Yleinen
14.7.2017

YKSITOISTAKUINEN

YKSITOISTAKUINEN

Yksitoistkuinen Noel…

…on luonnollisesti maailman suloisin ja ihanin poika mitä olemassa on.

…rakastaa just tällä hetkellä porrastreenejä, niitä kontataan ylös ja alas päivät pitkät.

…myös lastensänkyihin on ihan parasta kiipeillä.

…on nykyään myös sitä mieltä, että syöttäminen on ihan last season. ITSE pitää tehdä ruokapöydässä mieluiten kaikki.

…omistaa neljä hurjan hienoa helmen valkoista hammasta ja omaa söpöimmän hammashymyn ikinä!

…on samaan aikaan ihan täysin mammanpoika, mutta kun isi tulee töistä kotiin, konttaa tää veijari samantien halimaan isiä. Vanhemmat on lemppareita ja miten ihanalta se tuntuu.

…eläisi maissinaksuilla, vesimelonilla, tissimaidolla ja talkmuruilla jos saisi itse päättää mitä söisi.

…on isosiskon ykkösfani. Noel katsoo siskoaan jo nyt niin ylös, että ei voi kun toivoa että tuo noiden kahden bondaus kestää läpi elämän.

…on lopulta ollutkin paljon suuritarpeisempi vauva kuin siskonsa. Rakastaa ja haluaa olla paljon lähellä, eikä viihdy samanlailla omiaan touhuten miten Mila tuossa iässä.

…omaa ilmeisesti hyvin poikamaisen piirteen, nimittäin Noel on aivan jäätävä tissitakiainen. Ihan eri sfääreissä menee kuin Mila, ja myös tuttittomuuden takia tissi on avain kaikkeen.

…rakastaa musiikkia ja laulua, jonka tahtiin pääsee jamittelemaan ja hytkyttelemään.

…on opettanut äidille, mitä vauvavuoden aiheuttama väsymys on. Pojan yösyömiset ja herättelyt ovat pehmittäneet mun aivoja kyllä jo aika kiitettävällä tavalla.

…ei viihdy enää rattaissa oikeastaan ollenkaan. Ulkona pitäisi päästä samantien maahan ja etenkin nurmikolle tutkimaan mitä kaikkea mielenkiintoista suuhun pistettävää sieltä voisi löytyä.

…tykkää leikkiä enemmän siskon huoneessa kuin omassaan. Onhan barbit ja poni paljon mielenkiintoisempia, kuin omat pehmolelut.

…on ottanut ensiaskeleita jo moneen otteeseen, mutta vielä ei kävele. Se homma ei kiinnosta tarpeeksi, kun konttaamalla pääsee nopeampaa.

…on alkanut nipistää päiväuniaankin vain yksiin enää.

…harjoittelee äänteitä ahkeraan, mutta sanoja ei vielä tule.

…uusin lempparijuttu on käyttää ruokaa hiustenmuotoiluun. Aikalailla päivittäin saa olla pesemässä nopeaa kasvavaa töyhtöä milloin mistäkin ja parhaimmillaan useampaan kertaan.

Viime yönä mä starttailin jonkinlaista lempeää unikoulua. Ajatuksena oli, että ennen 2 yöllä en enää anna maitoa. Jos sitä ennen herää niin hyssytellään ja silitellään uneen. No haluatteko kuulla miten meni? Ei kauhean menestyksekkäästi. Noel heräsi heräsi kympin aikaan ekaa kertaa ja silloin nukahti vielä nopeaa takaisin. Toisin kävi 23:38 kun herättiin, sillä se nukutus kestikin sitten 02:40 saakka. Uni tuli kyllä monta kertaa jo sylissä tai silitellen, mutta viiden minuutin päästä uni jo katkesikin ja rumba alkoi uusiksi. Kolmen aikaan pääsin sitten itsekin nukkumaan ja joskus viiden kuuden välillä sitten herättiin taas ja nostin pojan rinnalle. Kasin aikaan sitten ylös. Voin kertoa, että tänään on vähän äiti ollut väsynyt… Saa nähdä mitä ensi yöstä tulee?

Tän postauksen piti tulla jo eilen liveksi, mutta sattuneesta syystä homma jäi kesken. Ihan hurjaa kyllä, että meillä on enää alle kuukauden ajan vauva. Sitten alkaakin taaperolife. Ihanan kamalaa. Vauvavuosi on taputeltu ihan just.

Mitäs sinne muille ikäkamuille kuuluu? Kuulostaako meidän meininki tutulta?

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Kannattaa liittyä facebookissa vauvan kireä kielijänne -ryhmään, sieltä saat paljon vinkkejä ja neuvoja asiaan liittyen! On todella yleinen vaiva jota usein vähätellään ja ei osata hoitaa julkisessa terveydenhuollossa. :/ 🙂

Essi

Kiitos Ebu vinkistä, liityin ja tänään tulikin heti asiaa sinne. Nimittäin Noel muksahti syöttötuolia päin ja luulempa että tuo jänne repesi, sillä verta tuli niin paljon. Onneksi kuitenkin tuo 1vee hammastarkastuskin on tulossa, joten siellä voi kysellä myös lisää asiasta. 🙂

Sulla on tosi viihtyisä, elämänmakuinen blogi 🙂 Tuli mieleen linkata tämä, tässä oli musta ensimmäinen järkevä ja tasapainoinen suhtautuminen nukkumiseen: http://hannag.fi/unikoulu/. Itse tarvisin välttämättä unta 8h vähintään, ja niin tietysti myös lapsi. Tämä juttu auttoi ymmärtämään, että jep, yöllä nukutaan, ei syödä eikä hengailla äidin kanssa muutenkaan. 🙂 Mukavaa kesän jatkoa!

Essi

Kiitos Iida <3 Ja kiitos linkistä, täytyykin tutkia ja lukea. Ihan tosi juttuja nuo mainitsemasi, kumpa tuo pienikin sen tajuasi. Samoin sinne, ihanaa loppukesää!

Me pidettiin esikoiselle unikoulua, oli niin pelastus niistä öistä missä syötiin 5x. Pidettiin se tosin jo vauvan ollessa 7kk, tarkotus ei missään nimessä ole huudattaa, vaan opettaa lapsi nukahtamaan itse omaan sänkyyn ilman tissiä

Joka kerta, kun vauva alkaa itkeä niin nostetaan syliin ja heti kun rauhottuu niin takaisin sänkyyn. Syliin ei saa nukahtaa, vaan sinne omaan sänkyyn. 2ekaa yötä oli pelkkää edestakas nostelua, mutta kolmantena yönä nukahti ite eikä herännyt koko yönä. Siitä asti ollut helpot yöt 🙂 suosittelen! Saatiin tämä ohje neuvolasta.

Essi

Hei kiitos tästä, tää voisi olla seuraava askel kun muutosta taas kaivataan 🙂

Kuulostaa tutulta kyllä, meidän 10kk pojalla aika samat elkeet 🙂 Suosittelen googlaamaan unikouluvinkkejä Valeäidin ja Lähiömutsin blogeista. Me luovuttiin kerralla yösyötöistä ja molempien lasten kanssa jouduttiin sitten heräämään klo 5 jonkin aikaa,mut nopeasti yöt parani. Isi hoiti ekat yöt ja itse tuskailin olohuoneessa… Mut kyllä kannatti! Pahimmat itkut meni kuitenkin nopeasti ohi ja nyt nukutaan jopa 20-05 yhtä kyytiä. Paljon tsemppiä jatkoon!

Essi

Kiitos vinkistä, täytyy käydä lueskelemassa noita 🙂 Varmaan sitten Nikon kesälomalla pitää kokeilla jotain unikoulua, jos näillä muutoksilla mitä nyt tehdään ei tule tulosta. Kiitos tsempeistä ja kivaa loppukesää <3

Mahtavia juttuja 🙂 Meidän poika on vasta 2kk joten noita juttuja innolla odottaen 😀

https://faijahommia.fi/

Essi

Ottakaa kaikki irti tuosta vauva-ajasta <3 se menee niin nopsaa ohi!

Hei! Oletko koskaan kurkannut pojan huulijännettä onko ihan normaali? Katsoin, että hampaiden väliin jää ison näköinen rako, mikä saattaa syntyä kireästä huulijänteestä.

Essi

Joo itseasiassa kiinnitin tähän vasta huomiota nyt pari viikkoa sitten, ja mietinkin että miksei neuvolassa siitä sanottu mitään. Jänne on kireä ja oon miettinytkin, että mitä sen kanssa pitäisi tehdä? Ajattelin odotella tuohon vuosikas neuvolaan / hammastarkastukseen. Vai onko siellä vinkkiä miten pitäisi toimia?

Itsellä on vuosikas tyttö ja hoksasin kireän huulijänteen 11kk iässä. En ollut koskaan ainaisemmin edes kuullut siitä! Terveydenhoitaja käski odottaa 1-vuotis hammaslääkäriä, mutta tytöllä repesi huulijänne kaatuessaan kaksi päivää ennen sitä.. Siellä todettiin kumminkin, että oli ollut ihan selvästi kireä ja olisi leikattu, jos ei olisi revennyt. Ehkä sitten ihan hyvä näin vaikka tulevaisuudessa on todennäköisesti oikomishoitoja tulossa hampaiden raon takia 🙂

Essi

Joo mä lueskelinkin tuosta netistä jonkin verran. Me myös varmaan odotellaan sinne hammaslääkäriin ja katsotaan mitä siellä tuumitaan 🙂

Meidän poika nyt jo yli vuoden mutta kireä huulijänne todettu imetyspolilla Jyväskylässä pojan ollessa n. 3kk. Ei tehty mitään silloin koska leikkaus olisi vaatinut jo nukutuksen, eikä kireys vaikuttanut merkittävästi imetykseen tai kasvuun. 1v hammastarkastuksessa otin puheeksi, mutta hoitaja sanoi että asiaa katsotaan tarkemmin vasta kun rautahampaat tulee. En osannut edes kyseenalaistaa kun kertoi samaan lauseeseen että hänen omalla lapsellaan on myös sama homma. Ehdottomasti kannattaa huulijänteestä mainita, mutta mitään asialle ei ehkä tehdä.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *