KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
25.1.2017

Härkispastakastiketta ja ajatuksia kasvisruoasta

Härkispastakastiketta ja ajatuksia kasvisruoasta

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-RUOAN KANSSA

Härkis, soijarouhe, seitan, tofu… mitä näitä proteiinipitoisia lihan korvikkeita nyt nykyään onkaan? Meidän keittiössä nämä ovat hyvin vieraita raaka-aineita, niin kuin kasvisruoat noin yleensäkin hyvin pitkälti. Nyt tähän ollaan kuitenkin pikkuhiljaa tekemässä muutosta, sillä K-Ruoka haastoi meidät bloggaajat mukaan kasviskeskiviikko-haasteeseen. Myös meidän perheessä aletaan siis kiinnittää entistä enemmän punaisen lihan kulutukseen ja tutustutaan kasvisruokien ihmeelliseen maailmaan pikkuhiljaa. Perus jauhelihakastikkeet, makaronilaatikot, nakkikeitot ja muut arkisafkat löytyy edelleen viikkomenusta, mutta sinne aletaan myös lisäämään kasvisruokia. #kasviskeskiviikko saa siis luvan saapua myös meidän kodin katon alle. Ehkä ei niin sidotusti juuri keskiviikkoon, mutta kerta viikkoon kuitenkin!

 Tomaatti- ja kasvissosekeitto on ne omat kaikkien aikojen lempparit kasvisruoista. Tosin kovin montaa sorttia ei ole tullut noin muutenkaan kokeiltua kasvisruokia vielä, joten siinäpä piilee syy. Pari viikkoa sitten ilmestyneestä tuoreimmasta K-ruoka-lehdestä sainkin inspiraation kokeilla kovasti hehkutettua Härkistä ja missäpä muussa kuin pastakastikkeessa. Eikä ollut muuten huti ollenkaan, pikemminkin hitti! Nimittäin meidän perheen pieninkin kulinaristi veti pastaa Härkis-pastakastikkeella parin santsilautasen verran ja lihaa rakastava isikin söisi kuulema tätä uudelleenkin. Kantsii siis testata!

Tuorein K-ruoka-lehti on muutenkin täynnä kasviruokien suoranaista ilotulitusta. Toinen toistaan värikkäämpiä ja herkullisemman näköisiä ja kuuloisia annoksia. Meidän kasvispäivinä testiin menee ainakin avocadorisotto, melanzane, bataattitoast ja halloumi-kasvispihvit. Kaikki uuden lehden reseptit löydät TÄÄLTÄ. #kasviskeskiviikko-hengessä mennään myös MouMou, Kaikki äitini reseptit ja Peggyn pieni punainen keittiö -blogeissa, suosittelen tsekkaamaan postaukset ja hakemaan takuuvarmat inspiraatiot kasviskokkailuun!

Syödäänkö teillä kasvisruokia? Missä suhteessa? Kaikki parhaat kasviruokaohjeet saa ehdottomasti nyt pistää kommenttiboxiin ja LUPAAN testata jokaisen!

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Täytyypä testata tätä kastiketta! Kiitos vinkistä. Meillä on siirrytty pikkuhiljaa enemmän ja enemmän kasvisruokiin. Vannoutunut lihansyöjä isäkin on saatu käännytettyä. Linssejä meillä käytetään paljon ja yks lemppari kasvisruokia tällä hetkellä on linssi-bataattimuhennos 😛 Ohje esim. täällä http://jklhkibjl.blogspot.fi/2016/12/bataatti-linssimuhennos.html Ja kasvispihvit on toinen tän hetken lemppari!

Katsoin netflixistä dokumentin Cowspiracy, joka kyllä sai miettimään omaa lihan syöntiä tarkoin. Nyt punainen liha hyllyllä ja härkis tilalla!

Kiitti ohjeen vinkkaamisesta! Tätä täytyy testata. 🙂 Pisteet kasvisruuan lisäämisestä viikkoon. On kyllä monelta kannalta hieno juttu. 🙂 Itse en syö punaista lihaa ollenkaan, joten vaalea liha meillä pääosassa kasvisruokien lisäksi. Linssipata chilillä ja valkosipulilla on se, mistä itse eniten tykkään. Ohje vaan nyt on jossain hukassa.

Meillä tämän hetken yksi ehdoton lemppari on munakoisopasta. Löysin ohjeen googlen kautta valion sivuilta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos tykkää maukkaasta ruoasta! Uppoaa lihasta tykkäävälle väelle ihan täysin!

Meidän perheen kasvisruokalempparit on kasvispihvit ja pinaattilätyt, itse tehtynä siis 🙂

Näyttää tosi hyvältä! Pitääkin varmaan ensi kerralla tehdä tätä pasta bolognesen tilalla 🙂

Toi avocadorisotto oli ihan superherkullista, tehtiin sitä juuri kotona. 🙂
K-ruoka sovelluksesta löytyy muutama muukin tosi hyvä kasvisruoka, omia lemppareita on sieni-pestolasagne, kasvisquesadillat (siten että olen vielä lisäksi laittanut väliin liemikuution kanssa keitettyä tummaa soijarouhetta) ja intialainen pinaattijuusto palak paneer ja ehdottomana mättölempparina mustapapunachot! 😛

Meillä ollaan reilu vuosi syöty pelkkää kasvista ja kalaa kotona, tässä lisää hyviä ruokalajeja joihin löytynee monentyyppistä reseptiä netistä googlettamalla:

-pitaleivät kasvispyöryköillä ja fetalla
-avokadopasta (klassikko :D)
-kasviswokit nuudeleilla (esim. vihreitä papuja ja pähkinöitä joukkoon)
-erilaiset kasvisburgerit
-tortillat taco-mausteessa paistetuilla pavuilla
-kasvispitsa yms
-tomaattivuohenjuustokeitto / pasta / piirakka

Ei ole kyllä kertaakaan kaipaillut vanhan ruokavalion perään ja terveellisyys on kasvanut huimasti! Ihanaa että blogeissakin löytyy nyt tähän kasviskokkailuun niin paljon inspistä.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *