Yleinen
12.7.2017

Kun äidiltä wc-paperi loppui…

Kun äidiltä wc-paperi loppui…

Se fiilis, kun olet juuri saanut lapsesi valmiiksi taistelun ja tahdon kautta. Olette valmiita lähtemään puistoon, ja lähteminen on tapanne mukaan ollut taas noh, vähän haastavaa. Äiti käy nopeasti vielä vessassa, sitten mennään alas laittamaan kengät jalkaan!

Kun olet juuri valmis, huomaat että wc-paperi on loppu ja lähin uusi rulla sijaitsee alakerran vessassa. Sinua tuijottaa kaksi hieman kiukkuista (koska äiti oli taas tyhmä, kuten tavallista) silmäparia vessan ovenraosta. Mietit kuumeisesti miten selviät tästä tilanteesta kunnialla. Jos pelaat korttisi oikein, vältyt hyppimästä takapuoli paljaana housut kintuissa pikakiitoa alakerran vessaan. Koska verhot ovat auki, tietenkin.

Elvira rakas, haetko äidille paperia alakerrasta? Saat takaisin pitkän katseen. Kehujen ja ylistyksen siivittämänä saan uhmailevan neljä vuotiaan kuitenkin hakemaan alhaalta paperia. Rullan matka kuitenkin pysähtyy rappusten yläpäähän, parin metrin päästä minusta. Elvira heiluttelee rullaa edessään. Sitten molempien tyttöjen naamalle leviää virne ja tajuan että ellen nopeasti jotain keksi, he kipaisevat salamana karkuun nauraa räkättäen kovaa. Ja minä jään istumaan siihen pytylle kuin nalli kalliolle. Mikäs sen hauskempaa olisikaan, kun leikkiä hippaa paljas pyllyisen äidin kanssa.

ELVIRA! Tuo äidille se paperi tai äiti tulee surulliseksi!  (Uhkailu, tehoton)

Anna se paperi heti tänne tai emme pääse sinne puistoon kun äiti jää tänne pöntölle loppupäiväksi. (Kiristys,tämäkin tehoton)

Saatte purkat jos annatte sen rullan nyt kiltisti äidille! ( Lahjonta, varma teho)

Kiristys, lahjonta ja uhkailu. Lastenkasvatuksen pyhä kolminaisuus. Tyytyväiset, purkkaa mässyttävät lapset lampsivat viereiseen leikkipuistoon ja täytyy myöntää että olin itsekkin hyvin tyytyväinen. En suinkaan taas niin loistokkaaseen tapaani kasvattaa jälkikasvuani vaan siihen, ettei tarvinnut näytellä paljasta ahteria naapureille heti aamusta. Tuplauhman (ja loppuneen wc-paperin..) kanssa kaikki keinot ovat joskus sallittuja.

Avainsanat

Kommentit

Apua,en kestä!,huippu postaus taas, niinkuin aina 🙂

Hahahaha niin tuttua! 😀 Ihania nuo Elviran ilmeet 😀

Laura, Tehtävänimikkeenä Laura.

Ihanaa etten ole ainut :p kiitos, hän on aika vekkuli :p

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.