ruoka & leivonta
18.2.2017

Ihana chia-vanukas

Ihana chia-vanukas

Tällä viikolla tein aamupalaksi ekaa kertaa jotain t-o-d-e-l-l-a HYVÄÄ! Nimittäin chia-vanukasta. Snapissa moni kyseli ohjeen perään, ja pakkohan se on jakaa tännekin. Terveellinen, helppo ja herkullinen aamupala – näitä reseptejä ei koskaan voi olla liikaa ja etenkin tälläisiä, jotka haastavat ihan tosissaan tutun ja turvallisen perus kaurapuuroaamiaisen. Vanukas tosin sopii mainiosti myös väli- ja iltapalaksikin!

Vanukkaan peruspohjaan tarvitaan vain kahta raaka-ainetta. Chia-siemeniä ja kookos/mantelimaitoa, mutta onnistuu tää toki myös ihan perus lehmän maitoonkin. Makeutukseen ja maustamiseen sopii superhyvin esim. hunaja, vaniljasokeri ja kaneli. ”Täytteeksi” voit laittaa oikeastaan ihan mitä vaan. Omat lempparimarjat ja hedelmät toimii erittäin hyvin ja tietysti pähkinät!

CHIA-VANUKAS

2dl kookos/mantelimaito (esim. Alpro tai GoGreen)

2,5rkl Chia-siemeniä

maustamiseen kaneli/hunaja/vaniljasokeri

täytteeksi esim. mansikoita, banaania, cashew-pähkinäitä, mustikoita…

Sekoita neste ja siemenet lasissa hyvin ja nosta lasi jääkaappiin. Pikavanukas valmistuu 15minuutissa, mutta suosittelen tekeytymään yön yli, jolloin koostumus on parhaimmillaan! Ekan tunnin aikana kannattaa muuten käydä sekoittelemassa seosta pari kertaa, niin vanukkaasta tulee ihanan tasainen.

Hyvin monelle chia-siemenet ovat tänä päivänä hyvin tuttuja jo, mutta niiden terveysvaikutuksista ei välttämättä olla yhtä perillä. Positiivisia vaikutuksia näissä siemenissä nimittäin riittää. Ne toimivat mm. elimistön puhdistajana, vähentävät väsymystä ja edistävät lihasten ja hermoston toimintaa. Monista muista hyödyistä kannataa käydä lukemassa netistä eri lähteistä Googlen kautta, sillä aikamoisesta superfoodista tässä siemenessä tosiaan taitaa olla kyse. Ainakin mun vatsa on voinut tän viikon todella hyvin, vaikka puuronkaan kanssa ei ollut mitään ongelmia, niin jotenkin tää vanukas pitää nälän jopa paremmin!

Mihin kaikkeen te käytätte chia-siemeniä? Ja minkä kanssa syötte vanukkaan jos tää oli jo tuttu herkku?

Nyt kauniita unia <3

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Mullakinjäi tällä ohjeella ihan velliksi! Joku 4-5 rkl niin alkaa tulla vanukasmaista. Mä oon hurahtanu ihan tuorepuuroihin ja niihin lisään chiasiemeniä kaurahiutaleiden kaveriksi.

Essi

No ompa kummallista. Sekoittelitko miten? Tuorepuurot on kyllä myös ihania – pitääkin pitkästä aikaa tällä viikolla tehdä! 🙂

Tein tätä eilen. Olisiko tästä pitänyt tulla ns. vanukasmaista? Annoin siementen liota yön yli mutta silti seos oli aika löysähköä..aattelin vaan, et ei tässä ainakaan mitkään pähkinät sin muut olis päällä tollee pysyny ku sulla 😀

Essi

Haha eikä! Kyllä siitä nimenomaan pitäisi tulla sellaista suht kiinteää löllöä 😀 Oisko voinut suhde mennä pieleen vähän? Kokeile lisätä vähän siemeniä tai vähennä nesteen määrää. Ja sekoittele illalla muutamaan kertaan. Mulla on kyllä toiminut tällä ohjeella joka kerta, joten kyllä kuulostaa vähän hassulta 😀

Kiitos ohjeesta, kerrankin joku terveysherkku mikä oikeasti voisikin maistua hyvälle 😀 on muuten jo hetken aikaa pistänyt silmään toi sun hieman vanhentunut esittelyteksi, missä Noelia vasta odotetaan syntyväksi ja ehkä pikkufreesaus koko ulkoasulle tekis myös hyvää ☺
Mutta muuten sinä ja blogisi ootte ihania, inspiroit ja saat mut aina hyvälle tuulelle vaikka harvoin kommentoinkin 😊 oot mulle vähän esikuvana, toivon olevani samassa elämäntilanteessa muutaman vuoden päästä lapsineen ja omakotitaloineen 🙂 ihanaa alkavaa viikkoa teille 😙

Essi

Jee, ei mitään! Toivottavasti tykkäät tästä 🙂

Voi ei! Tiiätkö et oo ainut joka on asiasta huomauttanut 😀 Näillä äitiaivoilla tällä hetkellä vaan asiat tuppaa unohtumaan jos niihin ei reagoi heti, mutta freesausta on tulossa nyt ihan piakkoin sen lupaan. Nääkin jutut on vähän monimutkaisempi päivittää, kun bloggaa jollain sivustolla, sillä noita ei itse pääse päivittämään, vaan pitää pistää viestiä menemään sivuston ylläpitäjille jotka sitten tekevät muutokset. Kiitos kuitenkin muistutuksesta 🙂

Ja kiitos myös ihanasta palautteesta <3 tuollaiset sanata saa niin iloiseksi ja motivaation blogia kohtaan taas nousemaan korkealle. Mahtavaa että on noin ihania lukijoita!! Täällä ollaan just sairasteltu koko porukka alku viikko, ja et tiiäkkään kuinka sun viest piristi – kiitos ja mukavaa loppuviikkoa sinne <3

Mulla tulee heitettyä chia-siemeniä aina smoothien sekaan, mutta vanukasta en ole vielä kokeillutkaan! Kiitti vikistä!

Essi

Joo mullakin siemenet meni aina ennen smoothieen, mutta nyt tää on kyllä ihan ehdoton lemppari <3 Kokeile ihmeessä!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *