Yleinen
14.3.2017

Alastonta arkiruokaa: Koskenlaskija-bataattisosekeitto!

Alastonta arkiruokaa: Koskenlaskija-bataattisosekeitto!

Alastonta arkiruokaa oli joskus muinoin pieni ja ytimekäs postaussarja blogissa. Alaston arkiruoka: Tavallista, herkullista, helppoa ja arkista ruokaa hyvä yritys-ruokakuvilla höystettyinä. Jatketaan siis siitä mihin viimeksi jäätiin!

Koskenlaskija-Bataattisosekeitto

1 keskikokoinen bataatti

3 jauhoista perunaa

3 porkkanaa

1 sipuli

1/2 pakettia Koskenlaskijaa

1 purkki ruokakermaa

Mausteita oman maun mukaan

(Kasvisliemikuutio, pippuri, suola ja persilija riittivät mainiosti)

Kuori ja paloittele kasvikset kattilaan. Lisää vettä sekä kasvisliemikuutio ja keitä n. 25 minuuttia. Kaada keitinvesi erilliseen kulhoon ja soseuta vihannekset. Lisää joukkoon tarvittaessa keitinvettä saadaksesi soseesta tarpeeksi juoksevaa. Lisää joukkoon ruokakerma ja Koskenlaskija. Keitä niin kauan kunnes Koskenlaskija on sulanut joukkoon.

Valmis! Jopa meidän pienet epäkulinaristit pitivät tästä keitosta. Raejuustolla koristeltuna, tietenkin. Tosin Koskenlaskija sekä ruokakerma tekevät keitosta sen verran tuhdin ja täyttävän ettei se kyllä välttämättä kaipaa raejuustoa kaveriksi vatsaa täyttämään!

Mitä sinä laitat kasvissosekeittoon?

Vinkit jakoon, sosekeitot ovat niin ihania lounasruokia!

Avainsanat

Kommentit

Tyhmä kysymys, mutta käytitkö sauvasekoitinta? 🙂 itsellä sellaista ei ole, ja haluaisin niiiin kokeilla tätä reseptiä!

Laura

käytin sauvasekotinta! 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.