Yleinen
20.6.2016

Edulliset ja helpot legosynttärit

Edulliset ja helpot legosynttärit

Oscar vietti viikonloppuna 6 vuotis kaverisynttäreitään, teemaksi poika valitsi legot. Aihe osoittautuikin aika kivaksi, sillä legoaiheisia juhlapöydän koristeita, sekä tarjoilukulhoja, oli hauska ideoida ja toteuttaa yhdessä poikien kanssa. Aika kivoja juttuja keksittiinkin, eikä koristeisiin mennyt juurikaan rahaa, sillä legoja meiltä löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

Tässä ideoita legosynttäreille:

legoista kirjoitettu ikä

Oscarin itse taiteilema legotaulu.

 

Donitsitorni

Poikien ideoima donitsitorni, jota vartioi donitsinvartijat. Kätevä torni, sillä legoista rakennettu ”tukipylväs”, oli myös mahdollista lyhentää, kun donitsit vähentyivät.

 

pojat tekevät keksejä

Oliver ja Oscar tekivät legokeksit. Sokerikuorrutteella karkit kiinni kekseihin.

 

Legokeksejä legokulhoissa

legojuna ja legolaiva täynnä herkkuja

Myös valmiita legorakennelmia pystyi käyttämään hyödyksi tarjoilussa. Herkkutikkuja kuljetti liikkuva legojuna.

 

legoukko ja tikkari

Legoukkelit pitelivät tikkareita.

 

legokakku

Helppo ja yksinkertainen legokakku.

 

Legoista tehty tarjoilukulho.

Tarjoilukulhoja herkuille.

 

13406727_10153743222481693_1393908042442443542_n

Synttärit olivat onnistuneet. Erityisesti liikkuvasta junasta porkkanatikkujen nappaaminen, oli lapsista hauskaa. Tämä oli ajatuksenikin junan käyttöön ottaessani. Sivupöydällä olleita sipsejä meni vähemmän ja porkkanoita/kurkkuja enemmän.

Ohjelmana oli tietysti legojen rakentelua. Vieraat tekivät jokainen oman hienon legorakennelman. Mahtavia teoksia saatiinkin. Helppoa, halpaa ja toimivaa.

Lue myös: Energiajuomat K 16, kiitos    Poikien äidit bloggaa

 

Avainsanat

Kommentit

Kivoja ideoita.
Meillä piteli lego-ukot kynttilöitä (duplot) ja pienempien käsiin taitaa se perus kakkukynttilän pidike mahtua.

Hauskoja ideoita ja tää postaus tuli juuri sopivaan aikaan! 🙂 meillä vietetään reilun viikon päästä lego-teemaisia 4-vuotissynttäreitä ja vaikka tarjoilut onkin jo suurimmaksi osaksi suunniteltu, sain lisää hyviä vinkkejä, kiitos siitä 🙂

Olipas monta kivaa ideaa, kiitos niiden jakamisesta!

Miksi kommentoinneista löytyy noita lyttääjiä??? Jos ottaa kantaa, niin kannattaa tehdä se toista kunnioittavasti ja rakentavasti. Kumma kun toiset jaksavat ihmeellisesti huomautella epäkohdista, joita olettavat tulleensa vain itse ajatelleeksi….tekevät itsestään todellisia typeryksiä, kun epäilevät muiden ihmisten kykyjä ottaa asioita huomioon…. Meitä on tietysti moneen junaan, tuo legojuna oli loisto idea!

Jonna-Emilia

Minä olen päätellyt, että toisilla on vain tylsää ja luulevat piristävänsä itseään ehkä nasevilla kommenteilla? Vaikea kyllä kuvitella, että ne heitä itseääkään iloiseksi tekee?

Meillä oli viime vuonna samanlaiset lego synttärit ja tietenkin pesimme legot ensin:) pojat olivat kyllä hämillään ja kyselivät että voiko niitä ukkeleita syödä:)

Oliko legot pestyjä? Mietin vain tota hygienia puolta, jos käytettyjä legoja pidetään tarjoiluastioina 🙂

Jonna-Emilia

Legot on kätevä pestä esim tiskikoneessa. Tosin esimerkiksi tuollaista junaa nyt emme lähteneet pesemään. Eipä junan sisälle ole aikaisemmin kukaan päässyt näpräämäänkään, kun siinä on katto normaslisti päällä.

En myöskään liputa lasten lelujen puolesta.. turha pestä käsiä ennen ruokailua jos ruoat lepäävät pöpöisissä leluissa..muuten loisto idea 🙂 !

Jonna-Emilia

Legot voi tosiaan pestä ihan tiskikoneessa, jos on pöpökammoinen. Meillä ei ollut suorassa kosketuksessa legoihin kuin keksilautanen ja donitsitorni ja ne molemmat pestiin tiskikoneessa.

Minä oon laittanut pesupussiin ja koneeseen, ei tuki putkia.

Jonna-Emilia

Meillä oli siinä kipossa, missä pestään haarukat ja veitset.

En nyt Legoja halvaksi vaihtoehdoksi sanoisi… 😉

Jonna-Emilia

Totta 😂 mutta ei tarvitse hankkia mitään uutta 😀

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.