Yleinen
17.6.2016

Nämä 8 asiaa, kaikkien äitien pitäisi oppia pojilta

Poikien maailma on hassu ja hauska. Siinä on myös jotain sellaista, mistä jokainen nainen (ja ehkä mieskin,joka on nämä poikamaiset asiat jo unohtanut) voisi ottaa oppia.

Tässä alla 8 asiaa, joita äidin pitäisi oppia pojaltaan:

kiviä

  1. Kaikki pienetkin asiat luonnossa, ovat aarteita. Kivet, kepit ja kävyt, ne kaikki, mitkä pojat metsästä löytävät ja sullovat aarteinaan taskujensa pohjalle. Luonto ja sen tarjoamat ihmeet, ovat jotain kultaakin arvokkaampaa. Tämän me äidit usein tupaamme unohtamaan.
  2. On parasta olla aidosti oma itsensä. Poikien aitous ja rehellisyys, on jotain sellaista mitä ihailen suuresti. Se, että sanoo asiat suoraan, eikä sinne päin. On rohkeasti mitä on, eikä yritä miellyttää muita. Elämä on paljon helpompaa, kun ei esitä mitään.
  3. Kannattaa elää hetkessä. Meillä on tämä hetki tässä, eilinen on menyttä ja huomisesta ei tiedä. Pojat osaavat elää hetkessä, murehtimatta lainkaan huomista ja se on upea taito.
  4. Äiti on aina kaunis ja upea. Pojat ovat sitä mieltä, että oma äiti on aina kaunis. Voi kun voisimme äiteinä joskus katsoa itseämme poikiemme silmin ja nähdä kuinka kauniita olemmekaan.
  5. Ei se ole niin justiinsa. Poikien suurpiirteisyys näyttäytyy muunmuassa siinä, että kuraroiskeet housuilla ja pudonnut jäätelö paidalla ei haittaa menoa ollenkaan. Kengätkin voivat olla väärissä jaloissa ja vain toisessa jalassa sukka. Mitä siis pienistä sotkuista kotona, kunhan mahtuu kävelemään ja näkee eteensä.
  6. Tee haluamasi asia itse, jos et saa sitä uutena. Kuten poika, jolta uupuu leikkipyssy. Kiukuttelun sijaan, hän tekee pyssyn henkarista tai harjanvarresta ja meno jatkuu. Jos äidin tekee mieli uutta mekkoa, eikä siihen ole varaa, niin yhdistele vahoja vaatteita tai ompele itse itsellesi uusi mekko. Lainavaatekin voi joskus pelastaa illan.
  7.  Innostu pienistä. Kun poika näkee paloauton, on innostus joka kerta yhtä suurta. Vaikka se samanlainen paloauto on nähty satoja kertoja ennenkin. Innostu sinäkin, kuin kokisit  ja näkisit asian aina ensimmäisen kerran elämässäsi. Innostu auringosta, innostu aamukahvista ja vaikka siitä paloautosta poikasi kanssa. (Onhan siellä sisällä palomiehiäkin)
  8. Arvosta ja ihaile sukukalleuksiasi. Ovathan ne… arvokas asia!

poliisiauto ja paloauto

Lue myös: Miksi pojat ovat niin ihania?    Itsetunto hukassa? Hanki poika

Avainsanat

Kommentit

Olen neljän pojan äiti, joka on todennut nuorimmaisen (hra 4v.) olevan pikku perfektionisti.. Hän oikoo mattoja ja sulkee avoimia kaapinovia kesken kiihkeimmän moporallin.. sukat on jalassa oltava ja voi yhyren kerran jos ne on märät, ne on välittömästi vaihdettava!
Vielä jokin aika sitten, vähän rinnuksista kastunut paitakin oli välittömästi vaihdettava. Tässä asiassa on hiukan annettu periksi..johtuneeko kenties lämpimistä ilmoista…

Jonna-Emilia

Minusta on hauskaa neljän pojan äitinä, nähdä pojissa erilaisia piirteitä. Meillä yksi on paljon arempi kuin muut ja hänelle on myös tärkeämpää valita vaatteensa, kuin muille veljille. Yhdellä pojista on adhd ja se tietysti tuo omat piirteensä mukanaan, yksi ei ole koskaan hiljaa ja puhuu taukoamatta, samainen poika näyttää aina rääsyläiseltä, vaikka hänelle pukisi kuinka hienot vaatteet. Yksi pojista rakastaa rauhassa olemista. Nauttii omassa huoneessa rauhoittumisesta ja lomamatkoilla kaipaa aina kotiin. Niin ihanan erilaisia kaikki. Perfektionistia meiltä ei löydykään 😊

Mahtava postaus! Itsekin olen kolmen pojan äitinä alkanut arvostaa metsästä löytyneitä aarteita. Myös ylilentävät lentokoneet, maassa kipittävät muurahaiset ja langoilla kipittävät oravat huomioim nykyään. Koska minulla on vain poikia, en voi sanoa, oppisiko myös tyttöjen kanssa nämä asiat.

Jonna-Emilia

Pojat avaavat meille uuden maailman, mitä emme ehkä ole aikaisemmin itse huomanneet.

Oi, kaikki nuo poikien asiat kuulosti niin tutuilta viidentoista vuoden takaa, kun omat pojat oli pikkupoikia❤

En ymmärrä mistä puhutte tuossa tyttöjen jalustalle nostamisessa. Yleistystä. Samoin kaikki nämä asiat pojista: outoa yleistystä. Sympaattisia havainnointia yhden vanhemman omista pojistaan kylläkin.

Hirmu outoja juttuja tällä blogistilla

Mut se kommentti kun ”miksei sulla äiti ole tissejä?” heitetään ilmaan niin siinä on itkussa pidättelemistä…

Jonna-Emilia

Meillä taas todetaan, että äidin tissit on isot 😊 ja ne ei todellakaan ole. Kaikki on suhteellista.

Mulla on tyttö ja voin sanoa oppineeni ihan kaikki samat asiat, paloautosta lähtien. No poikkeuksena leikkipyssy, meillä ei periaatteesta leikitä aseilla. Sopii siis yleisesti asioiksi, joita äitien pitäisi oppia lapsiltaan (sukupuolesta riippumatta) 🙂

Nuo kaikki voi oppia myös TYTÖLTÄ. Ärsyttää tämä maailma, jossa kaikki poikien tekeminen on arvostetumpaa kuin tyttöjen. Koska poika.

Jonna-Emilia

Tämä on blogi poikien äideille, siksi kirjoitan nimenomaan pojista. Missään ei viitata siihen, etteikö näitä tai paljon muitakin asioita voisi oppia myös tytöiltä, mutta emme keskity tässä blogissa nyt tyttöihin.
Ja olen kyllä täysin eri mieltä! Minusta Suomessa tuntuu olevan valloillaan tyttölasten jalustalle nostaminen. Minusta olisi hyvä, kun ketään ei nostettaisi jalustalle, eikä heti saataisi halvausta jos pojista vaihteeksi kirjoitetaan jotain positiivista.

Ketään ei nosteta jalustalle ??? Etko huomaa tekeväsi sitä ihan itse. Mikä sinua vaivaa ??

Olen samaa mieltä, tyttöjä joka paikassa suositaan – pidetään prinsessoina ja kaikki menee läpi ts katsotaan läpi sormien.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.