KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
6.12.2016

Älyvalaistus osana kodin sisustusta

Älyvalaistus osana kodin sisustusta

Kaupallinen yhteistyö Philips Hue*

Kodin valaistus on äärimmäisen tärkeä asia päivittäisessä elämässä. Erilaisia valon lähteitä on hyvä olla jokaisessa huoneessa riittävästi, ja vieläpä niin että valoa riittää joka nurkkaan tasaisesti. Valaistuksella on iso rooli myös sisustuksessa ja kodin tunnelmassa. Minkä sävyisen valaistuksen haluaa kotiin luoda? Erilaisista valaisimista ja niiden käyttötarkoituksista puhumattakaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOllaan asuttu tässä nykyisessä kodissa pian kaksi vuotta, mikä muuten tuntuu ihan uskomattomalta. Muutettiin talon lopputarkastuksen jälkeen heti samana päivänä, joten ollaan ekat asukkaat tässä kodissa. Vaikka pintamateriaaleihin pääsimme vaikuttamaan rakennusvaiheessa, niin kiinteät valaistushommat oli jo suunniteltu ja lyöty lukkoon. Joskus tulevaisuudessa taloprojektia suunnitellessa tiedetään jo nyt, että valaistuksen suunnittelu kannattaa ehdottomasti aloittaa jo rakennusvaiheessa niin, että siitä saa mahdollisimman toimivan omiin tarpeisiin. Sanontahan kuuluu että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

Tähän kotiin kaipasin erityisesti himmennys valoja ja lämpimämmän sävyisiä kiinteitä valoja. Upotetut spotit oli kyllä kiva lisä olohuoneessa ja keittiössä, mutta kylmän sävyisten lamppujen vuoksi ne on jääneet tosi vähälle käytölle. Satun rakastamaan lämmintä tunnelmaa kotona, iltaisin saisi mieluiten olla tunnelmallisen hämärää ja kynttilänvaloa ainakin tähän aikaan vuodesta. Tutustuminen Philipsin Hue-tuotesarjaan on osaltaan ollut apu meidän kodin valaistuksen parantamiseen, ja siitä kerronkin teille nyt lisää…

OLYMPUS DIGITAL CAMERALuulen että aikamonella heräsi just kysymys, että mikä ihmeen Hue? Pieni esittely on siis varmasti paikallaan. Philips Hue on yksinkertaisuudessaan henkilökohtainen langaton valaistus. Aivan uudenlainen kodin älyvalaistus joka muotoutuu juuri sinun tarpeidesi mukaan. Hue-valojärjestelmän muodostaa langattomasti säädettävät LED-lamput, Hue-silta, sekä oma älypuhelimesi ja siihen ladattava Hue-sovellus. Silta kytkee lamput verkkoon, ja sillan kautta pystyt säätämään valoja omalla puhelimellasi missä vain, milloin vain ja juuri mieleiselläsi tavalla. Siinäpä piileekin Huen hienous!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASain Philips Hue -aloituspakkauksen, jolla pääsee todella helposti alkuun. Pakkaus sisältää kolme lamppua, joilla saa luotua niin valkoisen kuin värillisen valaistuksen, sekä tietysti Hue-sillan. Valaistusjärjestelmä on helppo ”asentaa” kotiin, sen kun vaihtaa lamput ja kytkee sillan verkkoon. Sitten lataa sovelluksen puhelimeen, joka on muuten yhteensopiva iOS, Anroid sekä moniin muihin käyttöjärjestelmiin. Tarkemmat speksit voit kurkata TÄÄLTÄ. Minäkin osasin, eikä Nikon apua tarvittu missään vaiheessa, joten tää onnistuu oikeasti keneltä vain!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Meillä lamput löysi paikkansa keittiöstä, olkkarin jalkalampusta, sekä makkarista. Oikeastaan juuri niistä valaisimista joita meillä just nyt eniten käytetään. Älyvalaistus on ollut kovassa testissä nyt parisen viikkoa ja ollaan tykätty tosi paljon. Kodin valoista saa nyt irti niin paljon enemmän! Eniten ollaan tykätty juurikin valojen kirkkaus- ja sävysäädöstä. Iltaisin on ihana hämärtää valoja ja taas aamuisin laittaa kirkasta valoa herätäkseen täällä pimeyden keskellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHuen avulla kodin valaistuksen säätäminen on tehty hyvin hyvin helpoksi monella tapaa. Voit jopa  sulkea valot etänä jos ne sattuvat unohtumaan päälle, tai vaikka lomamatkalla kytkeä valoja päälle pitääksesi murtovarkaat kaukana. Hue-sovelluksella pääset suorastaan leikkittelemään valoilla ja väreillä. Valitsemaan yli 16 miljoonasta väristä juuri omasi ja säätämään juuri sopivan iltahämärävalaistuksen romanttisiin iltoihin. Voit valita Hue-sovelluksesta valmiita valaistusasetuksia, esim. Night light, Arctic Aurora, Relax, Spring bloss jne. tai säätää itse manuaalisesti juuri oman mielivalaistuksesi hetkeen sopivaksi. Mahdollisuudet Hue-valaistuksella ovat oikeastaan  rajattomat ja Hue-siltaan saa yhdistettyä jopa 50 lamppua kerrallaan – joten koko koti on mahdollista älyvalaista  niin halutessaan!

hue0OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Philips Hue -aloituspakkaus on muuten superhyvä joululahjavinkki sellaiselle tyypille, jolta löytyy jo vähän kaikkea. Itse keksin aika monta läheistä, joka innostuisi tälläisestä paketista kovasti! Kerrataan siis vielä mitä kaikkea Philips Hue tuo kotiin…

Mahdollisuuden valita jokaiseen tilanteeseen oikea tunnelma sopivalla valaistuksella. Eri väreillä ja kirkkauksilla, aina kirkkaasta päivänvalosta tunnelmalliseen iltahämärään.

Hue-sovelluksella käytössäsi on 16 miljoonaa värisävyä.

Voit tallentaa ja nimetä omat parhaat valaistusasetuksesi ja käyttää niitä helposti uudelleen ja uudelleen.

Mahdollisuuden laajentaa älyvalaistus aina 50 lampun kattavaksi kokonaisuudeksi.

Lataa erilaisia sovelluksia ja synkronoi valaistus esimerkiksi musiikin tai elokuvan tahtiin.

Valaise mielialasi mukaan. Hue auttaa sinua rentoutumaan, piristymään tai vaikka keskittymään juuri sopivan valon avulla.

Etäyhteyden jolla voit säätää kodin valaistusta missä tahansa.

Ajastustoiminnon jolla voit säätää valot päälle vaikka juuri kotiin saapuessasi, tai arkiaamuna sammumaan juuri siihen aikaan, kun starttaat auton pihasta.

Langattoman valaistuksen, jota säädät täydellisesti älypuhelimellasi tai tablet-laitteella Philips Hue -sovelluksen kautta.

Yksinkertaisesti viihtyisämmän kodin personoidulla valaistuksella!

huephilips00 Esimerkkejä eri sävyisistä valkoisista valaistuksista…

huephilips0 …sekä varsinaista Hue:n väriloistoa intensiivisimmillään!

huephilips000 Mila tykkää ihan älyttömästi värivaloista! Eikä varmasti yllätä ketään, että meillä nykyään kuuluu aika usein pyyntö – ”laita äiti pinkkivalo keittiöön!”. Värivaloja on mahtava hyödyntää esim. leffailtoina – himmeä sinertävä valaistus toimii lähes lisäefektinä. AppStoressa ainakin on tosiaan ladattavana vaikka kuinka monia sovelluksia Hue-valaistukseen, mm. sovellus jolla saa luotua valoilla discon! Vielä en ladannut, mutta ehkä pitää sitäkin kokeilla? 😀

 Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Tuo on kyllä totta, että harvoin (todella harvoin) valaistukseen kiinnitetään tarpeeksi huomiota jo rskennusvaiheessa ja varsinkin Suomessa olisi tärkeää, että kiinteissäkin ratkaisuissa olisi vaihtoehtoja eri sävyihin ja tunnelmiin.

Meillä talossa onneksi alkuperäinen rakentaja oli miettinyt ratkaisut 13 vuotta sitten todella järkevästi. Itsekin välillä hämmästelen miten jollakin on tullut mieleenkään jokin ratkaisu. Jos joskus tulee rakennettua itse niin tiedetään mitä halutaan ehdottomasti ja nimenomaan tulevaisuudessa tuollaiset langattomat ratkaisut ovat hyviä.

Wau!! Hieno keksintö! Hauska miten makuja on monia. Meillä on 4000k kaikissa ledeissä sävynä koska valkoinen ei näytä valkoiselta muussa valaistuksessa ja käytetään valaistusta tavallaan samalla kirkasvalohoitona 😀 toki himmentimellä eli saa sit hämärämpää tunnelmaa. Seinävalaisimet piti tilata Kiinasta kun Suomessa ei tehdä kivan näköisiä joissa olis 4000k valon sävynä jne… lämpimämpiä meillä on vaan kylppäreissä (3000k).. eli me yritettiin välttää noita lämpimiä sävyjä kun valaistusta taloon toteutettiin:) tulevina vuosina sen sitten varmaaan näkee oliko ratkaisut hyviä vai ei. Jälkeen päin harmittaa meitä taas se, että ois sitä vähemmälläkin selvitty kun aika paljon tuli valoja ja rahaakin siihen uppos yllättävän paljon. Ens kerralla vähän hillitymmin jos vielä joskus talo tehdään 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *