ruoka & leivonta
9.3.2017

ARKISAFKAA / JUUSTOINEN KANAKEITTO

ARKISAFKAA / JUUSTOINEN KANAKEITTO

Tänään mun piti postata jostain ihan muusta kuin päivän kanakeitosta, mutta sain vasta koneen auki ja kello vetelee taas puoltayötä. Suuret suunnitelmat hyvinvointiprojektin katsauksesta saa jäädä siis viikonloppuun, samoin Milan välikausivaatepohdinnat. Joten arkisafkaa siis tähän väliin. Jakoon lähtee superherkullinen resepti, sillä meidän perheen yksi lempikeitto ohjeineen tulee tässä:

JUUSTOINEN KANAKEITTO

6-7 reilua perunaa

3 porkkanaa

250g kasvissuikaleita (pakkasesta)

puolikas kesäkurpitsa

1-2 sipulia

450g broilersuikaleita

200g Koskenlaskija juustoa

2kpl Fond ”du Chef” Chicken -kanafondia

1,5-2l vettä

1tl rakuunaa

1tl punaista currytahnaa

Aloita pilkkomalla perunat, porkkanat ja kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi paloiksi. Silppua sipuli seuraavaksi, ja kuullota se samalla kun paistat broilersuikaleet öljyssä. Heitä myös kesäkurpitsakuutiot pannulle hetkeksi. Mausta kanaseos currytahnalla. Laita vesi isoon kattilaan ja keitä perunoita, porkkanoita ja kasvissuikaleita noin 5min. Lisää sitten kanaseos kattilaan, mausta rakuunalla sekä lisää kanafondit myös keittoon. Keitä 15minuuttia jonka jälkeen lisää sulatejuusto. Keitto on valmis tarjoiltavaksi kun juusto on sulanut kokonaan. Tarjoile tuoreen ruisleivän ja maidon kanssa. Tästä meillä tykkää erityisesti Mila, joten luultavasti myös maistuu muille pienille ruokailijoille!Täällä ollaan nyt pari päivää oltu vähän ihmeissään Noelin kanssa. Yöt on olleet yhtä showta ja päivätkin tuo itse iloisuus on ollut normaalia kärttyisempi tapaus. Saa nähdä onko suuhun puskemassa ekoja legoja vai mistä hiertää? Saa nähdä, mutta toivottavasti pian minityyppi on taas normaali ihanan iloinen itsensä ja yöt rauhoittuu…

Tälle omalle univajeelle varmaan tekisi hyvää nyt rientää äkkiä unten maille, joten hyvää yötä myös sinne <3

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Tää oli niiin hyvää, kun tänään tehtiin, kiitos ohjeesta 🙂

Tehtiin tänään ja hyvin maistuu!
Jopa kaksivuotiaalle 🙂

Essi

Hei kiva kuulla että maistui ja vielä pienellekin! 🙂

Oi, NAM! Kuulostaa todella hyvälle! Täytyykin laittaa meillä lounaslistalle. Kiitos vinkistä. 😀

Essi

Tää ei kyllä petä koskaan, aina yhtä hyvää 🙂 kiva että näistä on iloa ja hyötyä!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *