Yleinen
7.1.2017

Kun lapset nukkuvat niin äiti ei todellakaan siivoa.

Kun lapset nukkuvat niin äiti ei todellakaan siivoa.

 oma-aika

Lapset nukkuvat kiltisti päiväuniaan. On hiirenhiljaista. Nostan katseen tietokoneen ruudusta ja järkytyn. Mikä pommi täällä taas on räjähtänyt!? Juuri eilen siivottiin ja puunattiin koko asunto eikä tytöt ehtineet aamulla montaa tuntia leikkimään kun ulkonakin oltiin. Voihan jehna..

Kaaos lapsiperheessä. Niin tuttu juttu. Oli kyse sitten pyykeistä, tiskeistä tai leluista. Aina kaaos. Vaikka sen juuri olisikin saanut taltutettua. Nuo viheliäät lelut tuntuvat räjähtävän nanosekuneissa ulos lelukorista. Leivänmuruista puhumattakaan, meneekö siitä leivästä muka lasten suuhunkin jotain?

Tunnen vähän omantunnon tuskia. Lapset nukkuvat kiltisti ja nyt olisi hyvä aika tehdä kotitöitä. Vaan mitä minä teen? Istun tietokoneella näpyttämässä tätä postausta. Saatuani tämän valmiiksi en suinkaan ajatellut ottaa tiskirättiä käteen vaan keittää ison kupin kahvia ja uppotua vielä hetkeksi Netflixin pariin ennenkuin kuninkaallinen astelee rappusia pitkin alakertaan. Kyllä, meidän Elviraa täytyy tällä hetkellä kutsua nimellä Arendelin prinsessa Elsa.

Olkoon koti kuinka kaaoksessa tahansa (itse asiassa tällä hetkellä täällä oikeasti on aika siistiä koska lelut ja murut kerättiin ennen päikkäreitä yhteistuumin!) silloin kun tytöt nukkuvat päiväunia on minun aikani tehdä mitä tykkään. Olen armahtanut itseni ainaisesta touhuamisesta ja antanut itselleni luvan kerätä voimia sekä sitä kuuluisaa omaa aikaa aina silloin kun tytöt nukkuvat. Sitä paitsi lapsiperheen kodissa saa näkyä elämisen maku eikö niin? Tuntuu että se aina vähän pakostakin näkyy vaikka ei niin haluaisi…

Räjähtääkö teidän kodit käsiin nanosekuneissa kun lapset aamulla heräävät?

Vai onko meidän lapset vaan harvinaisen taitavia tässä sotkemisen osa-alueella..

oma-aika-1

Avainsanat

Kommentit

Joo, kaaosta aina enemmän tai vähemmän. Miten se onkin aina niin lyhyt hetki, se kun kämppä on siisti.. 😀 ja joo, päiväunet yms on todellakin sitä omaa aikaa! Täälläkin on vartin tehokas pikasiivous, ennenkun mies tulee töistä 😀

Ei enää! Freskalta käy joka neljäs viikko siivooja ja sitä on paaaaaaljon helpompi pitää yllä kuin että itse tekisi jättisiivouksia ja käyttäisi kallista työaikaa kylpyammeen hinkkaamiseen ja muuhun ärsyttävään. Joka sentin arvoista! 🙂

Laura

Mä haaveilem tuosta myös mutta hitsit ku oon niin nuuka!! :d vaikka varmasti olis kyllä sen arvosta!

Kyllä vain! Ennen lapsen saantia mietin et miten voi muka olla että kotia ei saa pidettyä siistinä. Mutta nyt 10kk vauhtiriiviö ja kaksi koiraa sotkee melko tehokkaasti ja vaikka joka pv siivoton niin seuraavana päivänä on jo sama kaaos.

Laura

Tuttuja ajatuksia! 😀 vaikken koskaan ole ollut mikään maailman järjestyksellisin ihminen niin mietin aina miten äitiyslomalla sitten kämppä kiiltää koska oon aina kotona ja on AIKAA siivota 😀 huutonauru!

ai että räjähtääkö? kun olisikin vain tuo taapero joka raahaa tavaroita paikasta a paikkaan b ja jättää mihin sattuu… meillä tuppaa tätä vikaa olemaan vähän aikuisissakin. Mutta päikkäriaika on mun aika, silloin kun taapero nukkuu 🙂

Laura

Pakki myöntää ettei täälläkään mitäön maailman siisteimpiä aikuisia asu…mutta lapset vie silti voiton 😀

Meidän lapset on myös aika näppäriä tässä hommassa. Yleensä kun leikki vaihtuu toiseen, niin minä olen jo siivoamassa edellisiä sotkuja.
Viikonloppuaamuisin onkin eri meininki kun äiti saa nukkua vähän pidempään ja isi herää lasten kanssa, silloin meillä tapahtuu joku käsittämätön tsunami alakerrassa…

Laura

Hihihii! 🙂 mä taasen siivoan lelut yleensä päikkäriaikaan ja ilallla, useammin en jaksa kun tuntuu niin turhauttavalta ja turhalta se työ 😀 tuolloin pysyy edes hetken lelut korissa :p

Pienemmän päikkäreiden aikana mie käyn sohvalle ja isompi saa touhuta jotain rauhallista. Mie lepään. Kotityöt saan tehtyä muulloinkin 🙂
Ei täällä varsinaista KAAOSTA koskaan ole, mutta kyllähän tavarat siirtyilee paikasta toiseen, keittiö on ikuinen työmaa jne.

Laura

Jep, keittiö on kyllä kumma kun se ei koskaan ole järjestyksessä 😀 ja siitä ei edes täällä ainakaam voi lapsia syyttää :p

Todellakin räjähtää 😂 Koko aika sais olla siivoamassa. Itse katselen telkkaria taikka kirjoitan blogia, tai vaan tuijottelen seiniä kun lapset nukkuu😌

Laura

Ihanaa ettei olla ainoita!! 😀

Tuttua, niin tuttua… Mulla about samanikäiset tyttäret, sen lisäksi olen ainut aikuinen talossa… Muuten ihan jees, mutta prrhetyö uhkailee lasulla sen vuoksi kun on vähän sekaista!! Oon koittanut sille sanoa että eiköhän tämä ihan normaalia ole. Huoh. Nyt en sit tee melkee muuta ku siivoon kokoajan, lopputuloksena uupunut äiti… :/

Laura

Hui enpä ole koskaa kuullut että sotkustakin voi uhkailla lasulla! Taino jos hiiriä juoksee ja sotku on haitaksi terveydelle niin sitten muttamutta 😮

Räjähtää! Elämä on kyllä jatkuvaa siivoamista.. mutta käytän päikkäriajan ekat 15 minsaa pikasiivoukseen ( asun lasten kanssa kaksiossa) ja koska lounas syödään just ennen päikkäreitä, keittiö on pahin kaaos. En saa rauhaa ennen ku ympärillä on jonkilainen järjestys, en oo kuitenkaan mikään pikkutarkka.

Laura

Hei huikee idis! Täytyy tehdä myös tuollainen pikasiivous aina koska se sotku todellakim ahdistaavaikka kuinka yrittäisi sulkea silmät 😀

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.