sormenjäljet muodostuvat ja näillä viikoilla vauva on jo niin iso ja vahva, että liikkeiden tunteminen on yleistä.

Oireet: Alavatsa ja -alaselkä kivut. Autossa istuminen yli puoli tuntia kerrallaan on tuskaista ja saa aikaan pitkäkestoisia harjoitussupistuksia. Harjoitussupistukset ovat todella yleisiä ja fyysisestä rasituksesta riippumattomia. Pientä väsymystä ja väsymistä tuntuu olevan taas vähän enemmän.

Mielihalut: Jääkaappikylmä vesimeloni.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Aika lentää ja kuitenkin taas matelee. Välillä en edes muista olevani raskaana ja todellisuus siitä, että meitä olisi joulukuussa viisi ei ole oikein vielä iskostunut takaraivooni. Koska raskaudesta tulee todellinen? En vielä oikein tajua, että ehkä me saadaan oikeasti pitää tämä vauva. Nautin kasvavasta vauvavatsasta kamalan paljon, mutta samalla ahdistaa vaatteiden huono istuvuus sekä kehon muuttuminen. Kyllä kai se tästä, kun tähän ehtii taas kunnolla tottumaan. Liikkeitä tunnen jo useasti ja paljon, mutta edelleen ne kaikki ovat alavatsalla. Enemmän vasemmalla reunalla, mutta joskus harvoin myös oikealla puolella. Ihanaa, että siellä ollaan elossa! Mutta siitä huolimatta raskaus tuntuu edelleen vähän epätodelliselta olotilalta tällä hetkellä. Fyysisesti raskaana, henkisesti ei niinkään.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.