KOTI & SISUSTUS
23.2.2017

Olohuoneen sisustuspohdintoja

Olohuoneen sisustuspohdintoja

Tiedättekö sen fiiliksen kun tuntuu ettei kodin sisustuksessa oo kaikki ihan just kohdallaan? On koko ajan vähän sellainen rauhaton fiilis ja miettii, että missä nyt mättää ja miten sitä kodin fengshuita saisi parannettua? Ostettiin viime vuoden lopulla olohuoneeseen sopivamman kokoinen matto, ja tuo Elloksen Tanger olikin ihan rakkautta ensisilmäyksellä. Sen myötä kuitenkin rupesin haaveilemaan täydellisistä verhoista entistä enemmän ja yhdestä tietystä sohvapöydästä myös. Lisäksi valaistus on ollut pieni ongelma olkkarissa jo jonkin aikaa. Joten ehkä se on nyt vain tämä keskeneräisyys mikä nyt vähän hiertää tai sitten olisi taas aika vaihtaa sohvan paikkaa 😀

 Joku ehkä kuvista bongasi maton lisäksi jotain muutakin uutta meidän olkkarissa? Menin sitten eilen tempaisemaan makkarin valaisimen sovitukseen olkkariin. Olkkarissa ei ole vielä tähän päivään asti ollut upotettujen spottien lisäksi kattovalaisinta lainkaan, joten halusin testiksi mallata miltä sellainen näyttäisi. Heti oli kyllä selvää ettei tuo makkarin Ikeahässäkkä tuohon jää, mutta kuitenkin olohuoneen tyyliin sopiva lamppu olisi nyt löydettävä. Illalla vasta tajusin, kuinka tärkeä kunnon valaistus on myös olohuoneessa, ja miten hämärässä ollaan illat tähän asti vietetty pimeän tultua. Keittiön valaisin ja jalkalamppu ovat tuoneet kyllä valoa ihan jees, mutta lasten leikkiessä olkkarissa on kuitenkin hyvä olla vähän enemmän valoa.

Tästä tuskin siis on enää paluuta ja valaisinkaupoille olisi siis lähdettävä… Netissä oon pyörinyt jo ja kartoittanut vaihtoehtoja, mutta vaikeaa on taas tehdä päätöksiä kun valikoima on niin laaja. En oo myöskään ihan satavarma siitä, että olisiko valaisin riippuvaa mallia vai spottityylinen valaisin?

Nyt turvaudunkin teihin ja kaikki sisustusgurut voisi heitellä kommenttiboxiin ideoita ja ehdotuksia millainen valaisin/valaisimet meidän olkkariin sopisi? Verhovinkit on muuten myös tervetulleita! Meillä on parit eri vaihtoehdot käyneet jo sovituksessa, mutta oikeaa materiaalia ja vaalean/valkoisen sävyä on ilmeisen haastava löytää.

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Moikka,

Vaaleat läpikuutavat verhot, sohva ehdottomasti noin päin 🙂 Lukulamppu sohvan viereen ja ikkunan alle matala penkki tai ikkunalauta viherkasveille, kynttilöille jne. Kattovalaisimesta en osaa sanoa, meillä on olohuoneessa 2 hyvä tehoista valaisinta ja spotteja ei käytetä koskaan. Mä kannatan mielummin useampaa pientä valonlähdettä, kuin kattovaloa.

Tiedän niin mistä puhut!!! Mua ahdistaa meidän ruokailutila ja olohuone kovasti 😀 Meillä on edelliseen kotiin ostetut mustat kalusteet olohuoneessa ja ne ei sovi meille sitten yhtään enää! Vähän tätä ahdistusta helpotti, kun löysin facekirpulta uuden sohvapöydän! Se jo itsessään kevensi olohuonetta ja nyt päätinkin, että muutetaan taas järjestystä. Oon nyt suunnitellut diy ruokapöytää ja se lähtee toteutukseen heti, kun ensi tilipäivä koittaa. Meillä ei myöskään oo olohuoneessa verhoja tällähetkellä, nekin rupesi ahdistamaan liikaa. Nyt olis kanssa hakusessa jotkut vaaleat tosi köykäiset verhot.

Miten olisi perinteinen lokki-valaisin ja valkeat hiukan läpikuultavat verhot?
Kaunista teillä kyllä on, mutta joo ehkä valaisin ja verhot toisivat lisää kodikkuutta ☺ Myös oma olohuone on ollut ahdistuksen kohteena jo pari vuotta ja tässä kuussa vihdoin sain inspiksen, kuinka tehdä siitä toimivampi ☺ Jos haluat käydä kurkkaa niin tässä linkki postaukseen: http://so-up.fi/byvilma/olohuoneen-uusi-ilme

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *