PERHELIFESTYLE JA LAPSET
25.7.2016

Sairaalakassi – check!

Sairaalakassi – check!

Sairaalakassin pakkaaminen on ollut työnalla jo hetken aikaa, ja muutaman jutun hommaaminen on vain venynyt ja venynyt. Tänään muistin kauppareissulla ostaa jääkaappiin pillimehuja, sairaalasuklaan valmiiksi kassiin ja maidonkerääjän. Rintakumit vielä unohtui, mutta ne onneksi Niko osaa ohjeistuksella hakea kaupasta tarpeen tullen suoraan osastollekin. Nyt kun aletaan olla ihan lasketunpäivän kynnyksellä viimeistelin kassin ihan silläkin, että tekin ehditte nähdä mitä sinne nyt sain pakattua ja voitte vielä vinkata jos jotain tärkeää uupuu!

Tiedetään, vähemmälläkin varmasti pärjäisi ja pelkällä äitiysneuvolakortillakin voisi lähteä ihan hyvin synnyttämään – okei kameraa unohtamatta! Kaiken muun saa mies haettua kotoa jälkikäteen ja sairaalassa on oikeastaan saatavilla kaikki tarvittava ennen kotiutumispäivää.

sairaalakassi

Pienelle pakkasin mukaan omia vaatteita jonkin verran, kahta eri kokoa kotiutumisvaatteita ja parit extrat. Extrat ihan sillä, että Milan aikaan ainakin osa sairaalan vaatteista oli pientä ja herkkää ihoa vasten aika kovia koppuroita omaan makuun. Tästä syystä voi olla, että tällä kertaa vauva on omissa vaatteissaan jo sairaalassa jonkin verran. Tosin jos on näin hiostava keli, niin vaippasillaankin pärjää pehmeän vauvalakanan kääreissä, jonka pakkasin myös mukaan. Puuvillaharsokin oli hyvä muistaa, saa muru haistella kodin tuoksuja jo heti ekoina päivinään! Tumppuja, sukkia ja pipoja tietysti myös hyvä olla mukana omasta takaa. Ehkä joku pieni oma unikaveri vauvakoppaan olisi kiva jo sairaalaan myös ekoiksi päiviksi?

sairaalakassi2 sairaalakassi1 Mitään jäätävää kassia en pakannut mukaan, joten ajattelin, että pyrin lähtemään sairaalaan sellaisissa vaatteissa, joissa on mukava myös kotiutua. Jos näin hienosti suunnitelma onnistuu, niin itselle mukaan lähtee vain hygieniakamat, imetysliivit, mukavia mama-alkkareita, liivinsuojia, maidonkerääjä, rintakumit, lanoliiinivoidetta, puhelin, kamera, laturit (!!!) ja kuulokkeet. Vielä hieman arvon, että jos pakkaisin mukaan yhden maximekon, sillä myöskään itse en ole sairaalavaatteiden suurin fani. Katsotaan, eihän kyse oo toivottavasti kuin parista päivästä mitä siellä osastolla vietetään.

sairaalakassi3

Mukaan lähtee viime kerrasta viisastuneena myös evästä! Arsenaali koostuu oikeastaan hyvinkin monen synnyttäneen äidin suosituksista, mitä olen nyt parissa odotusryhmässä lueskellut. Kuulema mukana pitää ehdottomasti olla ainakin suklaata ja pillimehuja, sekä muita helppoja välipaloja imetysmaratonien oheeseen. Milan synnytyksessä sain eväspaketin yllärinä ystäviltäni suoraan saliin toimitettuna, joten oma eväs-unohdus ei haitannut. Mutta empä usko, että tytöt onnistuu niin uskomattomassa tempussa enää toistamiseen, joten omat eväät on hyvä olla mukana. Samoin muuten oma vesipullo on varmasti kiva olla messissä, ja luumuja ajattelin hakea huomenna, että saisi mahan toimimaan mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen.

sairaalakassi4 Mitään ihmeellistä tekemistä en itselleni pakannut, sillä luulen että tälläkin kertaa vauvassa riittää ihan tarpeeksi ihmeteltävää ja osastopäivät menee nopeasti omalla painollaan. Jos jotain viihdettä kaipaa, niin puhelin toimii viihdekeskuksena – sieltä löytyy kaikki tarvittava; Viaplay, Spotify ja tietty FB ja Insta. Eli sarjoja ja leffojakin voi kuluttaa kun ottaa kuulokkeet mukaan niin ei häiritse mahdollisia huonekavereita.

sairaalakassi0

Mukaan lähtee suhteellisen kompakti kassi ja sen lisäksi aion raahata mukanani myös imetystyynyn. Se oli korvaamaton apu imetyksen aloituksessa myös Milan syntymän jälkeen heti sairaalassa, joten suosittelen ehdottomasti muillekin!

No pärjätäänkö tällä? Vai onko ihan too much vai puuttuuko jotain? Vielä ehtii tehdä lisäyksiä, joten vinkkailkaa!

*Elodie Detailsin hoitolaukku ja Doomoon imetystyyny saatu blogin kautta.

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Imetystyynyn jättäisin kotiin. Jyväskylässä on niitä tarjolla sairaalassakin. Eniten tarvitsin imetysliivejä, hygieniatuotteita ja suklaata ?. Sitä joutui mies kantamaan moneen kertaan lisää ?.

Mäkin pakkaisin vielä mukaan kotiintulovaatteet tai ainakin varahousut itselle. Kannattaa myös miettiä haluaako olla sairaalavaatteissa esikoisen tullessa katsomaan vauvaa ja äitiä. Meillä nimittäin esikoinen, tosin tuolloin paljon nuorempi kuin Mila, vierasti äitiä sairaalavaatteissa. Tsemppiä loppuraskauteen ja synnytykseen! ?

Kieltämättä olo oli aika nuhjuinen 3päivää sairaalavaatteissa, omat vaatteet olis kelvannut! Mulla oli sama, että menovaatteilla ei olis pärjänny kun lapsivettä oli jokapuolella. Meillä näyttää olevan aika sama maku vauvan vaatteiden suhteen, ainakin yks body, haalari ja sukat löytyi täältäkin minimini aikana 🙂

Ja voi sitä onnen hetkeä kun mies tuli meitä sairaalasta hakemaan, turvakaukalo toisessa kädessä ja toisessa vauvan kotiintulovaatteet. Tulee itku!:) tästä aikaa 5.5kk!

Vatsan toimintaan auttaa myös magnesium 🙂 Auttaa myös kramppeihin ja unen saantiin, en pärjäisi hetkeäkään ilman ja odotusta jäljellä vielä 2kk 😀

Tsemppiä loppu odotukseen!

Hyvältä näyttää! Itse koin reilu vuosi sitten synnytyksen jälkeen tärkeäksi omat vaatteet, koska olo oli paljon skarpimpi ja terveempi omat verkkarit päällä. Liputan myös eväiden puolesta, kun tuntui, että aina sattui ruuaksi omia inhokkeja ja energiatarve oli suuri. Lisäisin kassiin vielä korvatulpat ja unimaskin, että saa varmasti osaston hulinoilta itsekin nukuttua, jos sairaala-aika venyy. Omat kokemukset Kätilöopistolta, jossa vietettiin lopulta yhteensä 5 päivää.

Tsemppiä loppuodotukseen!

T. Pitkäaikainen lukija (lähes alusta saakka?), joka ei ikinä kommentoi… 🙂

Mulla esikoselta vuos sit mukana reilusti pillimehua ja evästä koska yöllä oli osastolle siirryttäessä tosiaan nälkä ja päivisinkin sairaalaan tarjoiluista huolimatta. Nyt rv 37+4 ja saapi mies tälläkin krt tuoda Lidlin paistotiskiltä herkkuja osastolle jos niikseen. Tsemppiä loppuun!

Nykyään vastasyntyneitä ei osastolla edes pueta vaan pidetään mahdollisimman paljon ihokontaktissa 🙂 Tämä siis käytössä myös Jyväskylässä. Eli kauheasti ei tarvitse vaatetta mukaan 😀

Kyllä noilla yhden viikon sairaalassa pärjää 🙂 Itse en halunnut yhtään pyykättävää eli omia vauvanvaatteita mukaan, samoin syötävää ja juotavaa oli koko ajan tarjolla, irtokarkkeja ja pähkinöitä oli herkkuna itselle. Sen sijaan ehdottomasti puhtaat vaatteet ja hygieniatuotteet itselle!

meidän neiti oli vaippasillaan ja iholla melkein koko sairaalassa olo aikansa, samoin kuvittelen tän toisenkin olevan joten mulla on vain kotiutumis vaatteet 🙂 ensimmäinen synnytys oli myös niin nopea ettei siinä eväitä tarvittu nyt vähän mietityttää että pitäiskö sittenkin hakea vielä jotain.. sairaala suklaatkin oon syönyt jo moneen kertaan, tänään rv41+4 😀
Täältä löytyy mun ensimmäinen versio: http://sangynalla.blogspot.fi/2016/06/sairaalakassi-vol-2.html
ja täältä löytyy nyt päivitetty versio joka edelleen odotta tuossa eteisen naulakossa…..
http://sangynalla.blogspot.fi/2016/07/odottavan-aika-on-pitka.html

Itse viikko sitten kotiutuneena pidin tärkeimpänä asioina; eväät (pillimehut ja protskupatukat öisin vauvan synnyttyä, kun oli hirveä nälkä koko ajan! ), yösiteet (sairaalan siteet olivat hyvät 2 ekaa päivää, mutta sen jälkeen oli kiva siirtyä vähän ”kevyempään”, omat sukat ja sitten tabletti Netflixiä varten.
Tsemppiä viimehetkiin ja synnytykseen! 🙂

Mä en olis pystynyt lähtemään samoissa vaatteissa kotiin kun missä sairaalaan tulin, kiitos lapsivesien 😀 Joten sitä kannattaa miettiä. Tosin nekin saa mies haettua jos niin käy 🙂

Sairaalassahan (ks) on imetystyynyjä ja ruokaahan saa enemmän mitä ehtii syödä. Itse en siis noita omia eväitä kaivannut. Luumunektari oli hyvä vatsan pehmentämiseen. Toki poju syntyi samana pvänä kun sairaalaan mentiin, iskä sai syödä banaanin kassista kun mun ei annettu syödä jugurttia kummempaa salissa. Näyttää siis aika paljolta tavaramäärältä! 🙂

Omia eväitä kannattaakin olla just miestä varten ? Meillä mies söi (mun) eväsmyslipatukat kun yön valvo vieressä. Mulle tarjoiltiin kans just jugurttia. Ja nyt pakko kommentoida mainitsemaasi sairaalan tarjoamaa luumunektaria – mua nimittäin ällötti se! Onneks oli omia luumuja mukana?

Niin ja panostin myös ihanaan suihkusaippuaan ja hiustuotteisiin 🙂 sairaalassa kun oli muuten aika tunkkainen olo 🙂

Kuvissa vilahti tuo ihana vauvansänky, tosi kaunis! 🙂 itse pakkasin myös esikoisen hoitokassin valmiiksi, hän lähti mummilaan yökylään kun h-hetki koitti 🙂

Meillä oli ainakin sairaalassa kaikki imeystyynyt ja istumarenkaat käytössä 😮 En kyllä itse käyttänyt, mutta olisi saanut itselle käyttöön jos olisi tarvinnut. Ihan järkevältä kassilta näyttää 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *