Yleinen
27.6.2017

JUHANNUS ´17

JUHANNUS ´17

Juhannus oli ja meni jo, mutta muutama kuva siitä kuitenkin ihan vaan muistoksi tännekin. Meidän juhannus oli aika monipuolinen ja siihen mahtui niin mökkiä, perhettä, ystäviä, kaupunkia, rantasaunaa, kokkoa ja grillibileitä.

Juhannusaattona lähdettiin heti aamusta yhdeksi yöksi vanhempieni kesäpaikalle Konnevedelle. Mökki on aivan luonnonhelmassa, joten juhannusfiilikseen oli helppo päästä, vaikka sää olikin aika kylmä, mutta onneksi aurinkoinen. Käytiin keräämässä juhannuskimppu mummille, saunottiin rantasaunassa ja syötiin hyvin. Aika perus lapsiperhejuhannus. Mila etenkin nautti olostaan mökillä ja kuvistakin näette millä Vaahteranmäen Eemeli tyylillä tyttö painoi menemään mökkimaalla papan apurina niin kokon kasaamisessa, kuin lipun nostamisessa salkoon. Onneksi mummi oli pistänyt jemmaan pikkuveljieni pieniä vaatteita rymyvaatteiksi mökille. Itsehän olin pakannut mökkikassiin vain nättejä juhannusmekkoja…

Lauantaina ajeltiin sitten jo kotiin, sillä juhannuspäiväksi oli sovittu ohjelmaa naapureiden kanssa. Suunnitellut olympialaiset jäivät odottamaan ensi vuoteen, sillä organisointi vähän ontui meillä vanhemmilla ja ruokapuuhat veivät suurimman huomion. Onneksi lapsille riittää ohjelmaksi pelkät yhteisleikit, hipat, trampolinit sun muut, joten kenellekään ei ehtinyt tulla tylsää. Iltapäivästä uniaikaan asti kesti meidän perheen juhannusjuhlinnat, ja sitten lapset äkkiä unille ja meidän juhannus huipentui kahdenkeskiseen leffailtaan.

Rentoa juhannusmeininkiä piti sisällään tämäkin vuosi. Ehkä sitä kuitenkin on pikkuhiljaa alkanut tykätä jopa ”kaupunkijuhannuksesta” enemmän, kuin mökkimeiningistä. Onko se sitten iän tuoma mukavuudenhaluisuus vai Suomen kylmät juhannukset? En tiedä, mutta ensi vuonna tuskin palataan ainakaan täyteen mökkijuhannukseen, ja tälläinen yhdistelmäversio on tullut jäädäkseen.

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *