vauvahankinnat
2.7.2016

Vauvahankinnat vaiheessa

Vauvahankinnat vaiheessa

Näitä vauvahankinta-postauksia oon lupaillut jo talvesta saakka, ja alkuperäinen ajatus olikin tehdä päivityksiä raskausaikana useampikin blogiin. Kuinkas tässä näin kävi, että eka postaus tuleekin vasta, kun laskettuun on enää aika vain vajaa kuukausi? Voi olla, että tää jääkin ekaksi ja vikaksi masu pyöreänä ja sitten kokemuksia ja suosituksia postataan ainakin käytetyimmistä vauvajutuista vasta sitten kun käyttäjäkin on maailmassa.

vauvakamat Yksi syy tän postauksen venymiseen on varmasti se, että ollaan oltu aika hidastempoisia tällä toisella kierroksella hankintojen suhteen. Vielä puuttuu paljon, enimmäkseen kaikkea pientä, mutta suurin osa on myös sellasia juttuja joita Niko voi juosta hakemassa vielä silloin kun me ollaan beben kanssa sairaalassa. Isoimmat jutut löytyy jo kotoa, kuten vaunut, kehto, turvakaukalo ja sitteri. Itkuhälytintä tuskin ekoina päivinä tarvitaan, toisin kun taas rintapumpun osto täytyisi hoitaa parin viikon sisään, sillä se olisi hyvä olla kotona valmiina heti kotiuduttua. Edelleenkin muuten toivoisin kuulevani teiltä suosituksia sen suhteen? Milan aikana haettiin pari päivää synnytyksestä, se Prisman halvin pumppu, mutta sitä taistelua en halua enää käydä tän toisen kanssa. Se pumppu oli niin turhake, enkä tiedä oliko siitä loppupeleissä enemmän haittaa vai hyötyä. Aventista oon tosin kuullut melkeinpä pelkkää hyvää – mutta mikä malli on paras?

Jo tässä raskausaikana on saanut todeta, kuinka valtavan ihana kapistus on jättimäinen imetystyyny. Itseasiassa Doomoon Buddy* on paljon muutakin kuin imetykseen, sillä se on taannut mulle näille viimeisillekin viikoille erittäin hyvät yöunet. Saatiin vähän kuin vauvalahjana valita muutama juttu Babyshopin valikoimasta, ja noin kuukausi sitten sain tuon tyynyn käyttööni ja se on ollut kyllä korvaamaton apu öihin. Tietysti se ei tähän unettomuuteen auta varsinaisesti, mistä oon nyt pikkuhiljaa alkanut kärsiä, mutta hyvä asento on niin paljon helpompi löytää ja kyljelläänkin pysyy Buddyn kanssa paremmin. Ei enää ihan perustyynyt auta tän uuden parhaan unikaverin jälkeen. Luulempa, että tää ylistyslaulu jatkuu imetyshommissakin, sillä tyyny on varmasti iso apu oikean asennon löytämisessä. Milan aikana meillä oli Doomoon Softy, joka oli sekin todella hyvä imetysapu, mutta samanlaista uniapua se ei vielä raskausaikana antanut kuin tämä Buddy – joten suositus tälle isommalle versiolle lähtee ehdottomasti!

vauvakamat3 vauvakama4Laitetaampa sitten vielä vähän konkretiaa peliin, että missä todella mennään hankintojen suhteen,

MITÄ JO ON? – vaunut – turvakaukalo – kehto – sitteri – leikkimatto – imetystyyny – vauvan unipesä – vaatteita (mutta ei tarpeeksi!) – tuttipulloja – tutteja – unileluja – tumppuja – pipoja – hoitolaukku – kosteuspyyhkeitä – vanupuikkoja & lappuja – öljyä – kosteusvoidetta – pesuainetta – liivinsuojia – kylpymittari – hyttysverkko vaunuihin

MITÄ VIELÄ HANKKIMATTA? – vaipat – harsot – hoitoalusta – Isofix jalusta turvakaukaloon – amme – itkuhälytin – rintapumppu – rintakumit – lanoliini voide – seisomalauta – sadesuoja vaunuihin – ruskovilla myssy – pyyhkeitä – lakanoita – sinkkivoide – talkki – imetysliivit – vauvalle lämpöisiä vaatteita ja pari tuttinauhaa

Mitä must have-sarjaa listoilta vielä uupuu? Jotain ihan varmasti, joten huudelkaa mikä on ollut teidän vauva-aikana korvaamattomia juttuja?

vauvakamat1

Vaatteita on tässä kahdeksan kuukauden aikana tullut osteltua pikkuhiljaa, ja ihan hyvällä mallilla niiden suhteen ollaan. Tosin 50cm settejä ei vieläkään ole kuin muutama, joten niitä voisi valmiiksi vielä pari etsiä ja sitten tarpeen mukaan beben synnyttyä. Lisäksi lämpimämpiä vaatteita, kuten collarihaalareita saisi olla varmaan pari lisää, mutta eiköhän tuolla yhdelläkin alkuun pääse. Ehkä se on fiksumpaa ostella sitten kun vauva on maailmassa, kun tietää minkä kokoinen tyyppi sieltä sujahtaa ja mitkä ne tarpeet sitten heinä-elokuu akselilla on. Mitään kesävaatteita ei muuten olla ostettu, ihan perus body-housu-linjalla ollaan menty ja kesän vikoilla helteillä vauva luultavasti saa sitten hengailla vaippasiltaan jos on kovinkin kuumaverinen.

vauvakamat2

Eiköhän näitä vauvajuttuja taas pian vilahtele täällä, mitä enemmän valmisteluja ehditään tehdä vielä ennen kuun loppua. Vaunut teitä on ainakin tuntunut kiinnostavan aika kovaa, joten niistä voisin kirjoittaa jo ihan pian!

Raskauskuulumiset nyt jää huomiselle, vaikka tänään tulikin jo tuo 36. viikkoa täyteen. Nyt nimittäin suunnataan saunaan ja tarkoitus olisi vielä jaksaa tsekata illan Italia-Saksa matsi – joten mukavaa lauantai-iltaa sinnekin ♥

*Merkityt saatu blogin kautta

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Meillä oli käytössä medelan sähköpumppu, citymarketista hankittu. Olin siihen varsin tyytyväinen. Sain sillä pumpattua hyvin ja rinnat myös kestivät pumppausta. Joskus luin samalla kirjaa, joten varsin vaivaton. Sitä sai käytettyä sekä johdolla että paristoilla. Suosittelisin uudelleen ladattavia paristoja, jos joutuu tiuhaan pumppaamaan. Ainoa ”heikkous” oli läppäosassa, joka ei saanut tehokasta pumppausta aikaiseksi, jos oli jäänyt pesun jälkeen märäksi ennen pumppuun laittamista. Ihan loogista sinäänsä, mutta joitakin kertoja tuli ihmeteltyä asiaa. Nyt ostaisin tuon pumpun lisäksi niitä läppiä vielä erikseen lisäosana (eivät maksa paljoa), jottei ensipäivinä tarvitse tuhlata aikaa läppäosan kuivailuun.

Meilläkin on Medelan pumppu, joka taitaa myös olla tällä hetkellä se Prisman halvin. 😀 Mutta ei siis eroa Aventista ainakaan päälipuolisen tekniikan osalta(näyttävät samalta), mutta kun odotin esikoista viitisen vuotta sitten, mua varoiteltiin Medelan halvasta pumpusta, joka oli ihan käsi, koska vaati kaksi kättä käyttöön. Musta kyseinen pumppu on poistunut nyt jo markkinoilta. 🙂

Kattava lista. Itse en keksi mitään vauvan tarviketta, joka olisi aivan välttämätön, kaiken voi korvata jollakin. Tai sitten ollaan vaan tosi sopeutuvaisia vanhempia, joilla on ollut tosi sopeutuvainen vauva 🙂 saa nähdä, minkälainen kiukkuilija meille marraskuussa tulee xD
Onnea odotuksen loppuun.

Essi

Se meidän ei ollu Medelan, vaan tais olla Emman pumppu ja ihan surkea kyllä. Täytyy tosiaan tutustua nyt noihin tarkemmin ja miettiä mikä se paras ois meidän käyttöön. Sitä tulee kuitenkin luultavasti ainakin ekat viikot käytettyä ihan ahkerastikin 🙂

Haha toi on kyllä totta 🙂 Ei meilläkään ihan samanlaista varustelua Milan kanssa tainnut olla, mutta nimenomaan siitä oppineena on muotoutunut tää lista. 🙂

Kiitos ja kovasti onnea sinnekin raskauteen <3

Heippa. Maidonkerääjät auttaa myös alussa kipeitä tissejä kun ei iho ole sillon kankaaseen painuneena. Lisäksi suosittelen turvakaukaloon kiinnitettävää lämpöpussia johon vauva on nopea sujauttaa (toki kesällä ei tarvii mutta syksystä eteenpäin) ja makuupussi vainuihin syksystä eteenpäin. Onnea loppuodotukseen. T. 5kk tytön äiti

Essi

Moikka S! Maidonkerääjät on kyllä ehdottomat, pitääkin ne hommata jo sairaalakassiin! Lämpöpussi meillä muuten jo onkin, ihan unohtui kun ei tullut ajatelleeksi vielä syksyn juttuja.

Kiitos kovasti ja kaikkea hyvää sinnekin vauvavuoteen<3

Aventin pumppu on kuulemma hyvä. Ostin sen itsekin, mutten tarvinnutkaan kun jouduttiinkin kokonaan siirtymään korvikkeeseen. Eli lähes käyttämätön rintapumppu oottaa kaapissa. Laita viestiä, jos esim.haluat ostaa sen pois multa kaapista tilaa viemästä ?. Kirpparihinnalla tietenkin ?. (Sijainti Jyväskylässä)

Essi

Hei kiitos vinkistä, pistetään korvan taakse! Pitää nyt ihan tosissaan tutustua noihin pumppuihin ja miettiä mikä ois just meille paras 🙂

Ihania vauvanvaatteita <3 Tuntuu ettei itsekään malta odottaa milloin teidän poju syntyy, kun nyt niin tiiviisti on sun blogia tullut seurattua 🙂

Essi

Nuo on kyllä niin vastustamattomia <3 Ihana kun elät niin mukana, luulempa että vielä jonkin aikaa saa kyllä jännätä 🙂

Aventin pumppu oli tosi hyvä! Pumppasin sillä melkein joka päivä 🙂

Essi

Käsi- vai sähkökäyttöinen? 🙂 Kiva että tykkäsit, se kyllä houkuttaa itseäkin eniten just nyt.

Talkin voi alkuun vaihtaa ihan vaa perunajauhoihin, auttoi meillä ainakin paremmin. Meillä medelan sähköjen rintapumppu ja ajaa kyllä asiansa, toiset sanoo kova ääniseksi mutta siihen en osaa sanoa mitään kun ei oo kokemusta muista sähkösistä. Maidon kerääjät? Ollu alussa aika kultaset itelle ku maidon tulo ei viel saantunu, niillä saanut parhaina päivinä parikin desiä pakkaseen ihan vaan pitämällä toisella tissillä kun toisella imettää, muuten liivinsuojat litimärkinä jatkuvasti. 🙂

Essi

Niin joo totta muuten, kiitos muistutuksesta! Täytyy lähteä perunajauhokaupoille 😀 Toi onkin muuten toinen pohdinnan paikka, sähköinen – vai manuaali? Äh liikaa vaihtoehtoja kyllä kaikessa. Maidonkerääjät joo on ihan ehdoton, ne olikin jääny tuosta listalta!

Heipsan, saako kysyä oletko ostanut kaikki vaatteet uutena vai käytätkö kirpparia lasten/vauvan vaatteissa? Sieltä kun voi ihania löytöjä löytää 😛

Essi

Uutena on tullut tähän asti ostettua, kirppiskierroksilla ei oo tullut käytyä pitkään aikaan, mutta vielähän tässä ehtii. Kaverilta tosin juuri ostin käytettynä kassillisen, joten nyt alkaa pienimpiä vaatteita olla aikalailla hyvä määrä 🙂

Ihania vaatteita! Mua jo surettaa kun ne pienimmät vaatteet ovat jääneet pieniksi ja tyttö kasvanut jo paljon. Sun lista näyttää kyllä tosi kattavalta. Mulla on Spectran rintapumppu ja se on ollut kyllä todella hyvä. Ainakin olen herunut sille hyvin ja heti alusta asti 🙂 Onnea loppuodotukseen!

Essi

Eikö oo <3 se on kyllä sääli kun jäävät niin pian pieneksi!

Ai se ihan käsikäyttöinen, ei sähkö? Mä kans oon miettinyt sitäkin, kun oon kuullut hyvää. Kävin sitä tänään kyselemässä Lastentarvikkeesta, niin olikin loppunut maahantuojalta, saa nähdä ehtiikö sitä tulla lisää ennen kun ostetaan?

Kiitos kovasti, sitä tarvitaan 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *