PERHELIFESTYLE JA LAPSET
12.10.2016

Kaksikuinen

Kaksikuinen

Meidän poika täytti tänään kaksi kuukautta. Voin rehellisesti sanoa, että nämä ovat olleet elämäni nopeimmat kaksi kuukautta. Tää aika vaan lentää siivillä. Noelkin kasvaa silmissä, ihan todistetusti! Viime viikolla käytiin nimittäin kaksikuisen neuvolalääkärissä ja kaikki oli hyvin lääkärin tsekkauksessa. Uudet mitatkin saatiin, ja voi vitsi ne tekikin mut iloiseksi. Tissimaito maittaa ja tarttuu. Kuukaudessa painoa oli tullut reilusti yli kilo ja senttejä varteen muutama. Hippasen vajaa kaksikuinen painoi jo 5315g (1kk, 4200g) ja pituutta oli 57cm (54cm). Eipä tarvitse enää huolehtia riittääkö maito, poika vaan viihtyy hyvin tiuhaan tissillä ja sen kyllä näkee. Posket on alkaneet pyöristymään niin vauvamaisen söpösti, samoin reidet  ja kädet. Saa nähdä millainen jäbä tästä vielä kasvaa!

2kk0 2kkEnsimmäisen rokotteenkin Noel sai tällä käynnillä, eli tuon suun kautta otettavan rotan, joka vielä vahvistetaan 4kuukauden iässä. Me aiotaan mennä ihan normikaavalla näissä rokoteasioissa, ihan tietysti sen vuoksi, että se on lapsen edunmukaista + kun tulevaisuudessa reissataan Suomen rajojen ulkopuolellakin, niin ei tarvitse jännäillä tartuntojen kanssa niin kovasti. Hirveästi ei suoraan sanottuna ole kyllä edes tullut tutustuttua rokoteasioihin, mutta sen verran luottoa löytyy, että rokoteohjelmassa olevat rokotteet on parempi ottaa kuin olla ottamatta lapselle. Näihin asioihin taitaa meidän äitien kesken löytyä hyvinkin monenlaisia mielipiteitä – joten kertokaahan oletteko ottaneet kakki ohjelman rokotukset? Jos ette, niin miksi? Ihan mielenkiinnosta kysyn, ja pidetäänhän kommentit asiallisina 🙂 2kk2 2kk1Noelin päivät rullaa edelleenkin aika vauvamaisen rytmittömällä tavalla ja päivät vaihtelee keskenään hyvinkin paljon. Toisena tankataan unta, toisena ruokaa ja toisena taas jaksetaan olla jo enemmänkin hereillä ja useampi tunti putkeen. Iltaisin unille hän käy 21-23 akselilla, ja enimmäinen herätys on usein 1-2 välillä. Viimeisen viikon trendi on ollut, että yösyönnit ilmeisesti ovat jo vähenemään päin. 2-3 kertaa yössä syödään pääsääntöisesti sen 4-5 herätyksen sijaan. Tästä mä kyllä tykkäisin kovastikin, ehkä tää oma zombievaihekin alkaisi pikkuhiljaa sitä myötä helpottamaan?

Juttutuokiot on tulleet osaksi päiviä viimeisen kuukauden aikana. Jokelteluhanat saa auki erityisesti hoitopisteellä neuvolasta saatu perinteinen keltainen hymynaama. Oi vitsi mitä hymyjäkin se usein saa, ja ensimmäisen naurun hörähdyksetkin meni tälle kuvalle! On ihana nähdä miten pojasta tulee päivä päivältä sosiaalisempi ja toinen ottaa niin hienosti kontaktia suurilla silmillään. Mitähän kaikkea tää tuleva kuukausi tuokaan tullessaan? Toisaalta on niin haikeaa kun toinen kasvaa ja kehittyy niin kovaa vauhtia, mutta samalla niitä uusia steppejä isommaksi pojaksi ottaa vanhempana niin ilolla vastaan!

Nyt mä kömmin makkariin unille (johon Mila juuri tallusteli peitto ja unikaveri kainalossaan omasta huoneestaan…), hyvää yötä kaikille! ♥

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Mistä aivan ihana body on ostettu?? 🙂

Essi

Se on Kappahlista, Newbien yökkäri 🙂

Häh, kaks kuukautta jo?? Justhan hän syntyi ja siellä jo niin hienosti päätä kannattelee.
Meillä on rokotettu ihan rokotusohjelman mukaan, en edes miettinyt muuta mahdollisuutta. Meillä ei onneksi on rotarokote lisäsi meillä hurjasti pulauttelua, mutta muuten ei mitkään rokotteet oo mitään haittoja aiheuttaneet.

Tiia

Kiitos ihanasta blogista ja upeista kuvista!
Olen alkanut seuraamaan kirjoituksiasi kun vauva-aika jälleen itselläkin ajankohtainen.
Esikoiselle 5.v otimme, ja uudelle tulokkaalle 1 kk aiomme ottaa, rokotusohjelman mukaiset rokotteet vaikkemme nykyään erityisemmin ulkomailla reissaakaan. Esikoispojalle lisänä otimme myös vesirokkorokotteen jonka aiomme myös tyttövauvalle ottaa.
Ihania syyspäiviä ja suloista vauva-arkea!

Meillä Joel on nyt 3kk ja viikko päälle 🙂 just saatiin maanantaina viitosrokote, pneumokokki ja toinen rota 🙂 ja aiotaan ottaa kaikki muutkin rokotusohjelmaan kuuluvat!

Tosi suloinen pieni mies<3 alkaa ihan vauvakuumetta pukkaamaan;) minulla on kaks lasta ja molemmat olen rokotuttanut ohjelman mukaan.

Voi kun toinen on niin suloinen ja kovasti jo kasvanut. niin tomerana pää ylhäällä masullaan ?

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *