kesä
29.6.2016

Arkisafkaa – kevyt kesäherkku

Arkisafkaa – kevyt kesäherkku

KESÄHERKKU1

Kesäiltojen ykkösherkut on tällä hetkellä ehdottomasti kotimaiset marjat, ja ihan pian ollaankin siinä parhaimman marjakauden kynnyksellä. Maltan tuskin odottaa, että pääsen säilömään taas kesän maut pakkaseen talven varalle. Tänä kesänä tosin täytyy tuplata viime kesän satsi, sillä sehän ei riittänyt kuin hädin tuskin syksylle. Mansikat etenkin on meillä koko perheen lemppareita, ja juhannuksen ekat kotimaiset maistui taas niiiiiiiin törkeen hyvältä pitkästä aikaa! Marjoja meillä muutenkin käytetään paljon, niitä heitetään smoothieihin, rahkoihin, puuron sekaan, leipomuksiin ja fruitieihin. Mites teillä?

Juhannuksen mansikkakakkujen jälkeen sunnuntaina teki jo kovasti mieli jotain raikasta ja luonnollisen makeaa. Kauppareissulla päätettiin iltapalaksi tehdä pitkästä aikaa kunnon kulhollinen marjarahkaa. Tuoreita mansikoita, mustikat vielä pakasteesta, pari banaania makeutukseen ja muutama purkki rahkaa – niin yksinkertaisen hyvää että oksat pois!

kesäherkku

KEVYT KESÄHERKKU – MARJARAHKA

1kg marjarahkaa

250g pakastemustikoita

0,5l tuoreita mansikoita

2 banaania

Annos on about 5 hengelle, ja jokainen saa varmasti masun täyteen oli sitten aamu-, väli- tai iltapala kyseessä. Rahkat heitetään kulhoon, ja sekaan survoin jäiset mustikat ja banaanit blenderissä jäisinä, jotta Mila ei nyppisi mustikoita seasta pois. Jäinen mustikka-banaanisurvos tosin antaa myös ihanan värin rahkalle, ja tekee koostumuksesta kivan. Mansikat pilkoin sopivan pieniksi paloiksi rahkan sekaan ja marjoja jätin vielä koristeeksi pinnalle. Tää herkku sopii muuten erinomaisesti myös kevyeksi jälkkäriksi!

KESÄHERKKU2

Monet taitaa nykyään tehdä kaikenalaisia ”kotijäätelöitä” hedelmistä ja muista aineksista. Miksikäs niitä muuten kutsutaan oikeasti? Tekisi mieli kokeilla, joten jos tiedät mitä tarkoitan, ja tiedät vielä jotain kivoja ohjeita niin heitäppä sellainen kommenttiboxiin! Samoin kaikki helpot ideat erilaisiin kesäisiin ja terveellisiin välipaloihin otetaan ilomielin vastaan.

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Olen tehnyt kahta eri versioita semmoisia jädejä.. 🙂 Toiseen tulee pakastettua viipaloituja ja pakastettuja banskuja, ehkä yhden banaanin verran. Sitten laitan kauramaitoa (ihan lehmänkin käy) ja raakakaakaojauhetta. Sitten kaakaonibsejä päälle tai jos aikuisille tekee niin loraus kahvia sekaan ja NAM! (joskus myös maapähkinävoita) Myöskin hyvän milkshaken saa, jos laittaa enempi maitoa. Sitten marjaista versioo olen tehnyt mustikkaisena, eli banskuu+mustikkaa+maitoa. Vähä kun smoothien tekis, mut jättää siitä vain paaaaljon paksumpaa. Niin ja käytän eri osaa monitoimikoneesta. Sitä laveampaa 😀

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *