PERHELIFESTYLE JA LAPSET
11.4.2017

”ÄITI, MULLA EI OO MITÄÄN TEKEMISTÄ!”

”ÄITI, MULLA EI OO MITÄÄN TEKEMISTÄ!”

Kaupallinen yhteistyö name it

Tiedättekö missä asiassa meidän perhe on luultavasti jo vähemmistöä lapsiperheissä? Siinä ettei meidän kodissa käytetä padeja tai tabletteja. Hyvin ollaan pärjätty ilman tähän asti, mutta toisaalta pikkuhiljaa niistä voisi olla jo hyötyäkin Milan kanssa. Saahan niille ladattua ihan oikeastikin hyödyllisiä ja opettavaisia aplikaatioita ja ohjelmia. Joten voi olla, että pian meilläkin perus lastenohjelmien lisäksi joudutaan keskustelemaan sopivasta ruutuajasta enemmänkin.

Ihan nyt viimeisien viikkojen aikana on Milan suusta alkanut välillä kuulumaan monille vanhemmille hyvinkin tuttu lause, ”Äiti mulla ei oo mitään tekemistä!”. Ekalla kerralla melkein loksahti suu auki, sillä olin ajatellut että tää vaihe tulee joskus paljon myöhemmin. Mutta että jo alle neljä veenä? Oma huone ja sen lelut ei just nyt kiinnosta. Ei tee mieli piirtää tai muovailla. Ulkonakin sataa räntää, eikä omalla kotikadulla ole muitakaan lapsia ulkona. Aamun lastenohjelmatkin on juuri jo katsottu, joten tiukkis äiti ei myöskään suostu laittamaan heti perään Netflixiä pyörimään. No mitäs sitten? Jos ei muuta niin mökötystä ainakin on luvassa. Itseasiassa sehän on tutkittu juttu, että tylsistyminen on välillä lapsille vain todella hyvästä ja tärkeää myös kehitykselle!

Meidän mielestä on hyvä, että lapset harrastaa jo ihan sieltä pienestä pitäen. Milan kanssa aloitettiin muskarilla ja nyt on tanssittu balettia jo pitkään. Kesällä on tarkoitus viedä tyttöä pallokerhoon ottamaan tatsia jalkapallon alkeisiin, ehkäpä myös lähirantsun uimakoulu voisi olla kiva lisä lomaan. Syksyllä sitten luultavasti baletti vaihtuu jumppaan Milan toiveesta ja Noelillekin varataan se muskaripaikka vihdoin. Lisäksi me kannustetaan paljon leikkimään pihalla ympäri vuoden! Tää meidän asuinalue on ihanan rauhaisa ja Mila on syksystä asti leikkinyt omassa pihassa välillä ihan omatoimisestikin, kun mä olen ollut kiinni Noelin hoidossa sisällä. Takapihalta löytyy myös pieni metsäpläntti, jossa Mila rakastaa tutkiskella oikeastaan jokaista pientä kivenmurustakin.

Montaa hetkeä ei tarvinnut pohtia, kun sain yhteistyöehdotuksen Tanskalaiselta lastenvaatebrandilta, name it:iltä. Heillä on nimittäin prikulleen samanlainen toive nykyajan lapsille kuin minulla. Toive siitä, että nyt ja tulevaisuudessa lapset oikeasti leikkisivät enemmän ruutujen tuijottamisen sijasta. Nykyään tuntuu että konsolit, padit, läppärit ja telkkarit täyttävät liian suuren osan myös lasten ajasta. name it onkin kehittänyt tämän teeman ympärille aivan upean kampanjan täksi kevääksi, nimeltään Unplug & Play. Kampanjan tarkoitus on kannustaa lapsia mm. leikkimään, liikkumaan, askartelemaan, leipomaan, tutustumaan ympäristöönsä ja olemaan luovia.

Kampanjan ajan name it jakaa ilmaisia Unplag & Play – korttiboxeja, joihin voit kerätä peräti 36 huikeaa ideakorttia leikkeihin ja askareisiin. Lähimmän myymäläsi löydät TÄÄLTÄ ja kortit voit myös ladata PDF:nä TÄSTÄ. Korttien lisäksi saatavilla on myös erilaisia välineitä ja leluja, jotka kannustavat lapsia vielä asteen enemmän luovuuteen. Meillä erityisen tykätty on ollut suurennuslasi, jolla Mila leikkii varmaan päivittäin. Katuliidut ja sormivärit nyt on muutenkin ihan kestohittejä!

Kuinka teillä kannustetaan lapsia leikkimään ja olemaan luovia puuhailuissaan? Entä onko teillä lapsilla millainen ruutuaikakäytäntö? Kuinka paljon tablettiaikaa päivässä/viikossa?

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Meillä lapsilla on tabletit ja kouluikäisellä myös puhelin käytössä. Mitään ruutuaikaa ei ole rajattu koska meidän lapset valitsee mieluummin oikean leikin kavereiden kanssa. Meillä siis saa istua koneen kanssa vaikka kaksi tuntia jos siltä tuntuu, kun vastapainona voi olla ettei koneeseen kosketa ollenkaan loppuviikkoon.
Lisäksi lapset rakastaa touhuta ulkona ja kehnoilla keleillä meillä lapset käskee äidin ulkoilemaan.. 😉

Meillä myös yritetään vähentää ruutuaikaa, oikeastaan ulkoillaan säässä kuin säässä! Olen huomannut että lapselle se ”ei niin hyvä ilma” on välillä paljon jännempää ja mielekkäämpää kun aikuiselle. Meillä poika 3,5 vuotias vaatii aika usein aikuisen leikkiin mukaan. Oikeastaan välillä riittää kun istuu lattialla katsomassa leikkiä, vuodenikäinen sisko tosin on alkanut häiritä aika tehokkaasti…

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *