ruoka & leivonta
18.3.2017

MUTAKAKKU VALKOSUKLAASTA

MUTAKAKKU VALKOSUKLAASTA

Viikko sitten lauantaina päästiin ekaa kertaa melkein 7 kuukauteen Nikon kanssa kahdestaan TREFFEILLE! Melkein ihan jännitti, kun suunnattiin kaksin leffaan ja syömään keskustaan. 4 tuntia ihan vaan kaksistaan, Fifty Shades Darker ja ravintoladinneri – aika luxusta ja superromanttista tässä elämäntilanteessa. Onneksi meidän parisuhde voi hyvin, vaikka aikaa ei ihan hirveästi toisillemme just nyt riitä. Pääasia taitaa kuitenkin olla, että siellä arjessakin muistaa pussata, halata, kehua, tehdä pieniä kivoja juttuja ja palveluksia toiselle sekä tietysti sanoa ne kolme sanaa.

En kuitenkaan tullut tän lauantai-illan ratoksi sen enempää jauhamaan parisuhteen tilasta, vaan jakamaan aivan ihanan kakkuohjeen. Tätä nimittäin leivoin myös viime viikonlopuksi, kun mun vanhemmat tulivat hoitamaan lapsia meille meidän treffien ajaksi. Samaa kakkua syötiin myös sunnuntaina brunssilla ystävien kanssa, ja jokainen joka kakkua maistoi, kehui myös sitä kovasti. Siksi suosittelen teitäkin tätä kokeilemaan jos mutakakku ja etenkin valkosuklaa sattuu kolahtamaan!

VADELMAINEN VALKOSUKLAA MUD CAKE

2dl sokeria

4 kananmunaa

200g valkosuklaata

200g voita

2,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

50g Pandan vadelma-valkosuklaata koristeluun

Vatkaa munat ja sokerit kunnolla kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa pienellä lämmöllä varoen. Lisää suklaavoiseos vaahtoon ja sekoita. Sekoita seuraavaksi myös kuivat aineet joukkoon niin, että seoksesta tulee tasainen. Voitele 24senttinen irtopohjavuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200asteessa n. 20minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä ihanan mutaisaksi, joten kakku saa hölskyä uunista otettaessa! Sulata vielä vadelma-valkosuklaata ja koristele kakku sillä – mulla on vielä vähän harjoittelua tuon homman kanssa, kuten näette meidän kakku sai aika raffin koristuksen ylleen tällä kertaa 😀

Kakku on nopea ja helppo tehdä, ja vinkiksi antaisin sen, että kantsii tehdä se jääkaappiin päivää ennen tarjoamista. Itse ainakin tykkään eniten mutakakusta kylmänä ja kosteana. Ai vitsi, miten alkoi tehdäkin mieli tätä herkkua! Kokeilkaa tekin ja tulkaa kertomaan mitä piditte.

Ihanaa viikonlopun jatkoa <3

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Joku kerta kokeilin tehdä mutakakkua tobleronesta, ja tuli muuten hyvää ja hiukan erilaista.
Toi lähtee kyllä kans kokeiluun! Meillä miehen ykkösherkku on mutakakku eikä aina jaksais sitä samanlaista tehdä..

Valkosuklaalla ei voi mennä pieleen 🙂
http://westendmum.fi

Essi

Ei todellakaan! Tai oikeastaan suklaalla kuin suklaalla ei voi mennä pieleen 😀 <3

Vitsit tää vaikuttaa hyvältä! Pitääkin kokeilla valkosuklaaversiota ens kerran, kun tekee mieli mutakakkua 🙂

Essi

Suosittelen, tää on ihan valloittavan hyvää <3

Nyt tiedänkin mitä teen huhtikuun Noshin kutsuille 💕💛☺ Nam nam!!! Aina on plussaa helppous ja nopeus, tinkimättä mausta! Oon muitenki paljon testaillut sun reseptejä ja ollut aina tosi tyytyväinen ☺

Essi

Kiva kuulla Vilma, että mun jakamat reseptit on toimineet teilläkin 🙂 Aina kiva kuulla, ja siis tällä kakulla saat varmasti kehuja kutsuilla, joten leivo ihmeessä <3

Nam, yks valkosuklaafani täällä! Oonkin monesti miettinyt että tätä pitäisi kokeilla! Pakko tehdä, kun tulee ensi kerralla vieraita 🙂

Essi

Kannattaa! Mullakin oli tää pitkään mielessä ennen kuin ekaa kertaa leivoin, mutta sen jälkeen kyllä jäi vakkariksi! niin niin hyvää 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *