PERHELIFESTYLE JA LAPSET
27.6.2016

35. raskausviikko

35. raskausviikko

Helou! Nyt on juhannusriennoista palailtu ja alettu hakea kunnon lomamoodia päälle. Niko on luultavasti viimeistä viikkoa reissutöissä ja pian voidaan alkaa myös koko perheen voimin virittäytyä odotuksen viimeisiin viikkoihin. Se voi olla, että jo muutaman viikon päästä pikkuveli saattaa tupsahtaa tähän perheeseen. 35. raskausviikko on nimittäin jo taputeltu ja 36. viikko on jo hyvässä vauhdissa. Täysiaikaisuuteen on matkaa siis vain vajaat pari viikkoa ja laskettuunkin vain 33 päivää. Kuulostaa hurjan vähältä, jännät ajat alkaa todella olla jo käsillä!

Äitiysloma mulla alkoi tosiaan varhennettuna jo pari viikkoa sitten, mutta kiireitä on riittänyt koulun loputtua silti mukavasti. Vielä ei olla siis ehditty tehdä sen suurempia valmisteluja kotona vauvaa varten valmiiksi. Kaikki vaatteet on vielä pesemättä, peti laittamatta, sairaalakassi ei ole vielä käynyt mielessäkään ja oikeastaan kaikki on enemmän tai vähemmän vaiheessa. Joten toivoa voi, ettei tää tyyppi oo kiireellä tulossa kovin aikaisin!

35viikko00 Onneksi hankinnat on hyvällä mallilla, tosin tehtävää on vielä silläkin saralla. Paljon toivottua postausta on tulossa ihan pian, tän viikon aikana. Samalla sitten konkretisoituu meillekin, mitä kaikkea vielä puuttuu, vaikka suurin osa onkin jo ollut hyvän aikaa valmiina. Jotain vaatejuttuja, kaukalon isofix-jalusta, amme ja kaikkea pikkusälää esim. hygieniakamat puuttuu ainakin. Mitä rintapumppua muuten suosittelisitte? Sen ajattelin hommata tällä kertaa jo valmiiksi, sillä Milan syntymän jälkeen sitä jouduttiin lähteä hakemaan heti kotiutumista seuraavana päivänä.35viikko000No mites meikäläisen vointi? Kyllä sitä rehellisesti täytyy sanoa, ettei jaksaminen oo enää millään parhaalla tasolla. Turvottaa, ummettaa, väsyttää (muttei nukuta ainakaan öisin!), itkettää, kiukuttaa, särkee, pissittää ja supistaa. Olo on valtava, kömpelö, hidas ja homssuinen. Tekisi mieli vetää jätesäkki päähän ulos lähtiessä tai linnoittautua vaan kotiin. No ei fiilikset ihan joka päivä oo tälläisiä, mutta melkein joka toinen päivä. Niin kuin tänään, kun suihkun jälkeen ei tullut mieleenkään laittaa hiuksia tai meikkiä naamaan – ja senhän näkee hyvin kuvastakin 😀 Ei tää loppuraskaus kyllä tosiaan mitään hehkää aikaa ole, mutta ajattelin vielä ennen synnyttämään lähtöä hemmotella itseäni kampaajalla ja ehkä jopa kasvohoidollakin. Ehkä se saisi fiiliksen vähän korkeammalle? Sillä tiedän, että tätä raskautta tulee myös hyvin nopeasti taas ikävä, vaikka nyt se tuntuu kyllä aika absurdilta ajatukselta.35viikko1

Mila alkaa pikkuhiljaa olla jo hieman kärsimätön odotellessaan vauvaa. Joka päivä hän kysyy milloin pikkuveli tulee? ja tytön on tosi vaikea käsittää sitä että mekään ei sitä vielä osata sanoa. On muuten aivan ihana huomata, miten Mila on ottanut jo pikkuveljen perheeseen, vaikka toinen ei ole vielä edes syntynyt. Nimittäin monissa pienen jutuissa kuulee kun hän puhuu äidistä, isistä, Milasta ja pikkuveljestä – esim. jos puhutaan kesän menoista, hän kertoo kuinka pikkuveli tulee mukaan jne.

Siitä huolimatta, että olo alkaa olla raskas ja tukala, mulla ei oo mikään kiire synnyttämään vielä viikkoihin. Se heinäkuun loppu kuulostaa aika kivalta, ehditään tehdä kesäjuttuja Milan kanssa keskenään vielä ja saada kotikin kuntoon ennen vauvaa. Saa nähdä kuinka nopeasti tää mieli vielä muuttuu, mutta just nyt ei oo kiire vielä minnekään.

Joko siellä on kesän odottajat saaneet pieniään syliin? Mites vielä odottavat, millä viikoilla ja kuinka voitte?

Meidän juhannusfiiliksiä on luvassa huomenna ja tällä viikolla paljon muutakin kivaa tulossa blogiin. Mm. Milan 3vee kuulumisia, vauvajuttuja ja yks ihana kesäresepti. Pysykää siis taajuudella ja aurinkoista uutta viikkoa ♥

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

WOU! Mahtava kun eksyy piiiiitkästä aikaa johonkin blogiin, jota aiemmin on tiiviistikin seurannut. Ja siellä on vastassa.. MAHA 😀 Ihan huippua! Onneksi olkoon 🙂

Pirita
http://pandamamablogi.blogspot.fi

Essi

Haha ihana reaktio 😀 Kiva kun eksyit paikalle jälleen, toivottavasti pistäydyt toistenkin. Kiitos kovasti <3

Ihanaa lukea taas raskauskuulumisia, Muistan kuinka tukalaa oli loppumetreillä! Mutta kuten itsekin totesit, tulee tuota aikaa äkkiä ikävä, koitat vaan pitää sen koko aika mielessä 😉 Toivottavasti ehditte saada kaikki hommat kuntoon ennen pienen syntymää, ihanaa odotuksen kesää! 🙂

Essi

Kiva kun tykkäät <3 pakkohan näitä on taas säilöä nää vikat viikot kun niin monta jäi välistä. Eiköhän tässä vielä ehditä hommat hoitaa, jospa sitä tällä viikolla saisi ekan koneellisen vauvan vaatteita pestyä, niin olisi edes jotain päälle laittaa jos tulee ajoissa 😀

Kiitos <3

Meidän ihana pieni kuopuksena syntyi kaksi viikkoa sitten, tänään ois laskettu aika 🙂 on tää vauva-aika vaan ihanaa, nyt toisen kohdalla osaa jopa nauttia siitä.

Essi

Suuresti onnea sinne tuoreesta tulokkaasta <3 En kyllä yhtään malttaisi myöskään odottaa noita ekoja viikkoja vauvan kanssa!

Täällä käynnistyy rv 39 huomenna ja puuh sais syntyä jo..tosin mulla ei mitkään suuret odotukset ole, että tämä syntyis vielä pitkään aikaan, kun aiempikin syntyi vaatimattomat 2 viikkoa +2 päivää lasketun ajan jälkeen yliaikaisena käynnistettynä. Voi olla vielä tuskainen kuukausi pahimmillaan raskausaikaa jäljellä ?

Essi

Oo siellä ollaan jo jännän äärellä, tsemppiä viimeisiin hetkiin masun kanssa <3 toivotaan ettei kovin pitkään enää viihdy masun puolella 😉

Täällä saatiin prinsessa kainaloon tasan viikko sitten. Synnytys oli nopea, 3 tuntia luomuna. Ei vois onnellisempi olla nyt kun on taas talossa vauvantuoksua ja isosiskotkaan ei oo yhtään mustasukkaisia 🙂 mulla vaan on ihan järkyttävä ikävä mahaa ja niitä liikkeitä.. :’)
Kohta se teidänkin odotus on ohi, isot tsempit loppuviikoille! <3

Essi

IHANAA! Valtavasti onnea koko perheelle <3 ja vitsi mikä synnytys, tuollaisen pistän itsekin tilaukseen 😉
Kiitos kovasti, tsempit tulee varmasti tarpeen <3

Oi voi, kuulostaa noi sun tuntemukset niin tutuilta! Ja täällä mennään vasta viikkoa 31…!!!! Argh. Mut ehkä se tästä, ei auta ku yrittää jaksaa. Ja muistaa tosiaan, että sitä masua tulee kyllä ikävä, vaikka näitä kolotuksia ja supistuksia ja selkäkipuja etc. ei varmasti tulekaan! Ja ihana Mila, meillä on esikoinen ihan saman ikäinen ja hänkin kovasti odottelee pikkuveljeä perheeseen. Äitin masussa on kuulemma hänen oma rakas pikkuveli vauva! <3

Essi

Hyvinhän siellä tullaan perässä 🙂 Malttia nyt vaan ja toivottavasti siellä supistukset ja selkäkivut vielä ehtisi hellittääkin hieman.
Voi että nuo pienet isosisarukset on ihania <3 kaikkea hyvää loppuodotukseen sinne!

Moikka ! Aika samoja fiiliksiä täälläkin raskauden suhteen. Itsellä menossa rv 38 ja alan olemaan erittäin kypsä tähän raskauteen. Ei tässä itseään pitkään aikaan ole kovin hehkeeksi tuntenut, kun turvottaa, olet ainakin elefantinkokoinen, aina sattuu johonkin, et taivu mihinkään jne. Onneksi helpottaa tieto, että enää max 4 viikkoa niin vauva on täällä ! 🙂 Tsemppiä sullekin loppuraskauteen ! 🙂

Essi

Siellä ei ole enää kovin kauaa jälellä, ja tosiaan ihan samoja fiiliksiä kun täällä 😀 On se raskau vaan naisen parasta aikaa 😀 Kiitos tsempeistä ja isosti niitä myös sinne suuntaan <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *