Yleinen
18.10.2017

RETKIFIILIKSIÄ & OODI VIIKONLOPUILLE

RETKIFIILIKSIÄ & OODI VIIKONLOPUILLE

Syksy tuntuu taas olevan suhteellisen hektistä aikaa. Lasten kanssa puuhataan päivät, tavataan kavereita, ulkoillaan ja keksitään mitä milloinkin. Koko perheen yhteistä aikaa on tietysti liian vähän, kun arkisin ehtii sen pari tuntia yhdessä viettää ennen lasten unille menoa. Kiireen tuntua lisää vielä iltoja työllistävät asunto- ja raksajutut ja harrastukset. Varmasti monessa perheessä käydään läpi just nyt myös näitä samoja fiiliksiä, mutta ehkä sitä pitäisi kuitenkin yrittää unohtaa hektisyys ja koittaa nauttia vaan kyydistä? Sillä ruuhkavuosiksi en kuitenkaan itse haluaisi tyytyä näitä lasten ensimmäisiä vuosia kutsumaan, vaikka osaltaan väistämättä niitä nämä myös ovat. Eikä tää tuu varmasti olemaan mitään verratuna siihen, mitä vuoden päästä on luvassa, kun on mun aika palata työelämään täysillä…

Viikonloput on ihmisen parasta aikaa. Eikä siitä pääse mihinkään, miten tuo on alkanut pitää paikkaansa yhä enemmän omassa päässä viime vuosina. Nyt kun on oman perhe. Mies ja lapset – ne omat rakkaimmat. Aika mitä saa viettää kiireettömästi noiden omien tyyppien kanssa on vaan kultaakin kalliimpaa. Koko perheen yhteistä paria vapaapäivää viikon lopussa on oppinut arvostamaan entistäkin enemmän. Ehkä eniten siksi, kun on huomannut miten tärkeää lapsille on molempien vanhempien läsnäolo ja yhdessä tekeminen.

Viime viikonloppuna ajettiin pois kaupungista reippaan puolen tunnin matkan päähän keskelle luontoa. Nimittäin ihanalle Nyrölän luontopolulle. Mikä oikeasti onkaan parempi vaihtoehto lauantain iltapäivälle, kuin pieni retki metsään ja välipala kodalla järven rannalla? Raitis ulkoilma, kaunis syksy ja luonto täynnä kaikkea ihmeteltävää. Etenkin Mila rakastaa metsää älyttömästi ja se into, joka valtaa pienen tytön luonnossa tarttuu ihan huomaamatta aikuiseenkin!

Luonnossa liikkumisen ihanuus pitäisi muistaa useammin, tekee niin hyvää kaikille aisteille. Kyllä muuten korvessa unohtuu hyvin nopeasti myös ne arjen kiireet ja paineet. Eli erittäin hyvä keino myös nollata päätä ja pysähtyä hetkeksi. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus tsekata joku uusi paikka täältä Jyväskylän huudeilta – suosituksia otetaan siis vastaan! Heitelkäähän ideoita, kauniita luontopolkuja tai ulkoilualueita lapsiperheille?

Mikä on teillä syksyn lemppari tapa viettää aikaa yhdessä?

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces

Avainsanat

Kommentit

Hyyppäänvuori Saviolla. Vaatii vähän sinnikkyyttä pienimmiltä mutta mäen päältä upea maisema ja taisi siellä olla jonkinlainen nuotiopaikkakin. Polun pituus yhteen suuntaan alle 2km.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *