Yleinen
24.4.2017

7. Raskausviikko !

7. Raskausviikko !

Taas on aika toivottaa kaikille aivan ihanaa alkanutta viikkoa ja minulle aivan ihanaa alkanutta uutta raskausviikkoa! Tänään pyörähti siis käyntiin raskauden 7. viikko !

Raskausviikko: 6+0

Vauva: Muistuttaa enemmän katkarapua kuin ihmistä ja on pikkusormen kynnen kokoinen.

Oireet: Krapula. Ihan kuin olisi juhlinut viime yönä vähän liikaa. Väsyttää, etoo ja kuvottaa. Voimakkaat hajut aina ruuasta hajuveteen tekee tällä hetkellä erityisen pahaa. Huonovointisuus menee aaltoittan ajoittumatta erityisesti mihinkään tiettyyn kellon aikaan. Eniten kuvottaa nälkäisenä ja juuri syöneenä. Myös uutena ja toivottavasti kertaoireena sain viime viikolla kunnon migreenikohtauksen. Sama tapahtui Matildan odotuksen alussa, hormonivaihtelut kropassa ilmeisesti laukaisee migreenin. Oli kieltämättä aika pelottavaa kun koko oikea puoli kasvoista sekä oikea käsi puutuivat. Ja puhe meni vaikeaksi. Onneksi kyse ei kuitenkaan ollut päänsärkyä pahemmasta asiasta.

Mielihalut: Hiilihapollinen vesi. Nam, nam ja nam.

Päällimmäiset ajatukset raskaudesta: En muistanutkaan miten uuvuttavaa (ja ärsyttävää, olen niin heikkohermoinen ja lyhyt pinnainen tällä hetkellä!) hommaa tämä uuden elämän luominen onkaan. Olen myös potenut jo ensimmäiset ahdistukset muuttuvasta kropasta. On aika ahdistavaa kun näyttää iltaisin puolessa välissä olevalta ja viikkoja ei ole kasassa vielä juuri mitään. Turvottaa, turvottaa ja turvottaa. Yllätyin jopa miten ahdistavalta ryhävalaalta olo voikaan tuntua alkuturvotuksen takia. Kun näyttää raskaana olevalta, muttei kuitenkaan ole sitä. Tai olenhan minä, mutta turvotustahan tuo vielä pelkästään on. Vaikka heti aamulla on jo aivan pieni kumpu jo havaittavissa alavatsalla. Kuitenkin aivan murto-osa näistä kuvien megaturvotuksesta…

Ahdistaa myös se, ettei edelleenkään ole takuita vauvasta. Oireita on vaikka ja miten, mutta mitä jos kohtu onkin tyhjä? Päivä ja viikko niin se selviää. Jännittää ihan sikana!

Avainsanat

Kommentit

Jos sieltä tuleekin kaks! 😍 Mukavaa viikkoa sinne! 😊

Laura

Kiitos samoin!<3 ja ou nou, oltaisiin pulassa 😀 yksi kiitos vain :p

Itse viikolla 13 ja tää turvotus on jotain ihan kaameeta.. ihanku viikkoja olis lähemmäs 20 😀 nyt jo tuntuu oma kroppa ihan oudolta ja tekis mieli suunnata mammavaateosastolle.

Laura

Itse hain jo ekat mammahousut 5+ jotain koska ei toivoakaan saada omia farkkuja jalkaan 😀

Tämä on uuvuttavaa. Mun pahaolo on pysynyt ihan kohtuu hyvin aisoissa, mutta tämä jatkuva väsymys, on jotain ihan sietämätöntä. Torkahtelen joka välissä ja olo on, kuin olisi tehnyt pidemmänkin putken yövuoroja. Mä niin odotan sitä auvoista ja energistä keskiraskautta. 😀

Laura

!!! Niin tämä!!! Menispä viikot nopeesti… 😀

Varmasti ollut pelottavaa, kun toinen puoli naamasta puutunut ja puhe sammaltaa!
Itse olin ulkomailla reissussa, kun tyttöystävälläni puutui koko toinen puoli kropasta. Onneksi kyse ei ollut mistään vakavasta ja ”onneksi” hän ei paniikissa soittanut minulle reissun aikana, että nyt kävi näin. Olisi minun loma loppunut lyhyeen, kun olisin napannut seuraavan lennon kotiin 😀

https://faijahommia.fi/

Laura

Haha ihana, voin kuvitella ettäolisit lähtenyt tuli pyrstön alla kotiin!! 😀

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.