Yleinen
8.6.2017

NT ultra.

NT ultra.

Se on aina yhtä jännittävää kävellä niistä ovista sisään. Niistä, joista ei kävellä kuin hyvin tärkeästä syystä. Ne ovet tatkoittavat minulle vain sitä yhtä asiaa: ultraa. Oli jo kuudes kerta kun astelin niistä ovista ultran takia ja jokaikinen kerta vatsassa on yhtä paljon perhosia. Olin varannut aamuajan, koska tiesin että kaaottisten ja kiireisten aamujen takia ultraa ehtisi jännittämään vasta, kun sinne jo ollaan matkalla.

Paljon ei turhia ultraavan lääkärin kanssa puhuttu. Erittäin ammattitaitoinen turkulainen mies lääkäri, mutta meidän äitien keskuudessa tunnettu vähäsanaisuudestaan ja ehkä jopa hivenen epäsosiaaliseksi väitetty. Minä pidän hänestä kovasti, suoritti Matildankin Nt ultran. Hän puhuu vähän, mutta asiaa. Pelkkää tiukkaa asiaa ja ultran aikana selittää kaiken mahdollisen mitä näkee.

Ultra suoritettiin alakautta ensin. Jännitti, vaikka tiesin että ainakin elossa siellä ollaan. Entäpä jos niskaturvotus olisikin hälyttävän suurta? Entäpä jos kaikki ei olisikaan kunnossa?

Hirmuinen vauhti siellä mahassa oli. Pieni peruna potki ja huitoi sinne tänne. Aivot, sydän ja selkäranka näyttivät siltä miltä näillä viikoilla pitikin. Jalat ja kädet nähtiin. Pieni kuuden sentin mittainen ihminen oli niin hurjassa vauhdissa, että niskaturvotuksen mittaamiseksi oli siirryttävä vatsan päälle ultraamaan kuvakulman vuoksi. Vähän ravisteltiin masua jotta peruna vaihtaisi asentoa ja kyllähän se mitta sieltä saatiin: 1.4 mm. Järkäle putosi hartioiltani; kaikki hyvin.

Mitoiltaan peruna vastasi täysin tämån hetken viikkoja: 12+5. Laskettu aika 16.12. Mikä sinällään on hauskaa nimittäin varhaisultrassa päivämäärä oli 18.12 ja silloinen ultraaja sanoi että katsoppas vaan, antavat seuraavassa ultrassa 2-3 päivää aikaisemman ajan. Hän sanoi että pitkällä urallaan on saanut huomata että me suomalaiset olemme persjalkaisia ja pitkäselkäisiä ja tämä ominaisuus näkyy jo 12 viikon ultrassa jossa sikiö on lähes poikkeuksetta pari päivää isompi kuin varhaisultrassa. Sikiön mitat tosiaan ovat päästä peppuun, koska jalat ovat niin kippurassa.

Nyt minä nautin tästä raskaudesta ilman huolta. Ja odotan päivämäärää 3.8. Silloin meillä on rakenneultra! Mahtaakohan mahassa asustaa tyttö vai poika? Vai saammekohan selville ollenkaan? Sukupuolella ei kyllä ole tippaakaan väliä, kunhan hän vain olisi terve.

Avainsanat

Kommentit

Onnea odotukseen! Olen seurannut blogiasi jo Elviiran odotusajalta lähtien, mutta tätä raskautta on mukavinta seurata, minulla oli la 16.12 vuonna 2014 😍

Onnea odotukseen, ja rakenneultran jännäämiseen 🙂 Meillä juuri viikko sitten oli rakenneultra, ja onneksi kaikki näytti olevan hyvin <3

Täällä myös odottaja, tosin ensiodottaja. Alkuraskauden ultrassa ei näkynyt yksityisellä kuin sikiöpussi ja viikkoja arveltiin olevan n. 5. Heinäkuun 5. Päivä on vihdoin np-ultra, jossa nähdään onko kyydissä pikkuista vai ei. Nyt viikkoja pitäisi olla 9 ja laskettuaika 16.1 😌

Onneksi kaikki oli hyvin! Onnea odotukseen😊

Sehän on np- ultra eli niskapoimu-ultra. NT? Niskaturvotus? Hassua, ehkä muualla Suomessa eri nimet.

Laura

😀 hassua tosiaan 😉 virallinenhan nimi on niskapoimu mutta itse käytän lähestulkoon aina nt eli niskaturvotus nimitystä koska se on minusta looginen ”puhekielinimitys” koska turvotustahan siinä ultrassa mitataan 🙂

Oi tuota jännitystä 😍 onnea ja voimia arkeen sekä odotukseen 😊

Laura

Älä muuta sano :p kiitos paljon! 🙂

Meillä oli kanssa tänään np ultra, neuvolan laskujen mukaan viikkoja olisi pitänyt olla 12+4 ultrassa viikot vastasi 13+1. Pikkuisella kaikki hyvin ja siellä se Kölli tyytyväisenä

Laura

Oi ihanaa!!!! Tosi kiva kuulla! 🙂

Ihana kuulla, että kaikki oli kunnossa. Siitä olen vain ihmeissäni, että ultraako Turussa tosiaan lääkäri nämä niskaturvotukset? Helsingissä aina kätilö, paitsi jos tulee ilmi jotain erityistä.

Laura

Tätä minäkin ihmettrlin, tosin tällä ultraajalla on lääkärin, erikoislääkärin, naistentautien ja gynekologin pätevyys jos googleen on uskominen eli en tiedä millä nimikkeellä hän työskentelee 😀 tosin ovessa muistaakseni luki lääkäri…kätilö tosiaan täällä tekee muistaakaeni myös rakenneultran joten tiedä miksi näin! 🙂

Poika <3

Laura

<3

Haha, näin turkulaisena tunnistan kyllä molemmat ultraajat. J.S ja tarinat persjalkaisuudesta, H.V ja pikainen asiaa täynnä oleva ultra 🙂 Onnea odotukseen!

Laura

Kiitos!! 🙂 hehee, ihanaa! Ei ollut vaikea arvoitus 😉

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.