Yleinen
7.7.2017

KIINNOSTAAKO DRAAMATON PERHEBLOGI KETÄÄN?

KIINNOSTAAKO DRAAMATON PERHEBLOGI KETÄÄN?

Mua on ehkä hieman alkanut viime aikoina ärsyttää liian vahva perheblogileima. Tänne blogiin kun mahtuu paljon muutakin kun pelkkää perhesettiä ja lapsia. On mun omia juttuja, kuten sisustus, hyvinvointi, ruoka ja kauneusjutut. Tottakai se leima on ihan luonnollinen jo siksi, että olen äiti ja blogi on seurannut tiiviisti molempia raskauksia. Lapset ovat keskeinen aihe ja bloggaan vielä täällä Kaksplussalla ja aiemmin Mamalifellä. Isoin MUTTA on kuitenkin se, että monet lukijat odottavat ihmeen paljon perheblogeilta suoranaista draamaa ja monet blogit sitä tarjoavatkin. Tuntuu, että alkaa jäämään suorastaan jalkoihin sen takia, että itsellä ei ole tarjota niin mehukkaita juttuja omasta elämästä. Tasaisen tavallinen ja onnellinen arki ei taida kiinnostaa enää ketään?

Sellaista meillä nimittäin eletään – perus onnellista perhe-elämää. Parisuhde on kunnossa ja on toiminut aina ilman sen suurempia myrskyjä. Lapset kasvavat ja kehittyvät omalla tahdillaan ja ovat onnellisia. Ja elämä yleensäkin on aika jeesjees ollut oikeastaan koko meidän yhteiselon ajan. Tottakai täälläkin kiristellään hampaita, joskus otetaan yhteen, valvotaan vauvan kanssa ja ollaan nupit vastakkain uhmailevan esikoisen kanssa, mutta hei se on elämää. En oo sen tyyppinen ihminen, että jaksaisin valittaa kovin pienistä. Yritän aina nähdä ne valoisimmat jutut elämässä, enkä tiedä miten pää pysyisi kasassa, jos joka asiaa jaksaisi jäädä murehtimaan?

Monia lukijoita tuntuu kuitenkin onnellisuus jopa ärsyttävän paljon, koska eihän kellään voi mennä määräänsä pidempään hyvin. Onhan blogini pelkkää hattaraa, niin kuin yksi lukija joskus kuvaili. En tiedä sitten kuinka monta postausta tämä tyyppi oli lukenut? Blogi on mulle sellainen paikka, jonne haluan jakaa kivoja ja inspiroivia juttuja. Joukkoon kuitenkin mahtuu myös väsyvalitusta, reissuleskituskailua, kroppa-ahdistusta raskauden jälkeen jne. Ihan sellaisia jokaisen äidin ja naisen ongelmia, kaiken sen hattaran vastapainoksi. Ja parastahan on se, että bloggaaja itse saa onneksi päättää mitä elämästään jakaa, mutta ei täällä mitään kulissia kiillotella. Jos joskus tulee huonompia jaksoja, homma pysyy ihan yhtä aitona. Tälläisiä ne palaset meidän elämästä ovat. Tykkäsi toiset tai ei.

Okei mä kirjoitan varmasti osittain tosi kärjistäen, sillä puran omaa blogiturhautumistani, mutta haluan olla myös teille avoin. Koska kyllähän se nyt ahdistaa, ettei saa annettua tänne just sitä mitä haluaisi. Enkä nyt tarkoita todellakaan, että haluaisin tänne mitään draamailla, vaan sitä, että haluasin tarjota enemmän sisältöä ja postauksia, mitä ehdin tällä hetkellä tuottaa. Ideoita on jonoksi asti, mutta en vain ole saanut tehtyä vuorokausiin lisää aikaa blogille. Hidas postaustahti taas heijastuu tottakai blogin statistiikkoihin, jotka ovat muuton jälkeen jääneet junnaamaan vain paikoillaan. Ja kyllähän se pistää ärsyttämään, turha sitä on kieltää.

Mun täytyisikin saada postausmäärä takaisin sinne 4-5 postaukseen viikossa, jotta saisin teitä lukijoita aktivoitua entiselle tasolle. Antakaahan vähän rakentavaa palautetta. Millaisia postauksia toivoisitte enemmän? Osa postauksista voisi tietysti olla sitä kevyempää tavaraa, reseptejä ja vaikka ihan päivän kuulumisia.

Ja kertokaa myös omia fiiliksiä – kiinnostaako teitä lukea enemmän sensaatiohakuisia blogeja vai tasaisen tavallisia?

Melkein tekisi mieli myös kysyä muilta perheellisiltä bloggaajilta, että mihin ihmeen vuorokauden aikaan te bloggaatte, jos postaatte melkein joka viikonpäivä? Illalla? Milloin sitten aika parisuhteelle? Yöllä? No millon nukutte? Päivällä? Lapset hereillä? Päiväuniaikaan? Milloin teette kotityöt?

Kiitos ja anteeksi pienestä purkauksesta. Tässä teille sitten ehkä vähän sitä draamaakin välillä 😀

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Sun blogi vaikuttaa kivalta!
ja itsekin pyrin välttämään turhaa draamailua kaikessa.

Käy vilkaisemassa mun blogi http://hipsunvipsun.blogspot.fi/

Hyvää kesän jatkoa!

Essi

Kiitos Annika 🙂 Täytyy tulla kurkkimaan sun blogia myös. Samoin sinne, mahtavaa loppukesää <3

Ei mun mielestä tartte blogin olla mitään draamailua. Niitä draamablogeja on ihan tarpeeksi :D. Tykkään teidän kauniista kodista, ja odotan just semmosia ”tavallinen päivä” -postauksia. Ihan siis sitä semmosta tavallista arkea haluan seurata, koska sitähän se elämä nyt suurimmaksi osaksi on. Kiva tietty myös lukea esim. treeni- ja ruokajuttuja, mutta kun itselläni on myös pieni lapsi niin se vertaistuki ja ”ai niin, muillakin on vaan tämmöstä tavallista arkea” -muistutukset on hyvä juttu.

Tykkään sun tavasta kirjoittaa, et yritä olla mitään enempää kuin oot. Kiitos ihanasta blogista. Sen parissa on hyvä viettää se oma hetki kahvikupposen ääressä ja saada olla vain hetki ilman sen kummempaa härdelliä. Kiitos <3.

Essi

Voi ei, Hanna ihana kommentti <3 tälläsistä tulee niin hyvä mieli ja muistuu taas blogiangstin keskellä miksi tätä tekee. Se on jo jotain, että yhdelle ihmiselle saa hyvän mielen, tai inspiksen johonkin kivaan juttuun tai se vertaistuki. Kiitos sulle kun luet <3 ja kivaa kesää!

En minä ainakaan mitään draamaa halua lukea. Tosin bloggaan itsekin ja jos sitä joskus elämään mahtuu niin varmasti siitäkin kirjoittaisin. 🙂 Ihan kiva (ja normaalia) mielestäni että myös blogissa näkyy se mitä arki vie eli aikaa ja se tuo minusta tietynlaista miellekkyyttä kun kirjoittaja kertoo pitkästä aikaa tuoreessa kirjoituksessaan että ”ompas ollut hulinaa tässä jne”. 🙂 Itse luonnostelen postauksia esim päiväuniaikaan tai pikku kakkosen aikaan, julkaisen ne yleensä pedissä ennen nukkumaan menoa. Oma rajani bloggaamiselle oli se ettei se saa viedä paljoa mutta haluan sen silti antavan paljon. En siis ota kuvia järkkärillä tai kirjoita postauksia koskaan tietokoneella. Ehkä jota kuta viehättää kotikutoisuuteni!

Essi

Joo tottakai blogi elää elämäntilanteiden mukana, ja jollain tavalla se oman elämän draama sitten täälläkin näkyisi, mutta sitä ei tarvitse tekemällä vääntää ja repiä sensaatiohakuisia otsikoita 🙂 Itsellä bloggaaminen oli myös paljon rennompaa silloin kun sitä teki vielä harrastuksena, mutta nykyään kun se on myös osittain työ, niin siitä ottaa eri tavalla paineita. Välillä kyllä on niin ikävä sitä rentoa aikaa 🙂

Sun blogissa ei ole mitään vikaa, ongelma on ainakin mulle se, että tykkään mielummin seurata ihmisten elämää esim ig:n kautta koska se on nopeampaa ja helpompaa.tuntuu että nykyisessä kiireisessä elämässä ei enää ole samalla tavalla aikaa/kiinnostusta lukea pitkiä blogitekstejä, varsinkin kun blogien määrä on kasvanut vuosien varrella.

Essi

Ihan varmasti myös monen muun lukijan kohdalla sama. IG:t ja Snapit on aika kovaa vauhtia syrjäyttämässä blogeja, kun niitä on niin helppo ja nopea seurata. Itelle on käynyt aika samoin seuraajan roolissa 🙂

Täällä kans ihan alusta seurannut (tai korkeintaan Milan alkuraskauden jälkeen völjyyn hypännyt) lukija 🙂 tykkään lukea sun blogia, erityisesti kodin sisustus ja vaatejutut on omaan mieleen! Teillä on älyttömän kaunis koti ja sisustus ja ah miten upeita asukokonaisuuksia lapsosilla 😍 ihana lukee just sellaista itselle ”unelmointi” blogia heh! Jatka vain samaan malliin 🙂

Essi

Eikä miten hyvä fiilis tälläsistä kommenteista tulee, kiitos <3 Jatketaan samaan malliin ja yritetään lisätä monipuolisuutta ja postauksiakin. Ihanaa kesää sinne Laura 🙂

Hei! Olen lukenut useamman vuoden jo sinun blogia, ja olen tykännyt eniten postauksista, jossa on reseptejä tai sisustukseen liittyviä juttuja. Itse en välitä lukea, jos aina on jotain negatiivista tai muuta draamailua, joten siksi olenkin pitänyt blogistasi! Enemmän siis toivoisin uusia reseptejä ja sisustukseen sekä pihaan liittyviä postauksia:)

Essi

Mahtavaa Niina kun oot ollut lukijana jo noin pitkään 🙂 Jotain on tullut tehtyä oikein, kun teitä vakkarilukijoita on kertynyt aika kiva määrä. Reseptejä pitää lisätä nyt tauon jälkeen, samoin sisustusjuttuja. Kiitos kommentista ja hyvää loppukesää <3

Hyviä pohdintoja ja samoja fiiliksiä! Mie ootan kovasti että siirretään lapset lastenhuoneeseen ja saadaan miehen työpöytä makkariin, sitte voidaan tehdä omiamme koneilla, kuitenki yhdessä 😅🙈

Essi

Tollanen oma työpiste oiskin aika huippu! Ja kiva kun jaat samoja fiiliksiä 🙂 Kivaa kesää teidän porukalle <3

Mä tykkään lukea sun tasaisen onnellista blogia <3 Ehkä paljon tekee se, että omakin elämä samantyylistä ja lapset lähes samanikäisiä. Jatka vaan samaan malliin. Syy miksei kommentteja tule ainakaan täältä suunnalta on se, ettei vain jaksa 😀 Kun ei itse blogaa,niin ei ymmärrä kuinka tärkeitä ne kommentit teille blogaajille on.
Tsemppiä jatkoon! Toivon lisää postauksia jotka inspiroi ja joista saa vinkkiä mitä itsekin voisi tehdä. Kiitos sulle <3

Essi

Ihana Mari, kiva kuulla <3 Ja mä oon kyllä ihan kamalan laiska myös kommentoimaan toisten blogeja, eli ymmärrän! Ja siis yleisestikin, kun ihmiset lukee nykyään niin paljon puhelimilla, että se kommentointi on vähän hankalampaakin, niin harmittavan vähän blogeja enää kommentoidaan. Kiitos kommentista ja tsempeistä, te lukijat ootte tän jutun suola 🙂

Mua ei myöskään draamat kiinnosta. Sulla on tosi ihana blogi ja tykkään siitä juuri siksi kun kerrot ihanan positiivisesti arjesta ja lapsista 🙂 Oon lukenu tätä jo vuodesta 2013 asti, kun aloin itse odottaa esikoistani. Parhaat jutut ovat sitä tavallista arkea, mistä voi itsekin saada virtuaalista vertaistukea – arjen pyöritys kahden kanssa, teidän rutiinit, lastenvaatteet ja ruoat yms 😊

Essi

Ja mulla on muuten varmaan ihanimmat lukijat, kun näitä teiän kommentteja tässä on lueskellut. <3 Kiitos siis sinullekin Mari. Pistän ideat ylös ja laitetaan niitä toteutumaan 🙂

Mä kirjoitin pitkään omaa blogiani todella tiuhaan. Nyt kun tuli taas jälleen vauva taloon, keskimmäinen 2v ei suostu juurikaan nukkumaan päiväunia (ainakaan silloin, kun kuuluisi nukkua) ja 4veelle pitäisi järjestää tekemistä, niin joo blogille ei pahemmin jää aikaa 😀 Saman olen myös huomannut, että koska en pääse kirjoittamaan tiuhaan niin kommentteja tulee harvemmin – mikä puolestaan ruokkii sitä, että en jaksa kirjoittaa kun paikoin tuntee kirjoittavansa tyhjälle yleisölle.

Mutta toisaalla mulla ei ole samanlaisia tavotteita blogini suhteen kuin sinulla 🙂 Olen yhä enemmissä määrin lakannut seuraamasta kävijätilastojakin, koska yritän pitää blogin tässä elämäntilanteessa selkeästi sellaisena paikkana, että sen olemassaolo ei millään tavalla ahdistaisi tai rasittaisi mieltä. Ja nytkin kun tämä sun postaus laittoi oman pääni liikkeelle, niin tekisi mieli kirjoittaa laajemminkin omaan blogiin tästä samaisesta aiheesta mutta erityisesti nämä pohdiskelemmat tekstit on tooooodella vaikeita toteuttaa.

Vielä sun blogiin liittyen: aina kun blogi muuttaa, niin siltä taitaa tippua lukijoita. Toki niitä tulee ajan myötä uudessa osoitteessa lisääkin… Mutta esimerkiksi mä olen todella laiska lisäämään lukemieni blogeja uudelleen luetteloon muuton myötä. Sunkin blogiin muistan aina välillä eksyä, mutta se tapahtuu sitten ihan osoitelinkin kautta. Muuten olen seurannut kyllä suht tasaiseen tahtiin, koska odotettiin esikoisiamme samaan aikaan ja molemmat asutaan Jyväskylässä 🙂

Essi

Mahtavan pitkän kommentin jaksoit kirjoittaa, kiitos siitä. Niin hyviä ajatuksia ja pointteja! Ja siis just noi kävijätilastot ja postaustahdin pitäminen on sellasia, mitkä tappaa sitä luovuutta, jos alkaa niitä stressaamaan. Mutta kyllä se varmasti siitä sielläkin, ollaan itsellemme armollisia <3 Ja toi muuttojuttukin on ihan totta, sama on käynyt mulle muutamien blogien kanssa. Jospa kaikki seuraajat syksyyn mennessä löytäisi tännekin takaisin, jos on tippunut matkasta. Kivaa kesää sinne 🙂

Hei! Mitään draamajuttuja en minäkään kaipaa, murheita ihan riittämiin omastakin takaa niin on mukavampi lukea sellaisia hyvää mieltä tuottavia postauksia. Toki en tarkoita, että siloitellakaan pitäisi, mutta olen tykännyt sinun tyylistäsi kertoilla arjesta. Tykkään myös niistä reseptijutuista. Erityisesti tykkäisin kyllä lukea vinkkejä esim. ihan ehdottomista vauvaperheen elämää helpottavista hankinnoista, kun esikoisen odotus on tässä vasta alkuvaiheessa ja olen ihan pihalla tästä äitiyspuolesta ja siitä mitä kannattaa ostaa, mitä ei ja mikä toimii ja miten jaksaa väsymyksen keskellä. Esim. joku juttu voisi olla siitä, mitkä olivat teillä ne kaikista parhaimmat eli ”must” tarvikkeet ja aineet vauvan hoidossa ja parhaat niksit, mitkä on helpottaneet elämää ja arkea vaikkapa yksin kotona vauvan kanssa. Tähän juttuun kaipaisin erityisesti sitä todellista lähestymiskulmaa eli ei vain blogiyhteistyönä saatujen tavaroiden markkinointia vaan mitä ostaisit niin sanotusti omien rahojen ollessa kyseessä, merkistä riippumatta. Kiitos vielä mukavasta blogista, kivoja vinkkejä ja ajatuksia olen siitä jo saanutkin! 🙂

Essi

Moikka Laura! Ihana kuulla, että nää draamattomatkin blogit vielä kiinnostaa ihmisiä 🙂 Hei täytyy toteuttaa tuollainen vauvahankinta-postaus ehdottomasti tässä piakkoin, sillä ajatuksia ja vinkkejä varmasti olisi jaettavaksi. Hyviä ideoita muutkin, kiitos niistä. Ihanaa kesää ja onnea odotukseen <3

Mua ainakin kiinnostaa sun draamaton elämä! 🙂 Luen blogeja nimenomaan silloin, kun lapset on nukkumassa ja tahdon pienen oman hengähdystauon. Silloin on ihanaa nähdä miten kivasti muiden elämä sujuu, eikä aina todellakaan tarvita sitä draamaa…

Omassa blogissanikin olen päättänyt keskittyä meidän perhe-elämän positiivisiin juttuihin. Ongelmana on vaan sama kuin sulla: aikaa postauksien tekoon ei ole! Hyvä jos yhden jutun saan viikossa ulos, ja sillä ei todellakaan uutta blogia saada nousuun 😀

Mutta pointti oli siis se, että jatka samaan malliin! Sun blogi on just hyvä näin 🙂

Essi

Kiva kuulla Anni! Mulla on itellä aika sama, ei sitä oikein jaksa inspiroitua lukemalla ankeista asioista. Ja hyvän polun oot valinnut omaan blogiinkin 😉 Ollaan ton aikajutun kanssa armollisia, sitä pitää opetella lasten kanssa. Kiitos, ja mukavaa loppukesää <3

Minäkin olen seurannut blogiasi alusta saakka, meillä on samanikäiset lapset. Ja kehitettävää on minunkin mielestä siinä vastaamisessa ja sitten että liian moni postaus on pintaraapaisu valitettavasti. Ennen kirjoitit enemmän omia ajatuksia ihan normi arjesta ja se kiinnostaa. 🙂 treeni postaukset on ihan kivoja mutta esim niihinkin oisi ollut kiva lähtötilanne olla ja miten siitä muuttuu yms.. olit ennen rohkeampi! 🙂 draamaa ei tarvitse olla mutta sitä omaa ajatusta enemmän ja syvemmin. Ja arkijutut ja ruokaohjeet on kivoja. 🙂 hyvää kesää teille!

Essi

Oo ihana kuulla <3 huikean matkan oot jaksanut mukana. Niin kiva kyllä kuulla. Ja joo mä tiedostan sen, että oon aika rajustikin vähentänyt ns. "oikeita ajatuksia" täällä. Tietyllä tavalla semmonen muuri on noussut tän nykypäivän lynkkaustrendin takia, mutta ehkä sitä voisi vähän rohkaistua taas. Kiitos idiksistä ja kommentista. Niin ja ihanaa kesää sinnekin <3

Kuntoilut jää täälläkin lukematta. Alusta loppuun luen arjesta kertovat postaukset. Kotiesittelyä kaipaisin, muutakin kuin lastenhuonetta 🙂 Tai asu ja pukeutumisjuttuja (imetysvaatteet). Vinkkejä arkeen esim lasten kanssa ulkoilut, miten rytmität päiviä, miten toimit uhmaajan kanssa yms.
Olen lukenut blogiasi pitkään koska meillä on samanikäiset lapset, ymmärrän ongelman ajanpuutteesta. En ehtisi ikinä ylläpitämään blogia arjen touhujen ohella. Hatun nosto siis jo tästä tahdista.

Essi

Hei kiitos ideoista, täytyypä pistää muistiin ja toteutukseen 🙂 Toi aika on kyllä sellanen juttu arjessa, jonka kanssa pitää taiteilla ja hakea aika paljon lasten kanssa. Kiitos kommentista ja ihanaa kesää <3

Ns. täytepostauksia ei kyllä tule luettua ollenkaan eli juuri reseptejä tai muuta, mitkä ei kerro siitä arjesta. Eikä mitään draamablogejakaan tule seurattua, tulee lukijana vähän ahdistunutkin olo, jos kaikki asiat revitellään julkisesti… Ihan sellaisia arkijuttuja, joihin itse voi samaistua, luen mieluiten.

Essi

Kiva tietää 🙂 lisätään siis ihan sitä arkea tänne!

Minä taas en tykkää yhtään ruoka -ja treenipostauksista. En edes avaa niitä ollenkaan. Kaikista muista postauksista tykkään kyllä, etenkin niistä mitkä liittyy lapsiin, niiden takia seuraan vielä tätä blogia ja sen vuoksi tätä aloinkin aikoinaan seuraamaan.

Essi

Kaikki ei tietenkään voi tykätä kaikesta ja se on tottakai OK 🙂 Siispä monipuolisella linjalla jatkan tulevaisuudessakin, niin täällä on vähän jokaiselle jotakin. Kiva kun oot ollut mukana jo pitkään. Ihanaa kesää sinne <3

Hei ja kiitos hyvästä blogista! Luen blogiasi erityisesti siksi, että lapsemme ovat melkein täsmälleen samanikäisiä ja siksi esim. vauvan kehitykseen liittyvät jutut kiinnostaa. Minäkin toivoisin ruokajuttuja ja Meidän päivä -tyylisiä arkipostauksia. Ei draamaa 🙂 En löytäisi itse kahden pienen äitinä mitenkään aikaa bloggaamisen joten ymmärrän hyvin ongelmasi! Tsemppiä arkeen ja bloggaamiseen!

Essi

Hei tätä on ollut ilo pitää ja kiitos sinne, että lueskelet <3 Aina on kiva kuulla että täältä löytyy vertaistukea ja ehkä vinkkejäkin joskus erilaisiin tilanteisiin, joista on muillekin hyötyä. Meidän päivä - postaus pitää ehdottomasti toteuttaa ihan piakkoin. Tykkään itsekin niitä lukea toisten blogeista. Kiitos Mimmu kommentista ja tsempeistä 🙂 Eiköhän tää tästä ala löytää uomiaan kun meidän Noel alkaisi jossain vaiheessa nukkua ehjempiä öitä. Tällä hetkellä heräily alkaa jo parin tunnin unien jälkeen... Saa nähdä onko jonkun tyyppisen unikoulun aika pian? Kivaa kesää sinne 🙂

Meillä muuten pidettiin tassu-unikoulu 9,5 kk iässä ja se ehdottomasti kannatti! Tissillä nukkuja oli täälläkin ja heräili monta kertaa yössä. Nyt herää 1-2 kertaa ja yleensä rauhoittuu helposti tassutteluun, alussa piti enemmän nostaa syliin. Ollaan lisäksi siirtymässä yksiin päiväuniin, se näyttäisi auttavan aikaisiin aamuherätyksiin. Pidettiin aikanaan unikoulu myös esikoiselle ja hän oppi tosi hyvin nukahtamaan ja nukkumaan läpi yön.

Mä skippaan aika nopeesti blogit, joista paistaa läpi ns kulissielämä. Eli esitellään vaan luksuselämää jne. Niihin ei voi samaistua. Sun blogia oon lukenu pitkään. Tykkään sun tyylistä kirjoittaa, kuvat on ihania ja tuntuu että kirjotat aidosti oli se sit arjesta tai jostain reissusta tai sisustamisesta. Toivoisin lisää urheilupainotteisia postauksia nyt kun olet siihen panostanut, ehkä minkä tyylisiä treenejä oot tehny, minkälaiset tulokset ovat ihan konkreettisesti 🙂

Essi

Sama juttu. Ei kyllä kiinnosta yhtään, pitää olla jotain tarttumapintaa bloggaajassa sekä blogissa. Kiva kun oot ollut mukana jo pitkään. Ihana että teitä ”vakkareita” löytyy vielä paljon <3 ja ihan parasta, että saa vielä tälläisiä kommentteja, kyllä jaksaa taas eritavalla panostaa. Kuvat on mulle itellekin tosi tärkee juttu, eikä oikein enää postata ilman kuvia ollenkaan. Siksi ehkä ne mielipidejutut ei oo niin oma juttu. Treeniä on tulossa varmasti lisää, mitä lähemmäs syksyä mennään 🙂 Kivaa kesän jatkoa sinne!

Tykkään ainakin just tälläsestä perus perhe-elämä blogista! En ymmärrä miksi pitäisi olla draamaa tai muuta. Jokainen kirjoittaa just niistä asioista mistä itse haluaa ja piste. Musta on ainakin kiva lukea just tällästä peruskauraa niin sanotusti. Tykkään perhepostauksista, kropparemonttipostauksista, resepteistä ja kotijutuista ja niistä on kiva lukea täältäkin 🙂 ja postaustahti on just se minkä itse koet hyväksi. Ja tiedoksi vielä, että itse en ole perheellinen, en koe, että tämä olisi pelkkä perhe-elämäbligi vaan sinun lifestyle blogisi, koska kirjoitat juuri siitä, mutä omassa elämässä tapahtuu.

Essi

Kiva kuulla Minna 🙂 En mäkään, varsinkaan sillain aikalailla väkisin väännettyä draamaa, mitä nyt on näkynyt ihan yllättävänkin paljon. Hauska että mun blogin aihepiirit kiinnostaa noin laajasti – ja vielä niin että et miellä liian perhekeskeiseksi menoksi. Koska haluaisin että tää olisi nimenomaan mun lifestyle, eikä niinkään pelkkää perhettä. Kiitos kommentista, se teki hyvän mielen. Ja ihanaa kesää <3

Ei haittaa vaikka postauksia olisi harvemmin jos ne on hyviä. Ja jos bloggaaja vastaa kommentteihin. Minulla tuppaa loppumaan mielenkiinto blogiin jollei mitään vuoropuhelua synny.

Essi

Joo hei tässä mulla on niin paljon skarpattavaa! Ihan hävettää miten huonosti on tullut vastailtua about viimeinen vuosi kommentteihin. Nyt otan tän ehdottomasti korjauslistalle 🙂 Kiitos kommentista ja kivaa kesän jatkoa!

”Meidän päivä” postaukset ois tosi kivoja ja kaikki reseptit ovat enemmän kuin tervetulleita! Myöskin olisi kiva jos esittelisit teidän kotia ja kuvaisit joskus ihan vaan videota teidän arjesta. Ihanaa kesää Essi!<3

Essi

Niitä täytyykin taas alkaa tehdä! Kiitos Suvi toiveista, pistetään ylös. Ihanaa kesää myös sinne <3

Jos saa toivoa niin videopostaus olis kiva pitkästä aikaa! 🙂

Essi

Tottakai saa toivoa! Täytyy pistää ylös, ja vähän harjoitella taas tota videopuolta. Sellainen olisikin kiva toteuttaa pitkästä aikaa! 🙂

Meilä vasta jätettiin ehkäisy pois ja aletaan jännittää, että saadaanko lapsia ja jos niin millaista se perhearki on. Mä oon jotenkin asennoitunut niin, että se on valvomista, lapsella on joku sairaus,;itkua, masennusta, parisuhde rakoilee ja katsotaan, että miten tässä selviää hengissä. Mä en juuri nyt tarvii mitään draamaa luettavaksi vaan ihan sitä tavallista arkea, jossa on Onnellista.

Essi

Voi että, onnea hirmuisesti yritykseen <3 Niin jänniä aikoja nuo! Ja kuulostaa niin tutulta tuo asenne, itsellä oli ihan sama juttu kun Noelia alettiin yrittää. Sellainen "pessimisti ei pety" tyylinen suhtautuminen kaikkeen. Koita kuitenkin ottaa kaikki irti tulevasta <3 Voi olla että kaikki menee tosi hyvinkin! Kaikkea hyvää Helmi ja ihanaa kesää!

Heippa! Mä tykkään just tällaisista elämänmakuisista blogeista, aivan arkisia juttuja on kiva lukea 😊 ruokapostaukset, teidän rytmit ja ihan tavalliset päivät kiinnostavat 😊 täällä eletään hyvin samanlaista elämää, poika 3,4 vuotias ja tyttö 1,3 vuotta 😊

Essi

Moikka Tytti! Mukava kuulla, jatketaan siis samalla tutulla linjalla. Ihania kesäpäiviä teidän porukalle <3

Blogeja on monenlaisia ja jokainen varmasti löytää mieleisensä. Älä stressaa vaan tee just niin kuin itsestä parhaalta tuntuu. Perhe ensin ja postaat sen mukaan. Pidän blogistasi paljon, aito ja onnellinen samaan aikaan.

Kehitettävissä asioissa mieleen tulee ainoastaan kommentointiin vastaaminen. On mielestäni ärsyttävää jos kommentteihin ei vastata tai siinä kestää todella kauan. On turhauttavaa käydä lukuisia kertoja tsekkaamassa onko johonkin tullut vastausta. Tähän ideana esim että ennen uuden julkaisua aina vastaisi edellisen kommentteihin tai sitten esim viikossa olisi joku päivä /päivät milloin kommentteihin vastaat esim maanantai ja torstai. Silloin tietäisi että ei kannata joka päivä käydä kurkkimassa joko vastattu ja pettyä. Joskus vastauksen lukeminen myös unohtuu jos sitä on odotettu kauan ja jossain vaiheessa lukija luovuttaa. On aika työ pitkän ajan jälkeen etsiä kommentti jonka vastaus kiinnosti kun esim kommentin jättäjä ei saa ilmoitusta/linkkiä vastaukseen. Tuntuu että idea vastavuoroisuudelta ja kommentoinnilta menee jos sitä vastausta ei ala kuulua.

Essi

Kiitos S kommentista <3 Teki hyvälle mielelle.

Ja tässä oon monesti katsellut peiliin tän kommentointihomman kanssa, tai vastailun pikemminkin. Ihan hävettää miten huonosti se on ollut hallussa. Nyt otankin sen ihan teemaksi tulevaisuudessa, että ensin vastataan edellisen postauksen kommentteihin ja sitten aletaan vasta uutta luomaan. Itse nimittäin lukijaroolissa ärsyynnyn samasta asiasta, enkä oikeastaan edes tiedä miksi oon antanut tän asian näin repsahtaa. Kiitos muistutuksesta ja ihanaa kesän jatkoa sinne 🙂

Mä oon lukenut sun blogia siitä asti kun Mila oli vauva, aikanaan vauvakuumeen puhjetessa sen silloin löysin (ja nyt viimein on oma vauva tulossa :D) ja oon tykänny kyllä sun tyylistä! 🙂 sekin kiinnitti aikanaan huomion kun asun itsekin Jyväskylässä. mitään draamaa en kaipaa, ihana lukea ihan tavallisesta perhe-elämästä vaan! Luen myös mielelläni positiivissävytteistä blogia kun itsekin positiivinen ja optimisti olen, liika negailu ja ainainen valitus ei sais mua palaamaan kerta toisensa jälkeen mihinkään blogiin, vaikka toki negatiivisetkin asiat kuuluu elämään ja niistäkin on kiva välillä lukea sillon kun sellasta sattuu olemaan, voihan parhaillaan saada vaikka hyvää vertaistukea. ’Mä ehkä kaipailisin enemmän sulta vähän syvempiä pohdintoja ja ajatuksia aiheista välillä, sellasia omakohtasia kokemuksia ja jotain henkilökohtaista mietintöjä. Musta aiemmin sä kirjottelit niitä enemmän, nyt välillä tuntuu kirjotukset enemmän pintaraapaisulta. Toki ymmärrän että lukijamäärien ja lasten kasvaessa sitä yksityisyyden rajaa tulee varmasti haettua eri tavalla, mutta ohan vaikka sun mietteitä sitten vaan jostain aiheista jotka on mielen päällä 🙂 hyviä juttuja tulevaan vauva-arkeen oon jokatapauksessa saanut paljon lukea 😀

Essi

Ihan huippua, että mukana on vielä melkein alusta asti lukeneita! Kiitos että oot pysynyt siellä <3 Kiitos toiveista, täytyy pistää korvan taakse ja välillä ehkä raapaista pintaa syvemmältäkin. Tuo yksityisyyden raja onkin nykyään aika kinkkinen juttu, kun miettii että milloin jakaa liikaa. Mutta oon ottanut rajaksi sen, että mitä voisin kertoa kenelle tahansa tutulle, voin myös blogiini jakaa. Tästä touhusta kun ei ole vielä koskaan koitunut kyllä mitään negatiivistä minulle eikä perheelleni. Tietty jos ei mukaan lasketa jotain vauva-palstan *askanjauhantaketjuja 😀

Kiitos kommentista ja kaikkea hyvää <3

Olen Essi ihmetellyt sun aktiivista postailua! Mä kirjottelen2-3 kertaa viikossa aivan maximissaan ☺️ ( ja mulla ei oo vauvaa😅) Laatu postauksissa korvaa määrän ja sulla on aina tosi ihanat kuvat ja jutut. Helpommin sanottu kuin tehty, muttei pitäisi verrata muihin 🤗 Itse olen sitä mieltä että jatka samaan malliin ja perhe eka ja oma jaksaminen etusijalla on mentävä ☺️

Essi

Se on vähän miten sen ottaa, tai mihin on tottunut 🙂 Mä oon kuitenkin parhaimmillani postannut sen 5-6 postausta viikossa ja todella pitkään. Niin tälläiseen hitaampaan rytmiin totuttelu vie vähän aikaan. Mutta oot ihan oikeassa, että mielummin laatu korvaa määrän kuin toisin päin. Kiitos kommentista, ja näin tuun kyllä toimimaankin. Hirmu halu olisi vaan ehtiä panostaa tähänkin taas paremmin. Ihanaa kesää Vilma <3

Olen lukenut sun blogia reilun vuoden ja tykkään juuri siitä, että kirjoitat normaalista arjesta. 😊 ja postaukset resepteistä kiinnostaa, aina on tervetulleita uudet ruoat kokeiluun. 😄

Essi

Kiitos Kira kommentista ja huippua että tykkäät 🙂 Reseptejä on tullut harmittavan vähän, mutta ensi viikolla palataan niihin. Kivoja kesäpäiviä sinne!

Mua itseä ei kiinnosta draama vaan tykkään just tällaisista blogeista, jossa on sulassa sovussa kaikkea lapsiperheen ja äidin elämään liittyvää. Siks mieluisimpia postauksia on just ne tavallisesta päivästä kertovat ”meidän päivä” tyyppiset postaukset sekä kuulumispostaukset. Ruokapostauksia tykkään lukea, joten toiveena olis niitä lisää. Jatka vaan samalla tyylillä, kyllä mua ainakin kiinnostaa vaikka draamaa ei löydykään 🙂

Essi

Jee kiva kun Jonna tykkäät. Meidän päiviä pitääkin alkaa päivitellä useammin, vaikka juuri yhdessä blogiryhmässä oli puhe ettei sellaiset lukijoita kiinnosta. Multa kuitenkin niitä toivotaan tosi paljon, joten täytyy taas kokeilla 🙂 Kiitos fiiliksistä ja ihanaa kesän jatkoa <3

Mä en jaksa draamaa. Erilaiset elämäntilanteet, kolhut ja vastoinkäymisetkin on mun luku-/kirjotuslistalla enemmän kuin tervetulleita mutta hakemalla haettu ja väkisin kirjotettu draamalaamailu saa mut ärsyyntymään!!! :/ varsinkin kun ne tuntuu olevan nyt naurettavan in…niin kaukana laadukkaasta blogisisällöstä! Mun mielestä laadukas ja mielenkiintoknen blogi osaa olla sitä ilman sen suurempia draamoja! 🙂

Essi

Haha ihan sama juttu täällä! Ja todellakin ihan ärsyttää kun jokatoinen postaus tuntuu olevan sellaista sensaation hakua nykyään. Ihana että meitä on samoilla fiiliksillä muitakin 🙂

Mua suorastaan ahdistaa perheblogiwn draaman määrä tällähetkellä. Tuntuu että kirjotetaan ihan mitä vaan mistä vaan hulluilla otsikoilla. Siinä sitten kaksikertaa mietin että kirjoittaako meidän kesäpäivästä tai päiväkodin aloituksesta vaikka ne onneksi kerää kyllä edelleen mukavan määrän lukijoita ihan draamatta.

Itse tykkään edelleen lukea just niitä arkijuttuja, klikit jää multa 99prosenttisesti klikkaamatta.

Essi

Sama juttu! Tuntuu jopa ettei itse haluaisi just nyt kuulua siihen ”skeneen”. Eli tosiaan ihan samat vibat täällä. 🙂

Onpas tuttuja ajatuksia. Tätä kommentointia jään seuraamaan. Tsemppiä arkeen! <3 Mulla kolmen pienen kanssa aika on oikeasti tosi kortilla ja yritän olla liikaa stressaamatta blogin suhteen – se on usein kyllä vähän vaikeaa,myönnän.

Essi

Kiitos Agu <3 ja kiva kun jaat samoja ajatuksia! En siis oo yksin. Tsemppiä sinnekin ja parasta loppukesää 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *