KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
25.8.2016

ROTINAT & IHANIN MUSTIKKAPIIRAKKA

ROTINAT & IHANIN MUSTIKKAPIIRAKKA

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

ROTINAT

Kuinka moni tietää rotinaperinteen? Itse en ollut moisesta kuullutkaan ennen omia lapsia. Johtuu varmasti siitä, ettei kovin monella kaverilla vielä ole jälkikasvua ja vauvavierailut ovat jääneet melko vähiin. Rotinat on vuosikymmeniä vanha ruokaperinne, joka ansaitsi ehdottomasti suuremman suosion. Se tarkoittaa ruokalahjaa, joka viedään vastasynnyttäneelle äidille ja perheelle. Oikeasti, mikä onkaan tuoreen nyytin vanhemmille parempi lahja? Ruoka- ja kahvittelurumbasta stressaaminen kun helpottaa vähänkin, niin se on iso juttu se.

rotinat4rotinat3

Rotinat voivat olla mitä ruokaa tahansa, mutta nykyään perinne taitaa elää juuri ja juuri kahvileipien ja muiden vierasvarojen muodossa. Meillä vauvan ihastelijoita on riittänyt nyt lähes joka päivälle ja kauppareissuilta on aina napattu jotain valmista pakkaseen vieraiden varalle. Pari kertaa on kuitenkin tullut tilanne, että on pitänyt vain suoraan sanoa, ettei meillä löydy kaapista just nyt mitään kahvin kaveriksi. No onneksi meidän läheiset eivät ole edes odottaneet mitään notkuvaa kahvipöytää ja moni on myös vieraillut rotinoiden kera. Tässä vauvakuplassa kun ei aikaa tunnu riittävän äidillä muuhun kuin maitobaarina toimimiseen, vaikka mielelläni keittiössä häärinkin.

rotinat1

Tulevaisuudessa kun ystäväpiirissä alkaa vauvabuumi, aion ottaa oppia omista kokemuksistani ja toimia oikeana rotinaperinteen lähettiläänä. Ilmoitan jo ennakkoon ettei vauvatreffien aikana vanhempien tarvitse huolehtia tarjottavista. Ne napataan helposti valmiina matkalta mukaan tai kerätään ainekset kasaan ja kokataan paikan päällä. Apusyli vauvalle on myös valmiina, että äiti ja isä saavat hetken hengähtää ja vaikka syödä rauhassa ja nauttia kahvikupin kiireettä kahdella kädellä.

rotinat7rotinat5

Rotinoista päästään kätevästi aasinsillalla tämän kertaiseen reseptiin, jota ehdin kuin ehdinkin leipoa tämän viikon vieraille ja Pirkan kolmekymppisten kunniaksi. Kyseessä on oikeasti maailman paras mustikkapiirakka jota kerta laakista tulee vielä pellillinen!

PELLILLINEN MUSTIKKAPIIRAKKAA

250g Pirkka meijerivoita

8dl vehnäjauhoja

3,5dl sokeria

2tl leivinjauhetta

1,5tl soodaa

2tl vanilliinisokeria

2dl Pirkka piimää

2 kananmunaa

Täyte:

500g Pirkka mustikoita (pakaste)

1rkl perunajauhoja

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voi sekaan. Jaa taikina kahteen osaan, säästä pienempi osa murusteltavaksi piirakan päälle. Sekoita isompaan, pohjaan tulevaan taikinaan piimä ja munat. Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle uunipellille. Tässä välissä sekoita jäiset mustikat ja perunajauho keskenään, jonka jälkeen levitä ne tasaisesti pohjan päälle. Viimeistele piirakka uunivalmiiksi ripottelemalla taikinamuru vielä päälle. Paista alatasolla 200 asteessa noin 20minuuttia. Piirakan kruunaa vaniljajäätelö tai -kastike. NAUTI!

rotinat0

Ohje on K-ruoan-sivuilta sekä se löytyy nyt myös tuoreimmasta K-ruoka-lehdestä – kannattaa siis napata tuo uusin numero kauppareissulta ostoskoriin mukaan. Lehti on jälleen pullollaan inspistä keittiöön!

rotinat6

Kuinka tuttu juttu rotinaperinne teille on? Ja miten te olette hoitaneet tuoreen vauvan kanssa tarjoilut vieraille? Stressittömästi valmisjutuilla, leiponut itse vai ovatko vieraat tuoneet mukanaan? Pirkan 30-vuotisjuhlatuotteet muuten sopivat myös oikein hyvin rotinaviemisiksi! Nyt voitkin voittaa oman Pirkka-tuotepaketin 30-vuotiskilpailussa Facebookissa järjestettävässä arvonnassa, osallistumisohjeet löydät TÄÄLTÄ.

P.S. Tietokone toimii taas, joten nyt postaustahti alkaa vihdoin normalisoitua! Toivottavasti olette yhä siellä ♥

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Minulle rotinaviemiset eivät ole sanana tuttuja. Pitääpä muistaa tämä sitten kun omassa lähipiirissa vauvoja tulee 🙂

Me vietiin naapurin tuoreelle kaksosten äidille iso uunivuoka kinkkukiusausta ja äiti oli onnesta soikeana, kun sai monta päivää huolettomasti syödä valmista 🙂

Oi mikä ihana nyytti siellä köllöttelee! Paljon onnea pikkuisesta:) En ole rotinoista kuullutkaan, mutta sitä kai se sitten oli kun ystäväporukka tuli leipomuksineen vauvaa katsomaan. Sai kerralla pakkasen täyteen sämpylöitä, pullaa ja piirakkaa. Niillä oli ihana itse herkutella kaiken tohinan keskellä ja tarjoilla muille vieraille.

Joo, kyllä rotinat on täällä Itä-Suomessa ainakin tiedossa. Muistan kun pienenä kierrettiin rotinoilla vaikka missä, sillon kyläilykin oli tosin erilaista. Perinteisesti rotinoilla tuodaan täytekakku ja pullakranssi, myös karjalanpiirakat. Näitä sain itsekin kun vauva vuosi sitten syntyi, rotinoilla kävi porukkaa vielä 8 kk vauvan syntymän jälkeen 😀 Monet toi muutakin leivosta ja mm. suklaata 🙂 on kiva perinne.

Meillä hoidettiin tarjoilut niille vieraille, jotka eivät rotinoita tuoneet, tylsästi vain laittamalla kaupan puolivalmiit sämpylät uuniin ja nostamalla pöytään juustoa sekä levitettä. Ja yleensä löytyi myös keksejä sekä makeisia. Tuo on toimi vauva-arjessa ja vieraatkin olivat tyytyväisiä. Miehen suku ei tuntenut rotinaperinnettä ollenkaan.

Meillä on pidetty rotinat. Synnytin ja kun oltiin hetki oltu kotona niin sukulaisia tuli tekemään isoja määriä ruokaa. Oli kiva sitten pakastaa kastikkeita valmiina annoksina 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *