KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
21.9.2016

Parin euron arkiruokaa

Parin euron arkiruokaa

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

Arjessa ruokarumba aiheuttaa varmasti monessa perheessä useinkin päänvaivaa. Samat arkisafkat kiertää viikosta toiseen, ja ruokalaskutkin kasvaa usein ihan liian suuriksi. Usein ihan pelkästään sen takia, että ruokasuunnittelu on retuperällä. Voitte varmaan kuvitella, että meidän perheessä ruokahommat on vauvan syntymän jälkeen jääneet ihan toissijaisiksi. Ruoanlaitto on oikeastaan sellainen välttämätön paha, kun keittiössä ei olisi liiemmin aikaa viettää. Kaupassakin käydään kun ehditään, tai oikeastaan Niko ajaa töiden jälkeen lähikaupan kautta lähes joka päivä kun jotain puuttuu aina. Tää homma on otettava pian haltuun, sillä tää ei tee hyvää etenkään lompakolle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Parin euron arkiruokavinkkejä. Väittäisin, että niitä tuskin on koskaan liikaa. Mä suorastaan hihkuin, kun löysin tämän K-ruoan sivun, Halpaa ruokaa – reseptejä alle 2 €/annos. Nää reseptit tullaan testaamaan seuraavien viikkojen aikana järjestäen. Oma keittiöinspis kohosi jo ekan testauksen jälkeen uusiin sfääreihin. Vai miltä kuulostaa valkosipulivoi-uunilohi tai jauheliha-chorizokeitto? Lämmin keitto pääsi meillä ensimmäisenä lautaselle, ja maistui muuten rapsakan syysillan päätteeksi todella hyvältä. Perheen pienimmällekin, sillä Mila santsasi kahdesti! Siksipä jaan reseptin nyt teillekin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jauheliha-chorizokeitto

1pkt Pirkka naudan paistijauheliha

1pkt Pirkka Parhaat chorizo-viipaleita

1 pieni purjo

2 valkosipulinkynttä

3-4 porkkanaa

4-5 reilua perunaa

1l vettä

1tl suolaa

1tl mustapippurirouhetta

3rkl Pirkka tomaattipyreetä

1dl  persiljaa hienonnettuna

Ruskista jauhelija ja suikaloitu chorizo kattilassa. Lisää sekaan suikaloitu purjo ja hienonnettu valkosipuli. Anna pehmentyä hetki, ja lisää vesi ja mausteet. Leikkaa kuoritut perunat reiluiksi paloiksi ja porkkanat pieniksi. Lisää ne kiehuvan liemen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä n. 15minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää liemeen tomaattipyree ja persilja. Tarjoile keitto tuoreen leivän kera.

Tuunasin alkuperäistä reseptiä vähän meidän perheen suuhun sopivaksi, esim. laakerinlehdet jätin kokonaan pois. Alkuperäiseen K-ruoan reseptiin pääset suoraan TÄSTÄ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin kuin sanoin, näitä vinkkejä ei voi olla liikaa, joten heitetäämpä postaukseen myös toinen alle kahden euron annoshinnalla loihdittava herkullistakin herkullisempi arkiruoka. Meidän perheen lemppari – pasta carbonara! Veikkaan että maistuu aika monessa muussakin perheessä? Tähän lemppariin löytyi resepti myös K-ruoan arkistoista, ja reseptiin pääset TÄSTÄ. Meillä ohjetta sovelletaan sen verran, että parmesania tulee about puolet alkuperäisestä määrästä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näistä edullisista annoksista inspiroituneena voisi jatkossakin tutkailla annoshintoja omille kokkailuille. Samalla ruokasuunnitteluakin tulisi tehtyä kuin itsestään. Syksy on hyvää aikaa alkaa taas kiinnittä huomiota perheen ruokarumbaan. Meillä ainakin on enemmän kuin suotavaa, saada viikottaisia ruokalaskuja pienenemään päin ja euroja säästöön. Muutamia säästökohteita kun tässä taas olisi – toinen haaveilee lennoista Espanjaan ja toinen uudesta autosta… Niin ja menee lastenvaatteisiinkin taas euro jos toinenkin talven tullessa…

Mitkä on teidän perheen parhaat arjen säästövinkit? Niitä otetaan mielellään vastaan!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *