Yleinen
29.4.2016

Poikien äidit bloggaa

Poikien äidit bloggaa

Jos jotain olen elämässä oppinut, niin sen, että en enää koskaan sano ”ei koskaan”. On olemassa muutamia asioita, joista olen mennyt ääneen sanomaan sen, mitä en enää koskaan ääneen sano. Olen sanonut muunmuassa, että ”en koskaan osaisi kasvattaa laumaa poikia”, olen sanonut, että ”en koskaan palaa kuntosalialalle” ja nyt viimeisenä olen sanonut, että ”en koskaan alkaisi kirjoittamaan blogia”.  Ja tässä sitä nyt ollaan….

Toisaalta olen matkanvarrella oppinut myös sen, että joskus joku sellainen asia, mitä ei ikinä voisi etukäteen kuvitella omalle kohdalleen, voikin olla suuri onni ja siunaus, kuten lauma poikia.

Perhe grillaa

Minä ja pojat nauttimassa kesästä Photo: Brendan Delany

Ja entäs sitten tämä blogi? Minäkö blogistiksi? Joskus menin sen ääneen sanomaan…..ei koskaan. Kaikki tapahtui hieman puolivahingosssa. Vuosi sitten perustin ystävilleni yhteisön facebookkiin ”Poikien äidit”. Sivusto jäi vahingossa julkiseksi ja muutamassa päivässä yhteisö oli kerännyt myös minulle tuntemattomia äitejä mukaan. Siitä se sitten lähti, sivustolle oli kysyntää. Ehkä poikien äidit kokevat siellä yhteenkuuluvuutta, ehkä joku kokee ryhmän vertaistukena, ehkä on vain piristävää löytää sivu, jossa poikia ei arvostella negatiiviseen sävyyn. Paikka jossa jokainen syntyvä poika otetaan ilolla vastaan, oli se sitten ensimmäinen, toinen tai kymmenes poika perheessä.

Yhteisö kasvoi, kasvoi ja kasvaa edelleen. Poikien äitejä (ja muita poikien maailmasta kiinnostuneita) on ryhmässä kohta jo 18 000. Yhteisössä oppii nopeasti, että pojat ovat juuri niin poikia kuin odottaa voi, mutta samalla niin kovin erilaisia, kuin mitä moni äiti on pojista voinut koskaan ajatellakaan. Poikia on hyvin laidasta laitaan, mutta se mikä kaikkia yhteisön jäseniä yhdistää, on äitien rakkaus poikiin.

Nyt me poikien äidit teemme jotain uutta, teemme blogia yhdessä. Tämä blogi käsittelee äitiyttä, poikien kasvatusta, poikien kehitystä, poikaperheen arkea, niin hyvässä kuin pahassa ja kaikkea sitä mitä me yhdessä tähän blogiimme tuomme. Tästä se lähtee…

Tervetuloa mukaan poikien äidit ja muutkin!

Avainsanat

Kommentit

Nuo on ne kuuluisat sanat ”minä en koskaan”… Itsekin ne olen useasti joutunut syömään. 😀 Tervetuloa uudelle alue valtaukselle.

Jonna-Emilia

Kiitos, mukavaa olla täällä! 🙂

Todella kivaa, että aloitit:)

Jonna-Emilia

Mukavaa olla täällä 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.