Yleinen
5.11.2016

Pojat ja miehet. Nämä asiat eivät kasvaessakaan muutu

Huvittavaa poikia kasvattaessa on ollut muunmuassa se, että on tajunnut joidenkin miesten juttujen olevan sisäsyntyisiä. Ainakin näitä neljää poikaa seuratessani olen huomannut, että osa poikien piirteistä näkyy myös aikuisissa miehissä.

dad-909510_960_720

Pyörivät asiat kiinnostavat

Oli kyseessä sitten autonrengas tai pallo, niin jostain se kiinnostus vain kumpuaa. Tämä piirre näkyy ihan kaikenlaisella tempperamentilla varustetuissa pojissa. Lapsena pikkuautoleikit, potkumopolla huristaminen ja pallopelit. Autot ja mopot kiinnostavat mahdollisesti aikuiseksi asti. Samoin pallopelit, jos ei mies jaksa pallon perässä juosta, niin sitä seurataan vähintäänkin televisiosta.

Vessatuokiot kestävät

Miten on mahdollista, että jo pieni poika muuttaa asumaan vessaan kun menee sinne toimittamaan isompaa hätäänsä? Aku Ankka kourassa istutaan tunti tolkulla vessassa. Eikö sitä lehteä voisi lukea jossain muualla? Voitte vain kuvitella vessan käytön määrää tällaisessa viiden miehen taloudessa.

Televisio vie kuulon

Jos poika tai mies katsoo televisiosta ohjelmaa, hän ei kuule eikä näe mitään muuta. Hän saattaa esittää kuulevansa ja taitavimmat yksilöt oppivat toistamaan hänelle sanotuista asioista ainakin viimeisen lauseen. Mutta KUUNNELLUT hän silti ei ole. On myös hyvin mahdollista, että tämä on sittenkin opittu tapa, jolla suodatetaan turhanpäiväinen naisten nalkutus.

Konsolipelit koukuttavat

Vaikka olenkin saanut haaviini loisto yksilön, joka ei (luojan kiitos) konsolipelejä aikuisena miehenä enää pelaa, niin silti pelit ovat jollain tapaa miehiä selvästi kiinnostava asia (edes välillä lasten kanssa). Pikkupojista puhumattakaan. Pojat jäävät helposti koukkuun pelaamiseen ja pelaisivat vaikka päivittäin jos saisivat. Kuulemani mukaan, osa miehistä on samassa koukussa vielä aikuisenakin.

Lue: Nöyrä pyyntö vanhemmille. Pitäkää ikärajoista kiinni

Jos on reikä, niin se on täytettävä

Pikkupoika työntää lyijykynän ensimmäiseen näkemäänsä seinässä olevaan reikään. Kätensä hän työntää vessapaperinhylsyn sisälle ja tikun avaimenlukkoon. Miesten kohdalla tämä kohta ei enempää selityksiä kaipaa.

Ikuisia äidin poikia

Pienelle pojalle äiti on kaikki kaikessa. Aikuiset miehetkin ovat aina äidin poikia. Suorastaan taantuvat äidin läheisyydessä. Enkä nyt tarkoita tällä mitään huvittavaa mammanpoikaa, vaan ihan itsenäistä aikuista miestä. Jokin juttu siinä äidin läsnäolossa vain saa aina sen pikkupojan miehestä esiin. <3

Lue myös: Pysy ajan hermoilla. Minisanakirja koululaisten sanoihin

Lauseet jotka poikinen äiti sanoo joka päivä

Avainsanat

Kommentit

Täytyy sanoa, että olen harvinaisen samaa mieltä kanssasi! Minulla on tyttö ja poika (perhemalli, joka sinusta on kaikkein tylsin muuten! Näin muistan lukeneeni ja vähän ihmettelin sitä…) ja voin kertoa, että poikani on juuri kuvailemasi kaltainen ja tyttöni taas ei ole. Molemmat ovat kasvatettu samalla tavalla, mistä lie johtuu, että poikaa nämä mainitsemasi jutut enemmän kiinnostaa!? 🙂 Hyvät syksyt teidän perheelle!

Jonna-Emilia

Totuus on se, että minä olisin oikein kiitollinen ihan kaikenlaisista kokoonpanoista. Tylsä oli ehkä vähän vahva sana, mutta halusin alleviivata sitä, että KAIKKI ihmiset eivöt toivo yhtä tyttöä ja yhtä poikaa. Minua on kamalasti loukannut se, että jotkut ihmiset ovat olettaneet meidän tehneen näin monta lasta koska olemme yrittäneet kuulemma tyttöä. Minua suuresti ärsyttää sellainen ajattelu. Minä olen aina toivonut isoa perhettä ja olen myös toivonut, että saisin samaa sukupuolta olevia lapsia peräkkäin. (Kaksi tai enemmän tyttöä tai kaksi tai enemmän poikaa).
Mutta sen verran haluan nyt sanani syödä, että tylsänä en oikeasti pidä minkäänlaisia perheitä. Ehkä yhden tytön ja yhden pojan settiä tyrkytetään niin paljon mediassa, että se ikään kuin tekee siitä kokoonpanosta tavallisimman. Ja sehän tässä koko systeemissä onkin vialla. Perheitä kun on kaikenlaisia ja mikään niistä ei ole toistaan tavallisempi, tylsempi tai ihmeellisempi. Kaikki yhtä arvokkaita. Pahoittelen siis tuota vahvaa ilmaustani, tarkoitukseni ei ole vähätellä mitään kokoonpanoa, koska kuten sanoin, haluaisin kaikkien olevan yhtä arvokkaita ja hyviä perheitä.
Ihanaa loppusyksyä perheellesi. Oikein täydelliselle sellaiselle. 🙂

Myönnettäköön, että tulin surulliseksi tästä henkisesti 1970-luvulle sijoittuvasta blogimerkinnästä.

Vaikka raadan ja osallistun perheeni vuoksi, vien puolison ulos tuulettumaan ja perheen matkalle, kasvatan ja kannan vastuuta, en silti ole loistoyksilö, sillä rakastan videopelejä. Sekään ei varmasti pelasta, että olen pyrkinyt eläimen vaistoilla pitämään tarvittavat reiät säännöllisesti täytetettynä.

Kertoisitko vielä miten loistoyksilöiden television tuijotus on parempaa kuin meidän b-luokan miesten pelaaminen?

Lohdutukseksi voin sinulle Jonna-Emilia sanoa, että et ole ainoa laatuasi. Rouvani saa olla tämän tästä selittelemässä harrastustani naisille, jotka ovat sitä mieltä, ettei aikuisen miehen vaan ole soveliasta pelata. Koska ei vaan ole. Konkreettisia perusteluita emme ole koskaan saaneet.

Samaa mieltä Jonna-Emilian kanssa. Pelaava mies on mielestäni epämiehekäs ja epäseksikäs, siinä pari perustelua Joelille. Onneksi oma miehenikin on tällä saralla ns. loistoyksilö eikä pelaa. Pelaaminen on niin lapsellista, etten sellaista aikuiselta mieheltä katselisi.

Jonna-Emilia

Niin, enpä minä sitä osaa määritellä miksi se esimerkiksi minusta on vähän hassua jos aikuinen (mies tai nainen) konsolipelejä pelailee. Monesti kai sitä pitää hassuna asioita, joita ei itse mitenkään enää tekisi. Toisaalta, eihän se sitä tarkoita, että vaikka minä pitäisin sitä hassuna, ettäkö koko muu maailma pitäisi myös. Annetaan kaikkien kukkien kukkia vain.
Lohdutuksen sanana sanottakoot, että minunkin mieheni on kaikkea muuta kuin loistoyksilö sitten jollain muulla alueella. Hänelläkin on harrastus, josta en niin välitä. Tuskin täydellistä löytyykään ja tärkeintä on, että toiselle epätäydellinen on toiselle se lähes täydellinen.

”Jos on reikä, niin se on täytettävä.” Tuo on muuten aivan totta 😀

Jonna-Emilia

Mietin pitkään, että onkohan nyt suuri virhe se tähän kirjoittaa, mutta onhan se totta 😊

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.