PERHELIFESTYLE JA LAPSET
16.2.2017

Apu vauvan eroahdistukseen – kantoreppu

Apu vauvan eroahdistukseen – kantoreppu

Nyt tulee jokaisen eroahdistuksesta kärsivän vauvan ja lapsen vanhemmalle yksi supervinkki. Tää apuväline pelastaa ne pahimmatkin kitinäpäivät, jolloin olisi pakko saada välistä molemmat kädet myös vapaaksi jatkuvan lapsen kantelun lomassa. Se apuväline on kantoreppu! Tosin varmasti liinatkin on yhtä käteviä, mutta nyt Noelin kohdalla mä kyllä vannon tämän ergobabyn 360* -repun nimeen!

Reppu on ollut meillä käytössä nyt muutaman viikon ja me ollan tykätty todella paljon. Noel viihtyy repussa mainiosti ja on sen kyydissä yhdet unetkin jo otettu. Ergobaby on nopea pukea päälle ja vauvan asennon kanssa ei tarvitse paljon tapella – säädöt on mutkattomat ja lapsella on selkeästi hyvä asento, kannoit sitten kasvot meno suuntaan tai itseesi päin.

Ulkona reppua ei olla vielä testattu, mutta kotona se on ollut pelastus silloin kun Noel ei viihdy muualla kuin sylissä. On ollut niin helpotus, kun niinä pahimpina sylitankkauspäivinäkin on voinut tehdä kotihommia poika repussa! Selkeästikään Mila ei ollut ainakaan näin paha sylitakiainen kuin veljensä, sillä silloista reppua ei käytetty juuri lainkaan. Ehkä siihen kyllä vaikutti myös käyttömukavuus ja liian monimutkaiset säädöt, joten tässä ergobabyn repussa helppous on iso iso plussa!

Aika hauska ajatus, että teoriassa ainakin tällä ergobaby 360 -repulla voisi vielä kantaa Milan painoistakin lasta, sillä painoraja on 20kiloa. Jospa tässä sitten Noelin kanssa vielä innostutaan ihan kunnolla kantamisesta, jolloin repulla tulee olamaan kyllä pitkä ikä vielä meidän perheessä!

Kuinka monella on kantoreppu/liina aktiivisessa käytössä? Milloin ja miten sitä käytätte? Olisi kiva kuulla kokemuksia ja vinkkejä kantamiseen, sillä kokemusta on vielä suhteellisen vähän. Meidän kokemuksia kirjoittelen varmasti vielä tulevaisuudessa lisääkin, kunhan päästään tähän hommaan vielä paremmin sisään.

ergobaby 360 – kantoreppu saatu Babyshop.fi*

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Meillä on molemmat viihtynyt repussa. Kesällä tykkäsin viileästä pellavaliinasta enemmän ja aika nopeasti perussidonnat oppii.
Ja edelleen reppu on käytössä vaikka kuopus on jo kaksi, vaihtunut tosin taaperokokoiseen tulaan. Kipeänä lapsi hakee itse repun tai liinan ja pyytää selkään.
Lenkilläkin erityisen kätevää kun en tykkää rattaita työnnellä ja ja lapsi tuo kivaa lisävastusta samalla. Toimii talvellakin kun muistaa vaan nastakengät.

Hei. Onko teillä tuo ikean lipasto kiinnitetty seinään kiinni vai ei ?

Essi

No tiedätkö ei ole vielä, mutta pitäisi kyllä, kun tietää millainen turvallisuusriski se on. Ollaan kyllä Milalle tehty selväksi ettei laatikoita saa avata kaikkia kerralla. Kerran testasin avata kaikki, ja meillä se kyllä pysyi tosin pystyssä 🙂

Meillä samanikäinen poika kuin teilläkin ja ollaan käytetty manducaa todella paljon! Ihan huippu vehje, kun vauva kaipaa läheisyyttä ja täytyy muuta tehdä. Ja meillä viihtyy hyvin ja usein tulee unikin siellä <3 näin toisen lapsen kohdalla arjen pelastaja! Toimii mys ulkoillessa jos käy maastossa missä ei rattailla pääse tai ihan muutenkin 🙂

Essi

Kiva kuulla 🙂 Onhan se selvää että nuo pienet viihtyy parhaiten lähellä äitiä <3 Nyt kun kevät tulee ja vauvaa ei tarvitse enää topata niin paljon aletaan varmasti myös käyttää tätä ulkoillesakin.

Kävimme tänään ostamassa 2kk vanhalle lapsellemme kantoliinan ja oli todella hyvä ostopäätös. Sidontaa harjoiteltiin liikkeessä ja netissä hyvät ohjeet myös.

Essi

Liina on varmaan myös tosi kätsä kun sen homman vaan oppii 🙂

Meillä on käytössä 7-viikkoisen kanssa sekä Manduca-merkkinen reppu että trikoinen kantoliina. Hankin ensin vaan tuon repun, mutta se tuntui kotona varsinkin siivotessa/touhutessa niin hiostavalta että otin myös liinan kokeiluun. Muutaman kerran piti harjoitella sidontaa (eikä se vieläkään ihan muotovalio ole…) mutta nyt poika kulkee jo näppärästi kyydissä ja nukkuu usein päiväunetkin liinassa! Usein otan oman paidan pois ja riisun pojan vaippasilleen, tuntuu nauttivan ja itsellä ei ole niin kuuma 😀 Manducaa ollaan käytetty kauppareissuilla. Se on kaikin puolin kyllä helppo ja kätevä, liinan kanssa en lähtisi kaupungille säätämään kun sidontaa joutuisi aina aukomaan ja sitomaan uudestaan syöntien ja vaipanvaihtojen takia.

Essi

Joo tota mä oon myös miettinyt, että olisiko liina kevyempi ja ei niin hiostava juuri kuin reppu. Mutta ainakin toistaiseksi varmaan pärjätään tälläkin. Kiitos kommentista ja kokemuksista. Täytyy tuo kauppareissu-käyttö ottaa täälläkin käytäntöön sitten kun poika ei enää kaukaloon mahdu viimeistään 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *