äitiys
5.9.2016

Startti raskaudesta palautumiseen

Startti raskaudesta palautumiseen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Reilu kolme viikkoa on jo kulunut vauvan syntymästä, ja pikkuhiljaa vauvakuplan sisällä aletaan palata arkeen ja rutiineihin. Nää ekat viikot on olleet jälleen yhtä taianomaisia kuin ensimmäiselläkin kertaa. Kyllä se vauvan tuoksu vain pistää pään pyörälle, ja auttaa äitiäkin jaksamaan ilmeisesti yövalvomisia ja päiviä vähemmillä unilla. Vai oliko ne sittenkin ne hormonit?

Hormoneilla on myös näppinsä pelissä kun aletaan puhua raskaudesta palautumisesta. Kuinka aineenvaihdunta lähtee rullamaan, miten mielialat tasoittuu, kuinka iho, hiukset ja paino reagoi synnytyksen jälkeen, imetyshormoneista puhumattakaan?

Alle viikko oli kulunut synnytyksestä kun sain illalla kotona kokea pelottavan kipukohtauksen vatsassa. Kipu oli jotain ennen kokematonta ja lamaannutti täysin. Nikon käskystä soitin päivystykseen ja puolen tunnin päästä olinkin jo ambulanssin kyydillä tsekattavana sairaalassa. Onneksi epäilyt sappikohtauksesta ja umpparin tulehduksesta osoittautuivat vääriksi, ja kohtaus meni parissa tunnissa ohi. Lääkärin mukaan kipu johtui pitkään jatkuneesta ummetuksesta ja krampit sisäelinten palautumisesta paikoilleen. Sitä epäilin itsekin.  Tätä  lukuun ottamatta synnytyksestä toipuminen on mennyt hyvin. Tietysti kaikkea asiaan kuuluvia juttuja, kuten jälkivuodot, hormonimyrskyt ja alkuimetyksen kipuilut ovat olleet tuttu vieras tälläkin kertaa, mutta aika vähällä oon päässyt ja toipuminen on sujunut hyvin. Vielä kun malttaisi jälkitarkastusta odottaa, niin pääsisi toivottavasti aloittamaan treenailunkin pikkuhiljaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUlkoisesta palautumisesta päätin olla ottamatta stressiä. Vauva-ajasta haluan ottaa kaiken irti, ja nauttia näistä kuukauksista jotka kuluvat ihan liian nopeaa muutenkin. Kuitenkin yksi tavoite mulla on seuraavalle puolelle vuodelle. Tänä aikana haluan saada nimittäin hyvän olon takaisin kroppaan ja mielen virkeäksi. Liikunnan osaksi arkea liikkumattoman raskauden jälkeen ja tuntea voivani hyvin. Ruokavalion balanssiin, ja oppia nukkumaan mahdollisimman hyvin ja paljon – tietysti vauvan ehdoilla. Siinä sivussa ne raskauskilotkin varmasti sulavat omaa tahtiaan pois, varsinkin kun pitää stressin loitolla. Vai mitä ootte mieltä? Tietysti aika iso kysymysmerkki on tuo kilpirauhasen vajaatoiminta, mutta onneksi sitä seurataan ja hoitoa muutetaan arvojen mukaan. Kuinka kauan te ootte muuten malttaneet odottaa treenaamisen aloitusta synnytyksen jälkeen?

Pojan raskausaikana kroppa pääsi muuttumaan rutkasti enemmän mitä Milaa odottaessa. Kiloja kertyi maltillisesti, mutta enemmän kuin ekalla kerralla. Lisäksi ne tarttuivat vähän joka puolelle kroppaa, kun Milasta kaikki tuli vatsaan. Tämä toinen raskaus jätti myös omat jälkensä. Raskausarpia ja appelsiini-ihoa – oi että, naisen parhaita kavereita! Öljysin ja rasvasin odotusaikana vähän vaihtelevasti, sillä edellisessä raskaudessa masu oli saanut jo komeat tiikeriraidat rasvailusta huolimatta. Ajattelin että tuskinpa niiltä siis tälläkään kertaa välttyisin. Nyt raskauden jälkeen tosin toivoisin, että olisin päässyt tutustumaan näihin Love Boo*- ihonhoitotuotteisiin jo ensimmäisillä raskausviikoilla! Ehkä näistä olisikin ollut avuksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA Nämä täysin luonnolliset Love Boon tuotteet ovat olleet niin hyviä, että pakko näistä on teillekin vinkata. Sain raskauden loppumetreillä valita Babyshopin valikoimasta muutaman tuotteen kokeiluun, ja vaikka hoitotuotteita löytyy myös vauvoille, valitsin tällä kertaa purnukat ihan omaan käyttööni. Onneksi niin, sillä Miracle Oil* sekä Body Smoother* ovat olleet ihan omiaan kosteuttamaan koko raskaudesta toipuvaa kroppaa. Raskausarvet ovat öljyn ja voiteen yhdistelmäkäytöllä alkaneet haalentua myös tosi nopeaa.  Perinteiset lanoliinivoiteet saivat myös uuden kilpailijan Magic Balm*-voiteesta. Se kosteuttaa ja helpottaa kuivia rinnanpäitä nopeasti ja imeytyy sutjakammin kuin tuotteet joita olen aiemmin käyttänyt. Lisäksi voide käy oikeastaan joka paikkaan mistä sattuu löytymään tarvetta pikaiselle kosteutukselle. Huulista kuiviin käsiin, ja vauvan iholle tämä sopii myös. Itselle Love Boo oli entuudesta tuntematon merkki, mutta nyt en voi kun lämpimästi suositella muitakin tutustumaan. Tässä siis oiva vinkki odottajille ja tuoreille äideille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tää ei tosiaan ole mikään kaupallinen yhteistyö, mutta välillä vastaan tulee sellaisia uusia juttuja joista on ihan pakko jakaa suosituksia. Millaisia raskauden jälkeisiä luottotuotteita teillä on ollut? Entä ne palautumisvinkit? Pistäkäähän kommenttiboxiin omanne.

Ihanaa alkanutta viikkoa! Meillä se toi taas astetta enemmän syksyä meininkiin, kun Milan ”kesäloma” loppui – siitä kuitenkin lisää toisella kertaa.

*-merkityt tuotteet saatu blogin kautta.

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Ootko ollut tyytyväinen tohon teidän vauvan petiin? ☺️ itse mietin ton ja yhden kehdon välillä, mutta toi miellyttää hieman enemmän kun on korkea..

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *