Yleinen
22.11.2016

Irstas pieni tissien tuijottaja

Irstas pieni tissien tuijottaja

Törmäsin netissä keskusteluun, jossa ruodittiin sitä voiko pieni eskarilainen tai ekaluokkalainen poika tulla naisten puolelle uimahallin pukutiloihin. Keskustelussa hämmentävintä oli ehdottomasti se että moni nainen koki pienet pojat tirkistelijöiksi. Eräskin nainen osasi kertoa että jo ekaluokkalaiset pojat sukeltelevat uimahallissa uimalaseineen, jotta pääsevät katsomaan naisia ja tyttöjä veden alta. Kuinka sairas on naisen mieli joka ajattelee pienistä pojista noin?

screenshot_2016-11-21-23-28-24-1

Kasvatanko kummajaisia?

Tässä on tasan kaksi vaihtoehtoa, joko minä kasvatan todella epätyypillisiä poika tai sitten nämä jutut ovat ihan huuhaata. Toistaiseksi yksikään neljästä pojastani ei ole koskaan tiiraillut naisia tai tyttöjä pukutiloissa. Heitä ei ole tuon taivaallista kiinnostanut muiden ihmisten alastomuus. Tämä voi johtua siitä että meillä kotona alastomuus on ihan luonnollista. Poikien kiinnostus uimahallissa liittyy tasan uimiseen ja sukelteluun ja sitä sinne on menty tekemäänkin. Uimalasitkin pojat laittavat päähänsä ihan jotain muuta kuin tyttöjen ja naisten tiirailua varten.

Kamalinta on että näitä omituisia mielikuvia poikien irstaudesta jaetaan sitten tyttärille eteenpäin. Miten vääristyy tytön tai nuoren naisen mieli, jos hänelle opetetaan että pojat ne ajattelevat vain SITÄ ja kyttäävät tyttöjä pikkupojista asti. Varo vain tyttö pieni. EI, pojat eivät ajattele vain SITÄ. Pienet pojat eivät ajattele SITÄ vielä ollenkaan. Heillä on niin paljon muutakin ajateltavaa.

Itseasiassa pienten lasten kohdalla tuntuu tytöt olevan aikaisemmin liikkellä kaikissa poika ja tyttö ajatuksissa. Siinä vaiheessa kun pojat vielä leikkivät tyttöjen kanssa samoin kuin keiden tahansa kavereiden kanssa, tyttöjen suusta alkaa kuulua niitä tykkäämis ja poikaystävä juttuja. Siinä olen poikien äitinä sitten tyttöjä toppuutellut, että kavereitahan te vain olette. Ja eikö murrosikäkin ala tytöillä aikaisemmin kuin pojilla? Tämä tarkoittaisi sitä, että myös kiinnostus toista sukupuolta kohtaan heräisi aikaisemmin tytöillä kuin pojilla.

Teinipoika paha, teinityttö hyvä

Anna-lehden artikkeli koomikko Sami Hedbergistä laittoi minut jälleen kerran ihmettelemään joidenkin ihmisten ajattelua. Sami kommentoi mahdollisesta tulevasta tyttärestään näin: ”Tulee olemaan kova paikka, kun teininä tytärtä tulee hakemaan treffeille joku timo ja kokemuksesta tiedän tasan tarkkaan, mitä pojan päässä liikkuu”. Miten Sami luulee tietävänsä jokaisen teini-ikäisen pojan ajatukset. En minäkään naisena tiedä jokaisen teini-ikäisen tytön ajatuksia.

Kaikki me kehitymme niin eri tahtiin. Kovin on puhtoinen ajatus koomikolla tytöistä. Kun pojat ja tytöt seurustelevat teini-ikäisenä, niin uskallan väittää, että seksijutut pyörivät molemmilla mielessä samanlailla. Tai sitten ei välttämättä vielä ollenkaan.

Nyt kun huudellaan tuon tasa-arvon perään, niin pitäisikö se tasa-arvo tuoda mukaan myös näihin asioihin? Minä en ainakaan kertaakaan halua kuulla jonkun väittävän pieniä poikiani tirkistelijöiksi uimahallissa tai poikieni mahdollisen tulevat tyttöystävän vanhempien ajattelevan, että poikani on vain SEN perässä. Mistä he tietävät minkä perässä poikani on? Luultavasti hän on vain tavallinen nuori, joka on ihastunut toiseen tavalliseen nuoreen?

Mitä ajatuksia aihe herättää muissa poikien vanhemmissa?

ps. lupaan että tämä on vähään aikaan viimeinen mielensäpahoittaja tekstini. Tuo synkeä sää ulkona saa narisemaan kaikesta. Seuraavaksi sitten jotain iloisempaa.

Lue myös: Nuorten poikien kondomit vie vanhemmat vararikkoon

Pojasta herrasmieheksi 7 taidon voimin

 

Avainsanat

Kommentit

Tuskinpa kyse on häveliäisyydestä, kuten moni siinä ketjussa kirjoitti. Vaan siitä, että voi olla sille tokaluokkalaiselle tytölle pirun noloa kun luokkatoveri poika pölähtää viereiseen suihkuun. Ja varsinkin juuri siksi, että ne tytöt kehittyvät nopeammin. Ja on se sille pojallekin muuten noloa kuulla naureskelua tyttöjen suunnalta koulusta.

Vaikka kuinka olette kotona kaikki alasti saunassa yhdessä ja alastomuus on juuri teidän perheellenne maailman luonnollisin asia, on hyvä muistaa kunnioittaa muita kanssauimareita ja saunojia. On monenlaisia kotitapoja ja uskontoja ja kulttuureja. Ja kaikissa niissä ei ole ok, että kouluikäiset pojat saunovat alasti tyttöjen ja naisten kera.
Onneksi uimahalleissa on nykyään selkeät säännöt ja näköjään siitä tosiaan vielä tarvitaan, koska kaikki eivät selkeästikään osaa ajatella asiaa kuin omalta kannaltaan.
Iloisia uinteja!

Jonna-Emilia

En tiedä tarkoititko meitä? Meillä on pojat siirtyneet 6-7 vuotiaana miesten puolelle yksin. Onneksi ovat osanneet uida aikaisin, niin ei ole tarvinnut pelätä, että hukkuvat jos menevät altaille ennen minua.

Minulla ei ole lapsia, mutta olen kokenut kiusallisiksi tilanteet, kun naisten pukukopissa onkin mukana ala-asteikäinen poika. Uimahalleissa ei ole vielä vastaan tullut, koska käyn harvoin uimassa, mutta jos tulisi, kokisin varmaankin samoin. Eikä näissä minunkaan tunteissani ole mitään vikaa (?).
Ymmärrän, että haastat stereotypioita kirjoituksellasi. On kuitenkin meitä aikuisia naisia, joille hieman vanhempien vastakkaista sukupuolta olevien lasten kanssa alasti oleminen ei ole normaalia. Ja sekin on ihan normaalia. Kunnioitusta siis puolin ja toisin.

Jonna-Emilia

Koululaiset aika monessa uimahallissa ohjataankin jo omille puolilleen. Se on kiva kaikkien kannalta. Eipä ole varmasti pojillekaan mukava olla naisten puolella jos aikuiset naiset kokevat heistä ahdistusta.

Jes, ihan loistava teksti! Monen vanhemman ajatusmaailma tuntuu tässä nurinkurin olevan, ei niinkään lasten..

Olimme taannoin uimahallissa 5v poikani kanssa.Silloin poikani katsoi monttu kirjaimellisesti auki kun iäkkäämpi nais henkilö nosti jalkansa penkille ja rupesi rasvaamaan itseään…että myös nämä henkilöt jotka väittävät poikien tirkistelevän voisivat myös katsoa peiliin kuinka siellä on kohteliasta toimia kyllä se myös minua aikalailla häiritsi!

Jonna-Emilia

Joo, minua ihan näin naisenakin häiritsee joidenkin naisten ”syväpesut” mitä uimahallissa harjoitetaan 😊 ihan kaikkea en halua nähdä.

Kyllä ainakin mun kaveri katseli tokaluokkalaisena miesten puolella et onpa tolla pieni yms ja ite ekaluokkalaisena olin ihan pihalla😃 et miks ei joku poika vois tehä samalla tavalla. Tuskinpa he siitä äidille kertoisivat. Voihan se olla et tytöt kehittyy aikasemmin mutta en mä itse veis tyttöä enkä poikaa enää vastakkaisen sukupuolen puolelle kun ovat kouluikäisiä. Eihän koululaisia liikuntatunnillakaan pistettä samalle puolelle vaik ois varmaan helpompi vahtia😉 Niin paljon sairaita ihmisiä jo olemassa et mieluusti vien vauvasta saakka ”omalle” puolelle. Mua ei siis niinkään häiritse et joku kattois mua vaan se et joku kattois mun lasta. Vaikka joo, voihan ne katsoa siel oman sukupuolen puolellakin mutta silti.

Jonna-Emilia

Niin ja tuo juuri oli se ajatukseni, että sukupuoli ei sitä määritä kuka katselee ja kuinka paljon.

No hyi! Siis ne aikuiset. Kuka aikuinen ajattelee että pieni lapsi olisi kiinnostunut itsestään seksuaalisesti? Olisiko ok jos mies ajattelisi pienestä tytöstä näin?

Olen itse samaa mieltä, että typerää aikuisilla ajatella että lapset ovat tirkistelemässä. Mutta sanoisin tuosta seksuaalisuudesta vähän (lasten kehitystä opiskelleena) että kyllä lapsetkin ovat jo kiinnostuneita itsestään seksuaalisesti (seksuaalisuus ja seksi siis eri asioita). Ja mietin sitä että mikä jonkun mielestä on muka sairasta tirkistelyä, voikin oikeasti olla sitä tervettä seksuaalisuutta, eli että aletaan kiinnostua siitä kuinka tytöillä ja pojilla on erilaiset ruumiit, ja sitten nekin näyttävät vielä erilaisilta. Eihän siihen lapsen pään sisällä liity mitään likaista tai seksiin liittyvää, se kuuluu lapselle samalla tavalla osaksi kehitystä kuin kiinnostus mistä vain aiheesta.

Jonna-Emilia

Minä olin todella kummissani siitä keskustelusta. Pääsääntöisestihän siinä viitattiin siihen, että pojat kyyläävät tyttöjä siellä naisten puolella, mutta myös osalla oli näitä ajatuksia, että naisiakin katselisivat siellä jotenkin väärällä tavalla. Todella kummallinen ajattelu ja totta tosiaan, ajattele mitä tapahtuisi jos joku mies kirjoittaisi pienten tyttöjen olevan miestenpuolella vain tirkistelemässä poikia ja miehiä.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.