KOTI & SISUSTUS
29.11.2016

Pieni seikkailija lähti liikkeelle

Pieni seikkailija lähti liikkeelle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on virallisesti saatu hyvästellä se ihan pieni vauva, joka ei inahdakaan mihinkään ja jonka voi huoletta jättää unille vaikka sohvan nurkkaan tai sängyn päälle. Noel nimittäin käätyi selältä masulleen pari viikkoa sitten ekaa kertaa, ja sen jälkeen ei ole paljon selällä enää pötkötellessä pysytty. Tällä viikolla on sitten menty myös jo toisinkin päin, masulta selälleen, mutta se taitaa tapahtua lähinnä vahingossa siinä samassa, kun poika pungertaa pää punaisena ja haluaisi jo palavasti liikkua eteenpäinkin. Kiire liikkumaan näyttää olevan tosi kova. Polvet käy pepun alla jatkuvasti ja jollain tavalla Noel saakin itseään jo liikuteltua leikkimatolla. Tietysti pyörimällä, mutta lisäksi tuo punkeminenkin liikuttelee minimiestä matolla ympäriämpäri. Milakin lähti ajoissa liikenteeseen, kääntyi alle nelikuisena ja jalat alleen hän sai kymppikuisena. Saa nähdä miten Noelin kanssa? Veikkaan että saattaa olla jopa ripeämpi tapaus kuin siskonsa.

Noelin huone on alkanut myös pikkuhiljaa ottaa askelia valmiimpaan suuntaan. Huonekaluja on hankittu ja tyhjennetty huonetta muista rojuista. Pojan huone taitaa saada sisustukseltaan sellaisen Pieni seikkailija – teeman. Yhteen seinään maalataan harmaita vuoria ja kuvien The World rug- maapallomatto* luo jo itsessään ihanaa tunnelmaa pikkupojan huoneeseen. Mieli muuttuikin – ei tullut sitä automattoa mistä aiemmin puhuin 😀 Värimaailma Noelin huoneessa tulee olamaan aika hillitty vastapainona Milan pastelliprinsessahuoneeseen. Harmaata, minttua/turkoosia, valkoista ja mustaa luulisin…

Minkä ikäisinä muut tämän vuoden vauvat ovat lähteneet liikkumaan? Kiinnostaa muuten myös se, että onko pikkusisarukset yleensä nopeempia liikkeissään, kun on isompi lapsi perheessä kenestä katsoa mallia?

*matto saatu Tuutilulla.fi

Avainsanat

Kommentit

Meillä kans asustelee vauhdikas menijä, 5 kk ryömi, 6 kk iässä nousi tukea vasten, 8 kk iässä ensiaskeleet ja 9 kk iässä mentiin jo lujaa vauhtia. Esikoinen kyseessä mutta kyllä hyvin utelias luonne ja kova tahdonvoima vei neitiä eteenpäin?

Pikkusisko jätti ryömimisen väliin ja alkoi konttaamaan 6kk ja pian siitä nousi jo tukea vasten. Nyt vajaa 8kk ja muutaman sekuntin seisoo ilman tukea ja menee esim. sohvaa pitkin. Isoveli ryömi 6,5kk ja konttasi 8kk, käveli 11kk että on tytöllä kiire päästä perään. 🙂

Meillä pari viikkoa teidän Noelia vanhempi tyttö ja kääntyi selältä masulleen ja masulta selälleen alle 2kk ikäisenä oikeen tahdonvoimalla ja monta kertaa 😀 Nyt sitten vähän alle 4kk hän kiersi jo lattialla kehää ympäri ja pääsee jo eteenpäinkin joten kuten, ei kuitenkaan pitkiä matkoja. Ei mee kauaa, kun hän alkaa kunnolla liikkumaan! Mutta aivan ihana seurata näiden huikeaa kehitystä ! ?

Meillä pojat 8/13 ja 5/15. Esikoinen lähti 7 kk eteenpäin, käveli täysin 1v. Sit tää toinen 😀 2kk kääntyi, 3kk lähti eteenpäin ja 8-9kk välillä alkoi kävelemään, eli huimasti nopeammin, piti lähteä isomman perään 🙂
Nuo pojan huoneen värit kuulostaa tosi hyvältä 🙂

10kk ikäinen on meillä pienimmäinen ja se selkeä ryömimisvaihe jäi välistä. Tyttö liikkui varmaan muutaman kuukauden ikäisenä jo jonkin verran eteenpäin ja hyvin aikaisin kääntyilikin, liikkui myöhemmin juurikin että laittoi jalat mahan alle ja siitä ponkaisi eteenpäin. 6kk neuvolassa sitten näytti kuinka kontataan ja noustaan karhukävely asentoon. Sitten alkoikin vähän himmailu vaihe opettelujen suhteen ja nyt 10kk ikäisenä on kyllä jo useamman kk noussut tukea vasten ja puuta vasten kävelee 🙂

Meidän 8kk lähti vasta ryömiin. Isosisko oli 9kk kun lähti ryömiin ?

Meillä esikoinen lähti ryömimään 5kk iässä ja tämä kuopus oli 6,5kk kun lähti ryömimään. Mutta sitten taas kuopus oli alle 3viikkoa kun kääntyi selältä mahalleen, esikoinen taas 3kk 🙂 Ainakin meillä siis on mennyt ihan erilailla, saa nähdä kuinka kävelyn kanssa käy kun esikoinen oli 11kk 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *