Yleinen
1.7.2017

17. Raskausviikko ! (+Ä-neuvola kuulumiset!)

17. Raskausviikko ! (+Ä-neuvola kuulumiset!)

Raskausviikko: 16+0

Vauva: Painaa n. 135 grammaa ja on 16 cm pitkä. On lanugo nimisen karvan peitossa, nielee lapsivettä ja pissaa. Reagoi liikkeillä ja potkuilla ympäristön ääniin.

Oireet: Turvotus. Kiitos lämpimät kesäilmat, nilkat ja sormet ovat jo iltaisin aika pullat. Muuten aika oireetonta, kohdun kasvukipuja ja harjoitussupistuksia lukuunottamatta.

Mielihalut: Sitruunavesi. Tuttu viime raskaudesta josta sain muistutuksen facebookin kautta eräänä päivänä ja siitä se ajatus sitten lähti…Myös salmiakki maistuu aikas makosalle.

Päälimmäiset ajatukset raskaudesta: Levollisin mielin. En malttaisi millään odottaa elokuun alkua ja rakenneultraa, onhan kaikki hyvin? Olisi aika kutkuttavaa jos haaroväli pysyisikin ultrassa kiinni ja meille tulisi synnäriyllätyksenä kumpi siellä on. Olen nähnyt ihan hulluja unia viimeaikoina niin synnytyksestä, imetyksestä kuin itse raskaudestakin. Eräänä yönä synnytin yksi vuotiaan joka kieltäytyi imetyksestä. Yhtäkkiä heitä olikin kaksi ja molemmat osasivat puhua samantien…Olen myös monena yönä raskaudesta huolimatta ollut ryyppäämässä ja polttamassa tupakkaa ja yhtäkkiä havahtunut että ei hitto, minullahan oli tämä iso masu. Ahdistavaa!

+ Viime viikkoisen äitiysneuvolan kuulumiset: Paino nousee hurjaa vauhtia, yyh! Tästä saan kiittää turvotuksia, ruokaa ja ihan vaan raskautta. Mutta koitan olla stressaamatta. Nousi se Matildankin aikana +17 kiloa riippumatta siitä mitä suuhuni laitoin. Ja lähtikin sitten hyvin nopeasti pois synnytyksen jälkeen. Verenpaineet olivat priimaa; 113/77 ja raskausviikolla 10+ mitattu HB komeat 146. Toivottavast rauta ei siitä kovasti laskekkaan, lisärauta on kuolemantuomio minun herkälle vatsalleni. Turvotus merkattiin +- koska aamuisin sitä ei juurikaan ole mutta iltaisin kyllä. Vauvan sykkettä etsittiin todella kauan etuseinämässä olevan istukan takia, mutta kyllähän se sieltä sitten vihdoin löytyi. En ollut huolissani, koska liikkeitä tunnen jo useita kertoja päivässä. Sf-mittaa eli kohdunpohjankorkeutta ei mitattu, ensi kerralla vasta sitten. Joka onkin vasta elokuussa rakenneultran jälkeen! Kohdunreuna menee tällä hetkellä suunnilleen navan kohdalla ja hyvin on kasvanut sekä pyöristynyt! Kaikki siis oikein mainiosti täällä !

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.