Yleinen
15.11.2016

Nuorten poikien kondomit vie vanhemmat vararikkoon

Nuorten poikien kondomit vie vanhemmat vararikkoon

”Mieti sitten kun sun pojat on isoja, sähän joudut vararikkoon kun joudut ostamaan niille kondomeja. Jos viikossa 17 vuotias kuluttaa yhden paketin kondomeja, niin sulla menee yhden lapsen kondomeihin 20€/kk. Se kerrottuna neljällä pojalla on 80e/kk ja se kerrottuna vuodella on 960€… aika iso investointi lasten seksielämään. ” pohti Kaksplus kollegani Jasmine/Munakoisoni ja minä. 

Kuka hankkii nuorille kondomit?

Jasminen kommentin myötä jouduin ensimmäisen kerran eläissäni miettimään edes koko tätä asiaa. Poikani ovat vielä pieniä ja suloisia, en ole todellakaan uhrannut ajatustani tässä vaiheessa heidän tulevalle seksielämälleen. Pitäisikö? Kuuluuko minun äitinä oikeasti rahoittaa poikieni seksielämä? Tuhat euroa vuodessa kuulostaa aika hurjalta.

Pohdin omaa nuoruuttani ja muistaakseni huolehdin ehkäisystäni ihan omin rahoin. Toisaalta olen aloittanut seksielämänkin myöhemmin kuin moni tuttuni. Pohdin myös kondomien hankintaa. Oliko kondomit muka aina poikaystäväni hankkimia? Minusta ei vaan hankimme ne yhdessä. Eikös se niin pitäisi mennäkin.

Toisaalta äitinä sitä tietysti toivoo, että pojat huolehtivat itse ehkäisystään eivätkä jätä kumppanin varaan ehkäisyn hankkimista. Tämä jo ihan pojan omaksi turvaksi, joten pitääkö meidän sitten kuitenkin alkaa mieheni kanssa säästämään tulevaisuutta varten? Kondomi säästötili? 

kondomi-2

Kondomilaatikko

Onneksi totuus on jotain muuta. Kaikki lapseni eivät onneksi ole nuoria samaan aikaan. Osa lentää pesästä jo ennen kuin pienemmät tulevat siihen ikään. Kondomeja ei siis meidänkään taloudessa onneksi tarvitse hankkia kaikille neljälle samaan aikaan. Ehkä nuori poika ei myöskään kuluta ihan pakettia viikossa, ainakin toivon niin. Voi myös olla, että poikani jättävätkin seksitouhut avioliittoon tai ainakin paljon myöhemmäksi. Eihän sitä koskaan tiedä.

Pohdin, että mikä olisi rennoin tapa sponsoroida pojilleni kondomit. Ei ainakaan niin että heille antaisi rahaa niihin. Rahan tai kondomipaketin ojentaminen suoraan nuorelle olisi minusta hieman tyrkyttämistä. Mitä jos poika ei olisi edes vielä ajatellut seksiä kumppanin kanssa ja kokisi painetta koska äiti ostaa jo kondomejakin.

Entäs sitten kondomilaatikko? Sellainen voisi toimia tulevaisuudessa. Ostaisin sinne läjän erilaisia kondomeja, niin paljon että sieltä ei huomaisi jos niitä on viety. Ottaisin nuorta poikaani hihasta kiinni ja näyttäisin. ”Täällä näitä sitten on, jos joskus tulet tarvitsemaan”.  Mikäli poikia on useampi samassa ikävaiheessa he käyttävät sitä samaa laatikkoa. Näin päätösvalta seksin aloittamisesta jää täysin pojalle eikä äidiltä tarvitse pyytää rahaa kondomeihin jatkossakaan.

Tai ehkä sitten kuitenkin vain lisään pojan viikkorahaa siinä vaiheessa kun kondomit tulevat ajankohtaiseksi.

Onneksi tuohon on meidän taloudessa vielä PITKÄ aika!

nuoret

Miten olet hoitanut tämän isompien poikiesi kohdalla tai miten olet ajatellut toimia myöhemmin?

Lue myös: Äiti tätä on luvassa kun pojasta tulee teini

Äideille opas pojan murrosikään ja kehitykseen

Avainsanat

Kommentit

Kondomit eivät ole noin kalliita. 10kpl paketin saa 3 eurolla, joten paketti per viikko maksaa 12e/kk eli 144e vuodessa.

Verrattuna muihin lapsen aiheuttamiin kuluihin (vaatteet, harrastukset, viikkoraha, kännykkä…) puhutaan tosi pienistä summista, jotka ei vie ketään vararikkoon.

No en kyllä ymmärrä ollenkaan miksi pitäisi vanhempien kondoomitkin rahoittaa! Eiköhän niitä menoja ole ihan tarpeeksi muksujen hankinnoissa muutenkin 😀 Minulla on jo aikuinen poika ja ei tullut aikoinaan mieleenkään että pitäisi hänelle kortsut hankkia. Ei tarvinnut edes pahemmin niin sanotusti antaa mitään seksi valistusta, kyllä nykyajan nuoret tietävät ne asiat jo siinä vaiheessa kun me vanhemmat mietimme miten alkaisimme heitä ”valistaa” 🙂 Lisäksi meillä on tytärkin joka nyt myös aikuinen, ihan itse hän aikoinaan hankki ja maksoi E-pillerit kun alkoi seurustelemaan, myös hänen kanssaan nämä asiat sujui todella hyvin ja heistä kasvoi tosi ihania ja järkeviä ihmisiä! Joten ei huolta lasten/nuorten seksi asioista, ovat meitä fiksumpia nykyään, luottakaa siihen.

Jonna-Emilia

Niin, vierastan kyllä minäkin ajatusta, että rahoittaisin poikieni kondomit. Toki menot lisääntyvät muutenkin kun poika kasvaa isommaksi ja siinä mielessä viikko/kuukausirahan lisääminen on kohdallaan tietyssä iässä muutenkin.

Itse en todellakaan ymmärrä nykyvanhempien seksuaalikasvatusta. Miten olisi vaikka opettaa lapselle, että aktiivinen ja säännöllinen seksielämä (jossa kuluu paketillisen kortsuja viikossa) aloitetaan sitten vasta, kun on varaa itse se kustantaa ja myös mahdolliset seuraamukset jos vahinko kortsusta huolimatta sattuu.

Itse en todellakaan ymmärrä nykyvanhempien seksuaalikasvatusta. Miten olisi vaikka opettaa lapselle, että aktiivinen ja säännöllinen seksielämä (jossa kuluu paketillisen kortsuja viikossa) aloitetaan sitten vasta, kun on varaa itse se kustantaa ja myös mahdolliset seuraamukset jos vahinko kortsusta huolimatta sattuu.

Eiköhän ne pojat saa nuorempana ostaa ihan itse kondomit. TUskinpa pojat vanhempana maksaa esim.e-pillerit. Poika nuorena maksaa tyttö isona;-)

Jonna-Emilia

On se kondomi tytönkin turva. En nyt ihan näkisi sen olevan vain pojan asia. Parempi molempien huolehtia.

Kondomilaatikko on erinomainen ajatus, mutta muutama asia pohdituttaa. Entäs jos poikien lisäksi rahoitat vielä vieraissa käyvän miehesi kondomit? Pitäisikö olla sit olla toisaalta tyytyväinen jos se käyttää kumia? Voihan sieltä sitten itsekin käydä hakemassa jos haluaa maksaa pettävälle puolisolle samalla mitalla takaisin. Minä kuvittelin moisen menon olevan elämälle vierasta mutta todellisuus jöi lujaa hereille.

Jonna-Emilia

Niin tai mitä jos pojat jakavat kondomeita kavereillekin ja kaikki minun laskuun…

Onneksi myös fiksut ja vastuulliset tyttöjen äidit huolehtivat lastensa seksuaaliterveydestä ja -kasvatuksesta, joten todennäköisesti teidän lasten kondomilasku puolittuu.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.