Yleinen
24.9.2016

Mistä on pienet pojat tehty? Ei ainakaan mistään etanoista!

Mistä on pienet pojat tehty? Ei ainakaan mistään etanoista!

Kaikki poikien äidit ovat varmasti kuulleet joskus lorun ”Mistä on pienet pojat tehty…”

blogi-teksti-ruksilla

Loru on vanha ja ihan hauska, jos sitä ei sen enempää lähde analysoimaan. Monen pojan äitinä en kuitenkaan koe tämän lorun osuvan pieniin poikiini ollenkaan. Samaa pohti taannoin Poikien äidit -facebookryhmässä useat muutkin poikien äidit.

Vastaavassa tyttöjen lorussa on kaikkea söpöä ja suloista (sokeria, kukkasia ja kanelia), miksi pienten poikien lorussa esiintyi erilaisia likaisia eläimiä? Erityisesti kummastutti vanhassa lastenkirjassa ollut kuva, jossa koiranhännän tupsukka oli kuvattu KOKONAISENA koiranhäntänä. Lihoineen kaikkineen, koirasta irti revittynä.

Loru uusiksi

Jotta pojat saavat arvoisensa lorun, niin päätin tehdä tuon lorun uusiksi. Sen näköisenä, miten minä pojat näen.

screenshot_2016-09-23-18-31-23-1

 

Imageroad julisteita suunnitteleva Heidi autteli poikien äitiä lorun ulkoasun kanssa. Raamiin.fi

Kiitos Heidi!

Nyt poikien äideillä on mahdollisuus saada uudistettu loru laadukkaalle julistepaperille? (Myös mustavalkoisena)

Kurkkaa Poikien Äitien Kaupan valikoimaa täältä

 

Lue myös:

Näitä asioita en tiennyt pojista, ennen kun sain omia

Ihanat äiti ja poika kuvat

 

Avainsanat

Kommentit

No voi hemmetti, piti tästäkin mielensä pahoittaa! Kohta joku tyttöjen äiti hoksii loukkaantua ja vaatii sokerin ja kanelin tilalle pakoputken ja batmanin. Nyt oikeesti. Jossei runo miellytä, etsikää joku muu runo.

Jonna-Emilia

Ei kai kukaan mitään loukkaantunut tai mieltään pahoittanut? En minä ainakaan. Jos jaksoit lukea tekstini (mitä et ilmeisemmin tehnyt) niin kirjoitin, että alkuperäinen runo on ihan hauska. Minusta tuntuu, että ainoa mielensäpahoittaja olit nyt sinä.

Musta toi alkuperäinen loru on kammottava. Se lukee neuvolamme seinällä ja joka kerta tulee fiilis, että mulla on tällainen ”vain” etana- ja koiranhäntälapsi. Uusi versiosi on huomattavasti parempi. Meidän poika taitaa olla tehty naurukohtauksista, kiipeilyapinoista ja kuiskutuksista.

Jonna-Emilia

Minulla tökkii ehkä tuossa alkuperäisessä se ajatus, että poika keräilee ja leikkii eläimillä. Tällainen ”eläinaktivisti” kun olen 😊 ei tulisi meillä kyseeseen. Vaikka sitä ei runolla ole taatusti edes tarkoitettu. Mutta nämä on näitä, jokainen näkee erilailla.

pienet pojat on tehty: maitoviiksitä, ketsuppitahroista, äidin rakkaudesta ja naarmuisista polvista. Niistä on meidän pojat tehty (5 poikaa ja muutaa tyttö).

Kiitos tästä! Olen pohtinut tätä jo esikoisen (tytär) kohdalla, kun näin kaupassa kyseisiä tauluja. Miksi on täytynyt lokeroida noin tökerösti?
Inhoan muutenkin tätä tytöt sitä ja pojat tätä – asetelmaa.
Jokainen lapsi on omanlaisensa, ja tehty ihanista asioista.
Jos jonkun mielestä ihana asia sitten on se koiranhännän tupsukka, niin miksei tämä voisi lukea myös tyttökyltissä..ihan yhtä hyvin pitää paikkansa tyttölapsen kohdalla, kuin olla pitämättä paikkaansa pojan kohdalla. Vai Häh?

Jonna-Emilia

Kyllä! Juuri niin! Toki lorujen, laulujen ja satujen tekeminen olisi mahdotonta jos aina kaikki pitäisi tehdä sukupuolineutraalisti. Joskus hölmöt lokeroinnit voi olla ihan hauskojakin.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.