PERHELIFESTYLE JA LAPSET
13.1.2017

Viisikuinen

Viisikuinen

Pienin aurinkomme täytti eilen VIISI kuukautta! Kuukauden päästä juhlitaan jo puolivuotisia, ihan kreisiä! Aika lentää, eikä sille voi mitään, täytyy vaan yrittää repiä kaikki mahdollinen näistä vauvakuukausista irti mitä on jäljellä. Noelin oma hinku isoksi pojaksi nimittäin ainakin on hurjan kova, sillä minityyppi lähti viikko sitten jo tyylipuhtaasti ryömimään ja konttausasentoakin haetaan jo ahkerasti. Vauhti on hurjaa mutta olkoon!

Viisikuinen Noel…

…on yksi hymyilevimmistä vauvoista joita tiedän. Suloisinta ja leveintä hymyä ei säästellä, eikä vierastusta ole vielä paria yksittäistä kertaa lukuun ottamatta esiintynyt.

…aloitti maistelemaan tissimaidon lisäksi muitakin maailman makuja reilu viikko sitten. Nyt on testitty porkkana, peruna ja avocado. Huomenna herra saa maistaa elämänsä ensimmäisen aamupuuronsa.

…painoi tänään neuvolassa 6695g ja 65cm oli kerännyt pituutta. Massakausi alkoi nyt, sillä liian hintsusti oli jäbä ottanut painoa edelliseen neuvolaan verrattuna. Öljylistä, imetyksen tehostus ja useampi maisteluannos päivään – eiköhän puolivuotiaana olla jo yli 7kiloisia!

…liikkuu jo vauhdilla pitkin lattioita ja tutkii ympäristöään uteliaasti. Ryömii, kääntyy, pyörii, punkee ja jumppaa milloin missäkin asennossa.

…nauttii edelleen täysillä huomiosta, mutta on selkeästi oppinut jo, että sitä pitää jakaa välillä isosiskon kanssa.

…nukkuu yönsä tyytyväisenä, heräten 2-3 kertaa syömään.

…rakastaa päikkäreitä vaunuissa raikkaassa talvisäässä. Porskuttaa usein reilun parin tunnin pätkiä.

 …pistää kaiken suuhun, saa nähdä tekeekö hampaita jo? Vielä niitä ei kuitenkaan löydy yhtäkään kappaletta.

…eroahdistelee ja on ajoittain oikea sylivauva, eikä missään muualla viihtyisi. Ihokontakti on edelleen tosi tärkeä selkeästi, ja öisin hän hakeutuukin ihan mun iholle nukkumaan posti vasten äidin rintaa.

…rakastaa isosiskoa yli kaiken ja nauraa Milan hassutuksille aina kovimpaan ääneen.

…lempijuttuja on suihkut isin kanssa, kylpeminen on edelleen myös kivaa!

…on alkanut ottaa ”iltavillejä” liikkumaan oppimisen myötä. Kun Mila on mennyt nukkumaan, Noel usein virkistyy ja viettää mielellään vielä jonkin aikaa lattialla kiljuen ja leikkien. Siinähän on siskon hyvä hakea unta ja kuunnella veikan riehumista…

 …on hiffannut selkeästi lelut. Vauvapiano, lelukaari ja varsinkin Sophie kirahvi saavat päivästä toiseen aikamoista kyytiä.

…on oikea huumorityyppi, ja saa hymyn kyllä kenen tahansa huulille niinä huonoimpinakin päivinä.

…on yhtä huono epäonnistumaan ja ottamaan pettymyksiä vastaan kuin äitinsä. Jos joku asia ei onnistu niin se kiukuttaa ja kovaa, mutta myös hyvin nopeasti näistä pettymyksistä päästään yli ja heti toisena hetkenä on jo aihetta hymyyn.

…on vaan yksinkertaisesti niin huikea tyyppi, samoin kuin isosiskonsa. Ihan uskomatonta, että meillä on käynyt näin hyvä tuuri, että molemmat vauvat on olleet niin hyväntuulisia ja tyytyväisiä tapauksia …ja nyt mä koputan puuta, että Noelin meininki säilyy samanlaisena tulevatkin kuukaudet!

Mitäs muille vauvoille kuuluu? Ikätoverit hoi! Joko siellä vedetään porkkanaa ja maissinaksuja kuinka kovaa tahtia vai uppoaako vielä pelkkä äidinmaito? Niin ja hei, minkä kokoisia muut viisikuiset on neuvolassa olleet? Olisi kiva kuulla kokemuksia, jos joillain muillakin on ollut vähän huolta tuon kasvun suhteen.

Kivaa viikonloppua kaikille <3

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Ihanat kuvat <3 ihanaa seurata lastesi kasvua, olisi kuitenkin kiva myös nähdä sinua taas täällä blogin puolella enemmän 🙂

Essi

Kiitos maja <3 Hyvä huomio, eipä ole paljon tosiaan mua näkynyt täällä, mutta lupaan tehdä parannuksen nyt kevään mittaan 🙂

Meidän poika täyttää tän kk 24pv 5kk. 4kk neuvolassa oli 8.2kg ja 65cm. Iso ukkeli! soseita maisteltu jos jonkinnäköistä muutaman vkon jo. Mulle ainakin soseet hyvissä ajoin aloitettuna ollu molempien lasten kohdalla ihan fine.

Essi

Kiva kuulla positiivisia kokemuksia noista kiinteiden aloituksista 🙂 ja vautsi miten hyvin poitsu sielläkin kasvaa! Jospa meilläkin nyt otettaisiin spurttia 6kk neuvolaan.

Meijä jäbä on jo puolivuotias, söisi vain tissiä! Ollaa viikon verran maisteltu kiinteitä eli pyöritelty suussa ja syljetty pois tai levitetty pitkin pöytää. Speksit oli 9kg ja 72cm, eli jäätävän kokoinen kaveri (5kk oli 8600g & 70cm).

Essi

Oikea tissitakiainen siis siellä <3 mutta parasta safkaahan se äidinmaito on! ja hei upeasti kyllä kasvaakin!

Moi! mä kommentoin nyt muuten vaan. ehtisitkö kirjoittaa vinkkejä jyväskylästä lapsiperheelle? esim. puistot, uimahallit, parhaat imetyspaikat ja kahvilat lasten kanssa, puuhaparkit yms mitä oot kokenut kivoiksi. meillä aika samanikäiset lapset kun teidän, ja ollaan muuttamassa jyväskylään. kiitos jo etukäteen!

Essi

Moikka! Joo tää olikin hyvä idea, täytyy pistää toteutukseen pian 🙂

Meidän neiti on nyt 5,5 kk ja edelleen mennään vain rintamaidolla. Kiinteiden aloitus on kyllä ollut mielessä, kun noin viikko sitten aina hyvin nukkunut neiti alkoi heräilemään öisin 1-2 h välein… 😁 Ennen söi yleensä vain 1-2 krt yössä, niin muutos on ollut aikamoinen! Hampaita neidille putkahti jouluna kaksi ensimmäistä yhtä aikaa! 😊 Kokoa 5 kk neuvolassa oli 6,8 kg ja 64,5 cm. Kiva lukea näitä kuukausikuulumisia! 😊 Postaustoiveena olisi Mila isosiskona, meidän perheessä myös samanikäinen isosisko, niin kiva lrka teidän kokemuksia ja kuulumisia!

Essi

Ou nou jo hampaita! Voi vitsi 🙂 Me alotettiin vähän vajaa 5kuisena tosiaan, Noelilla oli selkeästi sellainen herkkyys hommaan päällä ja maistelut alkoi sujua heti melkein tosi kivasti. Kiva että tykkäät lukea, ja ihana että siellä näitä suht saman ikäisiä pieniä on ja voidaan jakaa kokemuksia toisillemme!

Pistetään toive toteutumaan pian 🙂 Kivaa alkanutta vuotta sinne!

täällä tuli maitoa tosi runsaasti ja täysimetyksellä oltii 5 kk asti, sit oli nii kiinnostunu ruuasta että alettii maisteleen. No kummiski, juuri 5kk neuvolassa oli eka kerran paino noussu vähemmän kuin noin kilon kuussa ja yhistin sen siihen ,että oli alkanu liikkumaan enemmän. Eivät sanoneet mitään neuvolassa 🙂

Essi

Täälläkin maitoa tulisi kyllä mitä poika söisi, mutta veikkaan että meillä on kyse myös tuosta liikunnasta. Poika kuluttaa enemmän mitä syö 🙂

Iloinen, ei siedä pettymyksiä, huomionkipeä, siis tyypillinen leijona 😉 (olen itsekin). Meidän poika kuukauden vanhempi kuin teidän, syntyessään 50 cm ja 3 kg. 5 kk neuvolassa mitat oli 7245 g ja 67,4 cm. Tänään poika tasan puoli vuotta ja nyt ollaan joulusta asti syöty neljä kunnon ateriaa päivässä rinnan lisäksi. Lounas (peruna+kasvikset+liha), hedelmä välipala, illallinen (sama setti kuin lounas) sekä iltapuuro. Jännää miten erikokoisia vauvat voikaan olla. 🙂

Essi

Hahaa nekö on niitä leijonan perus luonteenpiirteitä 😀 On se kyllä mielenkiintoista aina kuulla miten erikokoisia tosiaan vauvat on keskenään, mutta jokainenhan on yksilö <3 Mekin alettiin lisätä nyt noita ruokailuja pikkuhiljaa, mutta tosi nafteja on vielä annokset mitä Noel syö. Pikkuhiljaa 🙂

Meillä 4,5kk tällä viikolla neuvolassa 62cm ja 5695g eli pieni tyttönen 🙂 Isoveli oli myös pieni mutta nyt toisella kierroksella osaan ottaa rennomin, enkä stressaa kasvusta – jokainen kasvaa omalla käyrällään 🙂 Ihanat lapset teillä!

Essi

Täälläkin pitäisi osata ottaa rennommin, mutta jotenkin tuntuu että mulla on ihan päinvastoin. Huolehdin paljon enemmän mitä Milan aikaan tietyissä asioissa 😀 Ihan hassua, kun just usein menee toisin päin. Kiitos Inka <3

Teidän Noel on ihana! Me tiulaan perässä puolella kuukaudella ja meidän kuopus on jättiläis vauva. Multa tulee jotain kermaa eikä maitoa kun herra oli 10025g ja 66cm 4kk neuvolassa. Joten kaikilla neuvolan mittapuilla liian iso. Mut ei rintamaito vauva voi olla! Onneksi on ihana neuvolatyöntekijä. Kasvanut kuitenkin tasaisesti omalla käyrällään. Ja jotenkin esikoisen kohdalla jo oppi että neuvolassa on aina sanottavaa. Vauva on aina liian pieni tai iso. Minusta vauvan virkeä olemus ja tasainen kasvu kertoo enemmän. Ja jos noelkin liikkuu jo noin paljon niin tottakai se painon nousu hidastuu kun energiaa kuluu. Uskon et kun meidänkin poika lähtää likkeelle niin paino tasaantuu. Joten älä huoli! Ehdottomasti nyt vaan imetyksen tehostamista. Onhan se pääasiallinen ravinnon lähde 1v asti.

Essi

Noel kiittää <3 No johan on upean kokoinen pieni. En kestä! Sulla on selkeästi ravintorikasta maitoa 🙂 Joo me ollaan nyt kyllä oltu tissillä vielä entistä enemmän, mutta myös kiinteiden maistelua ollaan alettu lisäämään. Tuntuu kyllä että vaikutus on positiivinen, poika on entistäkin tyytyväisempi ja nukkuu päiväuniakin paremmin ja yöllä kans. Eli kyllä se tästä, vaikka vähän harmittaa ettei saatu ihan sitä 6kk täysimetystä täyteen. Pääasia kuitenkin että vauva on tyytyväinen <3

Meillä oli pari päivää sit kans 5kk neuvola. 8kg pärähti rikki ja 69cm, et täällä vähän isompana kasvaa mut tärkeinhän on et tasasesti omalla käyrällään! <3 Niin suloinen poitsu teilläkin! 😍 Me kans pari viikkoo sit alotettu porkkanaa, bataattii, omenaa, banaania, kukkakaalia ja kohta vois sen puuron kans aloittaa 🙂

Essi

Oi kuinka hienosti teillä on kasvettu! ja niin totta, omaa tahtia kun kasvaa niin on pääasia <3 Me aloiteltiin viikonloppuna puuro, ja se on ihan Noelin herkkua!

Hei Essi! Kiitos kivasta blogistasi!
Tuo neuvolan kasvukäyrä tuntuu olevan sellainen, että välillä on painoa tullut enemmän ja pituutta vähemmän ja seuraavalla kerralla tilanne on toisinpäin. Olen todennut (kolmen pienen kokemuksella), että suurta huolta tästä ei kannata kantaa, kunhan pieni kasvaa, eikä muusta ole huolta. Teidän pieni kun vielä on ryhtynyt jo kovasti liikkumaan, ei ole ihme, että painoa on tullut vähemmän.
Kaikkea hyvää teidän kevääseen! 😊

Essi

Moikka Pauliina! Ja kiitos kovasti, ihana että luet <3
Siltä se vähän on näyttänyt tosiaan meidän molemmilla lapsilla. Molemmat olleet myös liikkuvaisia tapauksia, mutta Milalla tuo paino ei koskaan noin kyykännyt. Noel tosin lähti aikaisemmin liikkumaan, joten toivotaan että selitys on tosiaan siinä. Ihanaa kun ootte siellä rauhoittelemassa. Kiitos, ja samoin sinne, upeaa alkanutta vuotta ja kaikkea hyvää <3

Ääää, suloinen mini!♡ vauvat kasvaa kyllä ihan liian nopeesti. Just tässä 2viikkoinen kainalossa toivon että ajan vois pysäyttää ja hän vois aina olla mun vauva!

Essi

Voi ihania ensiviikkoja sinne <3 on kyllä totta että ihan liaan nopeaa nuo pienet kasvaa. Samalla se innostaa ja samaan aikaan vähän sydäntä puristaa…

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *