palautuminen synnytyksestä
31.10.2016

Ongelma nimeltään tutti

Ongelma nimeltään tutti

Vauva joka ei syö tuttia. Pikku juttu, helpommalla pääsee tulevaisuudessa kun ei tarvitse vieroittaa. Entä jos siitä kuitenkin olisi apu just nyt? Pari kuukautta ja puolikas päälle meillä on reenattu tuttia. Syystäkin, sillä Noel ei viihdy hereillä vaunuissa kovin montaa minuuttia, eikä puhuta edes automatkoista, joita poika ei satu huonolla tuurilla nukkumaan. Kotiin on hankittu varmaan koko kaupungin tuttivalikoima, sillä niin epätoivoisia ollaan oltu. Varsinkin siinä pisteessä kun jäbä alkoi lupsutella tissiä ihan huvikseen syömisen sijaan. Mikään lupsutin ei kelvannut, kaikki testattiin ja yksikään malli ei pysynyt suussa minuuttia pidempään. Suurimmalle osalle irvisteltiin isosti, syljettiin pois samantien ja jopa ihan yökittiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASitten tuli viime perjantai. Oltiin lähdössä kaupungille kolmestaan lasten kanssa bussilla. Noel oli pakattu vaunuihin kun mä ja Mila vasta puettiin. Tottakai vauvalla menee hermo kun tulee kuuma ja kyyti ei liiku. Äänenvaimennin suuhun epätoivoisena yrityksenä saada toinen rauhoittumaan, ja se toimi! Yhtäkkiä herra imutteli tuttia kuin mikäkin konkari, ja koko shoppailureissu meni mallikkaasti. Eikä tää ollut selvästikään mikään one time thing – sillä tuossa se bebe vetelee unta tutu suussa juuri tälläkin hetkellä. Miten tuo pieni asia onkin jo parissa päivässä helpottanut meidän menoa niin paljon!  Nyt vaunuiluista ja autoiluista ei tarvitse enää stressata, kun tutti on hätäapuna pelissä mukana jos hermo menee. Eikä muuten yhtään haittaa vaikka joskus se vieroitus onkin  (EHKÄ) edessä!  Milan kanssa tutista luovuttiin nimittäin niin helposti, etten osaa sitä todellakaan pelätä!

Näin, 2,5kuisena meillä alettiin syömään vasta tuttia. Joten kyllä reenit tosiaan toimi ja tuotti tulosta, vaikka jo melkein oltiin luovutettu. Mites siellä? Tutittomia vauvoja vai tuttimaakareita? Kuinka moni on ”opettanut” vauvan tutille?

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Meillä ei esikoinen ikinä syönyt tuttia ja seuraavan kans yritettiin tosi kauan ja kaikkia mahd tuttia ja ei! Roikkui tissillä ihan koko ajan ja öisinkin halusi vaan nukkua tissi suussa ? oli reilu vuoden kun imetys loppui ja yötkin helpotti onneksi sen jälkeen!!

Essi

Just tuo tississä roikkuminen oli ja on meilläkin se isoin ongelma, joten kyllä tää tuttireeni kannattaa, kun pikkuhiljaa alkaa yöt rauhoittumaan, eikä tarvitse ite olla tutti 🙂

Meillä söi aluksi tuttia. En hirveästi tarjonnut, ainoastaan nukahtaessa ja kiukkutilanteissa. Lopetti sitten itsenäisesti tutin mussuttamisen noin 6kk iässä kun teki hampaita. Tällöin meille ostettiin koko kaupungin valikoima. Ja yritin kaikkeni että jatkaisi tutin käyttöä. Koin että elämä vaikeutui ja varsinkin nukahtaminen vaikeutui.

Essi

Aika aikaisessa vaiheessa sitten jo luopui, voin vaan kuvitella, että tunne on ollut just se, että vaikeutuu hommat, kun tutti ei enää kelpaa. Etenkin tuo nukahtaminen!

Meillä lapsi alkoi syömään tuttia 5kk iässä. Ei yritetty varsinaisesti edes opettaa tutin syöntiin kun ensimmäinen lapsi niin ajateltiin että turha opettaa tuttiin, mutta nyt on kyllä ollut paljon helpompaa tytön kanssa(nyt 6kk) kun oppi syömään tuttia. Voi siis olla että teilläkin alkaa myöhemmin tutti maistua.

Essi

Siellä on opittu vielä noin myöhään, wautsi 🙂

Meiän perheestä löytyy joka laatua. Eka oppi kuukauden iässä tuttia käyttämään, toinen 5 kuukauden iäs, kolmas heti synnyttyään ja neljäs ei sit vaan kelpuuttanu ollenkaa. Kahelle viimiselle ei oo kelvannu myöskään tuttipullo. Mutta kyllä, olis niin monta kertaa kaivannu tuttia mut nyt 10 kk iäs ei sitä enää kaipaile. Joskus ehkä just autossa?Stressasin etukäteen et miten tutiton lapsi oppii nukahtaa ilman tissiä mut ihan yhtä helposti ku tutillinen ja nyt nukkuu 11 h yöunia putkeen eikä tarvi mun eikä lapsen etsiä yöllä kadonnutta tuttia. Mutta ei meillä toi vierotuskaan oo ikinä paha ollut et loppujen lopuks mulle ei oo väliä käyttääkö tuttia vai ei?

Essi

Kiitos Niina kokemusten jakamisesta. Siellä on kyllä koettu tosiaan joka laatua, ja jokaisen kanssa ilmeisimmin hyvin pärjättykin 🙂 Kiva kuulla!

Esikoiselle ei tuttia opetettu mut tää toinen 12.8 syntynyt oppi onneksi tutin! Opettamalla opetettiin ja sit noin 2 kk ikäisenä sitä tyytyväisenä rupes syömään:) Pirkka tutti oli ainut mikä kelpas:D

Meillä opetettiin kans tuttiin. Kaikenlaiset markettitutit testattiin läpi, mutta ei!! 🙁 Lopulta muistin et olin saanut ystävältä baby showereilla pari tuttia ja päätin testata. Ne toimi!!! Se helpotti tosi paljon 🙂 Stressaan sit vieroittamista kun sen aika on.

Kova oli yritys molempien kohdalla, vaan ei tulosta. Ihan vauvana söi molemmat tuttia, kuopus vähän pidempään. Mutta sitten tuli päivä, kun ei enää kelvannu… oishan se helpottanu tietyissä tilanteissa, mut näillä on menty 🙂

Me opetettiin kuopus käyttään tuttia. 2kk ikäsenä neiti sen sit vihdosta oppi. Esikoinen oli 1v 9kk, kun kuopus syntyi, joten helpotti todella paljon eloa, kun vauva suostui välillä lussuttamaan tuttia tissin sijaan. Esikoinen oli tuttimaakari, mutta ”vieroitus” sujui niin helposti, että sitä en kans osaa pelätä. Pitkään imetykseenkään tutti ei oo vaikuttanut meillä kummankaan kohdalla 🙂

Yritin opettaa ettei olisi tarvinnut itse toimia tuttina. huonosti kelpasi, oikeastaan vaan juuri autossa ja vaunuissa. Yhdeksän kuukauden ikäisenä teki hampaita ja lopetti koko tutin syönnin.

Täälläkin elokuiselle tytölle jouduttiin opettamaan tutti ja muutama viikko sitten oppi siihen ? Sille on irvistelty, yökitty ja jopa raivostuttu ?

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *