Yleinen
13.6.2017

KYMPPIKUINEN & NEUVOLAKUULUMISIA

KYMPPIKUINEN & NEUVOLAKUULUMISIA

Eka kymppi paukkui! Nimittäin Noel täytti eilen jo KYMMENEN kuukautta! Ei sitä vaan pysty käsittämään, kuinka hurjaa vauhtia nämä kuukaudet kuluvat. Ihan just jo juhlitaan synttäreitä, enkä mä kestä! Tää kulunut vuosi on ollut nopein ikinä.

Kymmenkuinen Noel…

…omistaa jo neljä hienoa helmen valkoista hammasta. Kaksi ylhäällä ja kaksi alhaalla.

…lisää tehdään ilmeisesti jatkuvalla syötöllä, nimittäin viimeiset viikot tämä meidän herra aurinko on ollut vähän vähemmän aurinkoinen tapaus. Syliä ja tissiä kaivataan jatkuvasti lohdukkeeksi, kun ikenet vaivaa ja kutisee.

…viime viikolla myös hammastalkoot nostatti pojalle elämänsä toisen kuumeen.

…on muutenkin aikamoinen mamman poika, monissa tilanteissa vain äiti kelpaa ilman huutoa.

…on kova tyyppi liikkumaan, kontataan, kiipeillään, kävellään tukea vasten ja ilmankin varmaan ihan pian, sillä ekat tuettomat askeleet on pari kertaa uskallettu jo ottaa.

…eläisi vieläkin pelkällä äidinmaidolla jos saisi itse päättää, kiinteät safkat on herran mielestä ihan yliarvostettuja.

…on tosi herkkä nukkuja. Öisin heräillään edelleen useita kertoja, mutta äiti kovasti yrittää etsiä keinoja paremmin nukuttuihin öihin.

…on superhauska pieni poika, joka rakastaa velmuilla ja leikkiä. Selkeästi huumorihommat virtaa pojalla verissä.

…rakastaa leikkiä pallolla, soittaa helistimiä ja ksylofonia sekä lukea kirjoja porukalla. Tällä hetkellä purulelut ovat myös aika kova juttu luonnollisesti.

…herää aamuisin kasin aikaan, nukkuu kahdet päikyt, jotka kestää 30min-2tuntiin ja illalla nukkumaan käydään 20:30-22 aikaan.

…vihaa pukemista yli kaiken ja syöttötuoli on myös yksi inhokkipaikka.

…rakastaa halia ja pussailla, sekä nauttii kutittelusta ja hipsutuksista.

…suuttuu jos häntä kielletään menemästä portaisiin, vetolaatikoille tai kaatamaan jalkalamppua. Se reaktio on ihan huikea – ensin velmulla ilmeellä konttaillaan pahan tekoon ja sitten kun sieltä tullaan ottamaan pois ja kieltämään vedetään nenään vuosisadan herne.

…on maailman rakkain ja suloisin pieni poika, joka sulattaa jokaisen sydämen ihanimmalla hymyllään ja seikkailijaluonteellaan.

Eilen me käytiin myös neuvolassa, vaikka kymppikuisille sellaista ei normaalisti enää neuvolaohjelmaan kuulukaan. Tää käynti oli oikeastaan ”painokontrolli” ja kyllä täytyy edelleen myöntää, että vähän tuo kasvu vaan huolettaa, vaikka kuinka omalla käyrällään kasvaa. Tietysti mitä voi olettaa, kun poika liikkuu kaiken hereilläoloaikansa, tankkaa öisin maitoa ja päivisin nirsoilee kiinteän ruoan kanssa? No ei varmaan mitään muuta, kuin sirosti kasvavaa kymmenkuista. Neuvolasta saatiin uudet mitat, jotka olivat: pituus 71,9cm (8kk/68,9cm) ja paino  8030g (8kk/7740g). No täytyy kuitenkin luottaa siihen, että kasvu on riittävää ja ehkä jossain vaiheessa Noel sitten ottaa jotain kasvuspurttia? Oli muuten hauska vertailla nyt lasten neuvolakortteja, sillä nyt näyttäisi siltä, että Noel kasvaa kuitenkin hieman pienempänä kuin Mila. Mila oli nimittäin kymppikuisena 74cm pitkä ja 8930g painava pötkylä.

Mitäs muille ikätovereille kuuluu? Entä onko siellä muita, joiden vauvat kasvavat sirompaa tahtia? Jotenkin ihan hassua, että Noelilla on vielä muutamat 68senttiset vaatteetkin vielä käytössä ja monet kuukausia nuoremmat vauvat vetelevät jo kasikymppisissä. Mutta tosiaan jokainen vauva kasvaa eritavalla, täytyy pitää se mielessä. <3

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Ensinnäkin, kiva seurailla teidän kuulumisia. Meidän poika on suurinpiirtein samanikäinen, joten hauska nähdä mitä juttuja teillä on meneillään. Kävin tarkistuttamassa mitat toukokuussa ja pituutta oli hitusen alle 70cm ja painoa noin 8,5kg, ikää tuolloin 9kk. Pituutta stressailen vaikka omalla käyrällä kasvaa tasaisesti. Kuten itsekin sanoit, niin kai se spurtti jossain vaiheessa tulee. 🙂 Meillä on kova vauhti päällä koko ajan, poika kävelee tukea vasten, konttaa, nousee ja laskeutuu alas taukoamatta. Ei käy siis päivät pitkiksi.

Essi

Ihana kuulla, että tykkäät lueskella. Vertaistuen takia näitä juttuja itsekin tykkään kirjoitella 🙂 Meillä esikoinen kasvoi vielä selkeämmin kuin Noel niin, että aina neuvolassa oli ottanut joko pituutta tai painoa enemmän. Jospa teilläkin tuo pituus kirii jossain vaiheessa? Ihania kesäpäiviä teille <3

Ihan niinkuin meidän pojasta oisit puhunu.. paitsi meidän poika on vuoden vanha nyt. Huonot yöt, tissi ja mammanpoika😄 inhoaa pukemista, mutta muuten on mahdoton velmu eikä pysy hetkeäkään paikallaan! Ilmoita kun keksit miten yöt paranee🤔

Essi

Oh nou, mitä näiden mammanpoikien kanssa voisi tehdä? 😀 No jospa se ikä tuo sitten jossain vaiheessa öihin rauhaa ja tissittelytkin vähenee pikkuhiljaa. Kivaa kesää Laura <3

Kyllä muitakin siroja lapsia löytyy. Meidän pojan 10kk mitat oli 8285g ja 73cm. Ja hetki sitten käytiin 2v. neuvolassa, mitat oli 10315g ja 87cm. Pituus on ollut neuvolan mielestä ok, mutta paino mennyt jo pitkään miinuksella. Nyt käydään painon takia verikokeissa, niistä katsotaan onko esim. kilpirauhasen vajaa toimintaa. Haluavat verikokeilla varmistaa että ei ole mitään.
Meidänkin poika on kokoajan liikkeessä ja touhuaa. Ja syö yleensä hyvin. 🙂

Jokainen kasvaa tosiaan omaa tahtiaan. Kunhan kasvaa, se on pääasia. Ei kannata turhaan huolehtia. 🙂

Moikka, meillä tyttö kasvanut koko ajan omalla käyrällään tasaisesti. 10kk mitat oli 7710g ja 71,5cm (syntymämitat 3400g ja 50cm). Pituus menee -1 käyrää ja paino jotain -9, mutta syö kyllä kiinteitä tosi hyvin ja korvikettakin menee 4-6dl päivässä. Neuvolassa ei olla oltu huolissaan, koska kasvua tulee tasaisesti ja tyttö tosi sosiaalinen ja virkeä. 😊

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *