PERHELIFESTYLE JA LAPSET
13.9.2016

Kuukauden vanha minityyppi

Kuukauden vanha minityyppi

1kk2 1kk 1kk0 1kk3 1kk4

Pakko tämäkin postaus on aloittaa kliseisillä mitentääaikalentääkuinsiivillä-päivittelyillä. Siis oikeasti, meidän poika täytti jo kuukauden, kun musta tuntuu kuin olisin ollut vielä viikko sitten raskaana! No ei ehkä ihan, mutta kuukausi on hujahtanut ihan liian nopeaa. Hassua, sillä toisaalta tuntuu, että vauva olisi ollut menossa mukana jo paljon pidempään. Niin ne päivät ja viikot vain kuluvat. Kuin silmänräpäyksessä vastasyntyneestä myttysestä on kasvanut kuukauden ikäinen minityyppi, joka jaksaa olla hereillä jo pidempiä hetkiä putkeen ja väläytellä maailman suloisimpia hymyjään.

En tiedä millaisia päätelmiä vielä kuukauden ikäisestä vauvasta uskaltaa tehdä, mutta meidän eka vauvakuukausi on mennyt oikeasti aika leppoisasti. Poika on ihan yhtä rauhallinen tapaus masun ulkopuolella kuin mitä odotusaikana. Lunki tapaus siis. Hän ei turhista kitise ja tykkää katsella ja tarkkailla ympäröivää menoa hiljaa suurilla silmillään. Meillä on käynyt iso tuuri, jos tämäkin pieni on näin vähäitkuinen. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa vauva on ollut tosi skarppi ja ottanut katsekontaktia. Viime viikolla alle neljän viikon ikäisenä hän alkoi väläytellä myös jo tarkoituksellisia ylisöpöjä hymyjään seurustelujen lomassa.

Vauvan päivissä ei vielä ole täydellistä rytmitystä, se muotoutuu kuitenkin selkeästi pikkuhiljaa. Illalla yöunet alkaa siinä 22-23 pintaan ja hän syö yön aikana 2-4 kertaa. Aamu alkaa about tunnin hereillä ololla 8 aikaan, ja sitten aamupäivä ja päivä meneekin syöden ja nukkuen. Eka kuukausi olikin kuin yhtä tiheän imun kautta. Ekat kolme viikkoa nimittäin tuntui, että vauva oli hereillä ainoastaan tissi suussa. Hyvä näin, sillä viime viikon yksikuisen neuvolassa painoa oli kertynyt hienosti kolmessa viikossa ja neljän kilon rajapyykki meni rikki. 4200g ja 54cm – onhan bebe edelleen ihan sintti, mutta kasvaa omalla käyrällään hyvin. Muutenkin kaikki oli kunnossa, ja seuraavalla neuvolakerralla olisikin vuorossa lääkäri ja eka rokote!

Rytmiä päiviin alkaa varmasti nyt tulla kun Mila palasi viime viikolla päiväkotiin puolikkaana. Isosisko on hoidossa 2-3 päivänä viikossa. Päätettiin jo hyvissä ajoin raskausaikana, että Milan päiväkotitaivalta ei tässä vaiheessa katkaista kokonaan. Kaverit ovat muodostuneet jo tosi tärkeiksi ja mä teen kuitenkin äitiyslomalla myös töitä – joten tää on meille ehdottomasti hyvä järjestely. Tyyppi olikin ihan pähkinöinä viime viikolla, kun kaikki kaverit oli kasassa kesän jälkeen taas. Nyt kuitenkin ollaan alkuviikko oltu kotona koko porukka Nikoa lukuun ottamatta syksyn ekassa flunssassa. Perinteisesti heti päiväkodin aloituksen jälkeen! Harmi vaan, että vauvakin sai jo ensimmäisen räkätautinsa. Siispä helppiä pienen nuhavaivoihin otetaan vastaan? Keittosuolatipat ja NenäFriida helpottaa hieman, mutta aikamoista toi rohina on niistä huolimatta.

Seuraavassa vauvan kuukausipostauksessa on muuten pojalla jo nimi. Täällä on ristiäisjärkkäilyt just nyt kovassa vauhdissa, sillä alle kahden viikon päästä lauantaina on meidän pojan ensimmäiset omat juhlat! Näitä juttuja pian myös blogissa.

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Moikka! On ollut ihana lukea blogiasi, koska me ollaan täällä samojen asioiden äärellä 🙂 esikoinen on 3v5kk ja poika-vauva syntyi 13.8 🙂

Essi

Voi vitsi miten saman ikäisiä meidän lapset on! Ihanaa vauvasyksyä sinne myös <3

Baby mist suihke apteekista, en oo varma saako noin pienellä käyttää, mut siis ampuu sitä keittosuolaa ihan kunnolla nenään ja irrottaa räkää!

Essi

Ai sellaista suihkettakin nykyään on! Täytyy tutustua 🙂

Parempaa kuin keittosuolatipat on äidinmaito! 🙂 kuulostaa vähä hurjalta, mutta meillä se oli vauvan räkänokan suurin helpotus.. se rasva kait jotenkin hjelppaa paremmin. Toki voit käyttää myös suolatippoja lisänä,mut itse koin äidinmaidon vaan niin hyvänä! Puristin ennen syöttöä tai syönnin jälkeen pikkulusikkaan vähän ja siitä kippasin nenään. Tsemppiä! <3 oma "vauva" jo 1v ja 2 kk, joten kuumetta pukkaa…

Essi

Kiitos tästä, meillä on tiputeltu maitoakin sieraimiin, mutta kyllä nuo tipat toimii meillä paremmin.

Kiitos tsempeistä ja sinne myös voimia kuumeeseen 😉 <3

Meillä ollu vauvasta asti käytössä apteekista saatava baby vac nenäimuri. Käy googlettaa. Kuulostaa karulle mutta on niin hyvä ja must kapistus!

Essi

Mun piti kyllä pari kertaa hieraista silmiä että luenko ihan oikein 😀 On kyllä aika karun kuuloinen laite 😀 Meillä vielä pärjätään ainakin Nenäfriidalla, mutta täytyy pistää muistiin tuo laite.

Meilläkin esikoisen piti jatkaa osa-aikaisesti päiväkodissa kun pikkusisko syntyi helmikuussa, ja jatkoikin hetken, mutta sitten kyllästyin totaalisesti siihen että hän kantoi kaikki taudit päikystä kotiin ja ne tarttui aina myös siskoon tai meihin :/ ja rajoitti meidän liikkumista kun aina piti kotona sairastaa.. Huomasin myös että päikky aiheutti iltoihin ylimääräistä levottomuutta ja kierroksia, enkä liiemmin tykännyt viemis-hakemisrumbasta joten otettiin poika kokonaan kotihoitoon ja olen ehdottomasti tyytyväinen ratkaisuun 🙂 vaikka aluksi olin sitä mieltä etten ikinä tule jaksamaan ylivilkkaan 3-v pojan (joka ei enää nuku päikkyjä) ja vauvan kanssa kotona. Ollaan sit yhdessä käyty kerhoissa ja puistoissa. Eikä ole tarvinnut enää sairastaa. Pointti oli siis että suosittelen miettimään myös tältä kannalta ratkaisua 😀 Mila vaikuttaa uhmasta huolimatta kiltiltä tytöltä jonka kanssa varmasti kotihoidossakin menisi hyvin, päiväkoteihinkin onneksi saa takuupaikan ainakin meillä 🙂

Essi

Uskon! Pitää toivoa, että meillä ei käy samoin 🙂 Täytyy tarkkailla miten tää homma tästä etenee, mutta toistaiseksi on toiminut hyvin tuota yhtä flunssaa lukuun ottamatta. Mila on kyllä kiltti, vaikka uhmaileekin ja hyvin auttavainen, mutta syy hoitoon on lähinnä kaverit ja se, että mä teen myös töitä kotona äitiysloma aikanakin, eli kirjoitan tätä blogia. + meidän alueella ei takuupaikkoja heru, kun päiväkodit on äärimyöten täynnä.

Ihania hetkiä sinne pienen kanssa <3 meillä oli nyt tytöllä 5kk iässä eka flunssa, yöksi laitoin pinnasänkyyn sukan johon pilkkosin sipulia ja valkosipulia! Auttoi mielestäni tukkoisuuteen, pysyi kyllä kaikkien nenät auki! 😀 kokeilin myös laittaa kostean harson yöksi sängyn reunalle tuomaan ilmaan kosteutta, tai sitten ihan pyykit kuivumaan makuuhuoneeseen. Toivottavasti teillä pian helpottaa!

Essi

Kiitos <3 on tää kyllä ollut mahtavaa aikaa taas. Tuo tukkoisuus on nyt jatkunut jo viikkoja, mutta taitaa olla aika yleistä pienillä. Tota sipulijuttua ei oo onneksi vielä tarvinnut kokeilla 😀 toi harsoidea pitää pistää korvan taa!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *