Yleinen
14.5.2017

10. Raskausviikko !

10. Raskausviikko !

Raskausviikko: 9+1

Vauva: Alkaa liikkua. Liikkeet ovat tahdosta riippumattomia eikä äiti vielä tunne niitä. Sydän on lähestulkoon valmis ja silmät siirtyvät oikeille paikoille.

Oireet: Hurrasin liian aikaisin pahoinvoinnin loppumista, harmi. Toisaalta se ei ole yhtä voimakasta kuin ennen ja esiintyy enimmäkseen vain nälkäisenä tai väsyneenä. Useimmiten on siis ihan hyvä jo olla. Kuluneen viikon aikana olen palellut kamalasti. Toiset nauttivat auringon lämmöstä, minä vedän takkia tiukemmalle ja yöksi villasukkia jalkaan. Kuukautiskivun kaltaiset jomottelut alavatsalla ja alaselässä ovat läsnä useasti päivässä. Ruuansulatus präkää ja vatsa vihoittelee. Herkkävatsaisena arkipäivää, mutta niin epämukavaa. Pian saan siis mitä luultavammin tutustua tuttuun raskausvaivaani nimeltä närästys. Minulla on myös nälkä lähestulkoon koko ajan.

Mielihalut: Kaikki suolainen ja samalla raikas. Kuten salaatti fetalla ja oliiveilla. Myös suklaa maistuisi mutta vatsavaivaisena yritän hallita himojani parhaani mukaan. Ja huonolla menestyksellä…

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: Joko oltaisiin tämän alkukankeuden ohi pian!? Ehdin jo nauttia siitä hyvästä olosta hetken ja harmittaa että pahoinvointi palasi. Osasyynä on varmasti ruuansulatusvaivat ja niiden aiheuttamat kivut. Harmittaa kun ne ihan häiritsevät yöunia ja olemista enkä oikein tiedä mitä tekisin. Ensi viikolla pitäisi mennä antamaan vähän verta testattavaksi eikä np- ultrakaan enää niin kauhean kaukana ole. Joten eiköhän tämä olo tästä ihan oikeasti jo kohta helpota. Mitä noin muuten fiiliksiin tulee niin nautin, nyt viimeisen kerran. Oikeasti viimeisen. On ihanaa kun pikkuhiljaa turvotuksen alta alkaa näkymään pieni vauvavatsa. Postauksen kuvat on otettu lauantai aamuna kello 6:30 huonossa valaistuksessa ihan sitä silmällä pitäen että ne olisivat realistisia muistoja itselleni. Siellä se pieni, hyvin pieni kumpu jo on. Vaikka heti aamupalan jälkeen vatsa suoraan sanottuna räjähtää silmille. Eikä ruuansultatusvaivat ainakaan pienennä sitä turvotusta. Kun siis tämä olo ja jaksaminen tästä tasoittuu, aion hullaantua ja lähteä äitiysvaateostoksille. Viimeisellä kerralla voi vetää kaiken vänän överiksi, eikös?

 

P.s Salus Detox kuurin voitti Marita Lindström, onnea! Olen sinuun sähköpostitse yhteydessä! 

Avainsanat

Kommentit

mulla on myös aivan kamalat ruuansulatusvaivat, ollut jo ihan alkuraskaudesta. Olen myöskin herkkävatsainen. Viimeistään lounaan jälkeen maha on tuplasti isompi kuin aamuisin. Närästystä on riittänyt. Alkuraskauden pahoinvointi on hiipunut, mutta juuri nälkäisenä ja väsyneenä tulee kamalan pahaolo. Sen takia pyrinkin syömään usein. Mulla viikko 14 menossa.

Laura

tsemppiä! Täällä tuntuu vähän helpottaneen, vaikka kyllä heti oireet pahenee kun pistää vähän jotain ”väärää” suuhun!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.