Yleinen
2.9.2017

#RAKSAVUOSI2018 – MEILLÄ ON TONTTI!

#RAKSAVUOSI2018 – MEILLÄ ON TONTTI!

Melkoisella jymypaukulla starttasi tämä syyskuu! Vielä ennen kuin ehdin sanallakaan blogissa manita koko projektia, meillä on jo tontti takataskussa. Tai ehkei ihan vielä siellä, mutta varattuna meille ja meidän tulevalle kodille kuitenkin. Tarkoitus oli juuri tänään kirjoittaa ensimmäinen postaus käynnistyvästä taloprojektista, suunnitelmista, haaveista ja tonttihauista. Eilen viikonloppu sai kuitenkin aikamoisen alun, kun aamupäivällä Niko laittoi töistä screenshotin sähköpostista, jossa ilmoitettiin tonttijaosta paljon odotettua aiemmin. Myönteinen päätös napsahti toisesta haetusta maatilkusta, mikä tarkoittaa sitä, että ensi vuosi tulee meillä olemaan raksavuosi!

Talokuume oli kytenyt miehessä jo pitkään, mutta kesän aikana se sai tuulta alleen jo siihen malliin, ettei paluuta enää ollut. Niko sai kyllä tovin lämmitellä mua tälle projektille ihan tosissaan, sillä olin vahvasti siinä ajatuksessa, että vuosi tai kaksi odotettaisiin vielä. Lopulta kuitenkin tultiin siihen tulokseen, että nyt tämä on tehtävä jos tehdään. Sitten kun Mila aloittaa koulun on hyvä olla asetuttu jo siihen pysyvään kotiin, jollainen tämä meidän nykyinen talon puolikas ei missään vaiheessa meille ollut.

Elokuun aikana pyörittiin asuinalueilla ja tonteilla harvase ilta ajelemassa. Kodin paikkaa etsittiin, puntaroitiin ja mietittiin jatkuvasti. Sitten se löytyi ja alue iski aika lujaa. Ei tosin ihan sieltä, mistä alunperin ajateltiin, mutta todella kivalta paikalta. Sopivan etäällä kaupungin vilinästä, mutta tarpeeksi läheltä kaikkia palveluita. Asuinalue on vasta alkutekijöissä, mutta uskon, että tuosta aurinkoisesta rinteestä tulee meidän perheelle tosi ihana paikka asua ja elää ihan sinne kiikkustuoliin saakka.

Talosuunnitelmat meillä on jollain mallilla jo. Tässä vaiheessa mitään kovin valmista ei tietenkään voi olla, mutta aikalailla tiedetään mitä kodiltamme halutaan. Heinäkuun Asuntomessureissulla hamstrattiin kaikki mahdolliset talokirjat kotiin ja ollaan ahmittu niitä viimeinen kuukausi iltalukemiseksi yhdessä. Seuraavat stepit tässä projektissa onkin sitten tontin varausmaksu, talotoimittajien kartoittaminen, tarjouspyynnöt ja tämän nykyisen kodin myynti. Eli hei siellä voitte alkaa laittaa ostohousuja jalkaan jo kaikki, pian tulee nimittäin aika kiva koti Jyväskylässä myyntiin!

Voitte varmasti jo arvata, että tämä kotiprojekti tulee näkymään vahvasti blogissa seuraavan reilun vuoden. Toivottavasti siis tämäkin aihealue löytää lukijansa ja kiinnostusta löytyy näille raksajutuille? Ai vitsi en malta odottaa, kun tää homma lähtee ihan todenteolla käyntiin!

Ihanaa lauantaita ja syyskuun alkua just sulle! <3

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Vau, onnea! Mielenkiinnolla seuraan! 🙂 Kiinnostavia aiheita, meilläkin juuri on tulossa muutto omakotitaloon ja sellainen talokuume ollut päällä. Tontteja ja rakentamistakin hieman harkittiin, mutta päädyttiin meille helpompaan ratkaisuun eli valmiiseen taloon, ja aivan ihana sellainen löytyikin! Sisustus- ym. Remppajutut kiinnostaa, kiva suunnitella ja haaveilla.

Essi

Kiitos Tuuli 🙂 Ihanaa että teillekin löytyi juuri sopiva talo <3

Oon seuraillut sun blogia nyt vuoden ajan ja oon tykännyt kyllä kauheesti! Tää postaus sai mut kommentoimaan, koska itsellä taloprojekti kanssa alkusuoralla. Meillä teri-talojen talopaketti on tilattu ja loppuvuodesta tulee tontille. On kyllä ihan huippua päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan itselle just sellanen koti kun tahdotaan!
Ihana päästä myös seuraamaan teidän taloprojektia, onnea rakennuksille!

Essi

Voi vitsi, kiitos Hilda tästä kommentista <3 teki tosi iloiseksi! Mahtavaa että meitä raksaajia riittää ja teistäkin sitten toivottavasti saa ammennettua vertaistukea ja ideoita täällä raksa-aikana 🙂 Toivottavasti myös mun tulevat postaukset on sitten mieleen. Me muuten ollaan kans tosi kiinnostuneita Teri-taloista ja aiotaan käydä myös heiltä pyytämässä tarjous! Joten kaikki fiilikset ja kokemukset heistä on kyllä tervetulleita 🙂

Kyllä!!! Rakennusprojekti, pohjakuvat, talomallit, piharakennukset, sisustus; kaikki kiinnostaa ja kovasti. Joten innolla odotan postauksia. 🙂

Essi

Jee mahtavaa! Se voi olla että niitä ilmestyy tänne kyllästymiseen saakka kunhan projekti saadaan kunnolla käyntiin 🙂 Ihanaa syksyä sinne Kirsi!

Vautsi, onnea! Uusi koti ja siihen liittyvät vaiheet ja ratkaisut kiinnostavat kovasti. 🙂

Essi

Kiitos kovasti ja mukava että tän aiheiset jutut kiinnostaa 🙂 Ihanaa syksyä sinne!

Hurjasti onnea tontista! Ja ehdottomasti kiinnostaa tämä aihe eli mieluusti lisää raksajuttuja 🙂 Meillä on tontti haussa ja toivottavasti muutaman viikon päästä meillä on käynyt yhtä hyvin kuin teillä <3 Onnea ja intoa uuteen, ihanaan projektiin!

Essi

Kiitos <3 Ja hurjasti onnea teille tontin hakuun! Tää on kyllä ihan mahtava projekti, kun maalina on perheen oma koti!

Täällä yksi joka myös mielenkiinnolla seurailee edelleen 🙂 meidän perheen (vanhemmat+3 lasta) rakennusprojekti jo käynnissä.
Meille tulee kastellin aitio malliston talo+autotalli (220neliötä) jonka pohja ollaan itse suunniteltu. Kastelli pystyttää talon lämmitysvalmiuteen ja siitä jatketaan sitten itse loppuun… tontin pohjatöissä/perustuksissa meni koko kesä ja tällä hetkellä on talon pystytys käynnissä joten meillä hiukan helpompaa. Ensi kesäksi olisi tarkoitus päästä muuttamaan. Tsemppiä projektiin!

Vihdoin joku, jolle tulee myös aitio!! 😊 Täällä myös projekti käynnissä ja aihe todellakin kiinnostaa 👌

Essi

Kiva kun teitä muitakin raksaajia löytyy ja aihe kiinnostaa. Tsemppiä sinne projektiin myös Niina 🙂

Essi

Kuulostaa kyllä tosi hyvältä! 🙂 Teillä on homma jo hyvin käynnissä, eikä mene aikaakaan kun ootte jo uudessa kodissa. Kiitos tsempeistä, sitä varmasti tarvitaan. Kaikkea hyvää myös sinne projektiin <3

Onnea uuteen projektiin! Täällä ainakin yksi, joka jää mielenkiinnolla seuraamaan 🙂 ja voi kun asuttas jyväskylässä tai olis sinne päin asiaa niin teidän ihana asunto kyllä kiinnostais! Saako muuten kysyä, että miksei talon puolikas ollut teille pitempi aikaisempi ratkaisu tai miksi päädyitte nyt tontin ostoon?

Essi

Jee kiitos Minna <3 Tottakai saa kysyä! Meillä siis alunalkaenkin tää oli välivaihe, sillä Nikolla on ollut aina halu tehdä se oma koti meille jossain vaiheessa. Nyt se vaan tuntuu sopivalta ajalta tehdä, kun lapset on vielä pieniä.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *