KOTI & SISUSTUS
13.6.2016

Just nyt terassilla!

Just nyt terassilla!

terassi-kesäkuu1 terassi-kesäkuu3 terassi-kesäkuu2 terassi-kesäkuu4 terassi-kesäkuu7 terassi-kesäkuu5 terassi-kesäkuu6 terassi-kesäkuu8 terassi-kesäkuu

Mä oon pessyt meidän kuistin ja terassin tässä alkukesästä jo useamman kerran, viimeksi tänään. Jokohan tuo siitepölykausi alkaisi pikkuhiljaa hellittämään? Toivottavasti, sillä täällä ainakin alkaa kyllästyttämään tuo keltainen tomupeite joka paikassa, samoin allergiaoireet, jotka tänä kesänä ja keväänä on pitkästä aikaa nostaneet päätään. Liekkö raskaudella tekemistä asian kanssa? No ainakin pesänrakennusvietin kanssa tuota ei tarvitse edes arvuutella, sillä juurikin tänään sen ansiosta meidän terassi heräili taas asteita enemmän kesän kukoistukseensa.

Terassin järjestys tulee elämään varmasti koko kesän. Oon helposti kyllästyvää sorttia ja se osaltaan näkyy meillä myös sisällä, kun mm. sohva muuttaa sijaintiaan Nikon mielestä turhankin usein. Tällä hetkellä terassin katetulla osiolla paikkaansa hakee parisen viikkoa vanha sohvaryhmä ja kaveriksi on meininki hakea Ikeasta vielä pari nojatuolia, sekä muoviset ulkomatot odottaa hakijaansa vielä postissa. Laajennuksella ruokaillaan lämpimillä säillä, sillä sieltä löytyy ruokaryhmä, lasten piknik-pöytä* ja grilli. Hieman viherrystä ja kukkaloistoa kaipaan vielä lisää, ainakin amppeli tai kaksi ja jotain muutakin. Ehkä yrttejä vielä vähän lisää basilikan, sitruunamelissan ja rakuunan kaveriksi? Täytyy tässä pian suunnata vielä kierrokselle viherpihoille – tai olisko kellään Jyväskyläläisellä heittää vinkkiä kukkatarhoista näillä main?

Pihahommat on olleet tän alkukesän ihan retuperällä. Rikkaruohot kukoistaa pihan kivetyksillä ja reunoilla, nurtsi kerkesi kärähtämään rinteestä ikävästi ja terassikin on vielä käsittelemättä. Niin ja ikkunoitakaan ei olla ehditty pestä! Kieltämättä on vähän yllättänyt kuinka paljon tekemistä ja laitettavaa vielä olisi, jos vain aikaa ja kiinnostusta riittäisi enemmän.  Mutta ei kai se niin justiin ole, me vielä harjoitellaan ja ensi kesänä ollaan varmasti viisaampia ja hommat hoituu ihan uudella otteella.

Joko teillä on pihat, parvekkeet ja terassit laitettu kesäkuosiin? Millaisia helppohoitoisia kesäkukkia voisitte suositella muuten? Mä oon aika superhuono kastelemaan kukkia ainakin vielä, ja siksi viime kesänä suurin osa kasveista lensi roskiin jo juhannuksen jälkeen…….

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Saanko kysyä, mistä pieni lasten piknik pöytä on? Oon etsinyt samanlaista kauan ?

Essi

Se on Jollyroomilta viime kesänä saatu blogin kautta, mun mielestä niitä on valikoimassa edelleen 🙂 Woodii taisi olla merkki.

Niin ihana terassi! 🙂 Mä pääsen sisustamaan meidän terassia enemmän sitten kun saadaan katosta siihen. Nyt on vaan pöytä ja tuolit. Ihanaa kesää teille ja hyvää loppuodotusta! <3

Essi

Katos on kyllä aika ehdoton, että terassia voi sen kummemmin sisustella. Kiitos Nanna <3 samoin teidän köörille, mahtavaa kesää!

Kaunis terassi teillä! Olen etsinyt omalle terassille juurikin tuollaista valkoista kukka/kasvihyllyä, mistähän olet löytänyt sen?

Essi

Kiitos Kaisa 🙂 Itseasiassa tuo hylly on Ikeasta ostettu reilu 10vuotta sitten, joten epäilen että sitä mistään ainakaan uutena saa. Se on kulkenut mun mukana lapsuudenkodista asti ainoana huonekaluna, ja nyt se päätyi meidän terassille 😀

mulla on partsi ja piha aivan ihanassa kukkaloisteessa. etköhän säkin pian opi muistamaan kastelun niin saat ihailla kukkiasi pidempään. eiksun kandeis tehä kukkapenkkiä takapihalle, niin sieltä sit nousis vuos toisensa perään kukkia ilman sen kummempaa stressiä? pitäähän niitäkin kastella välillä, mut luonto kastelee kuitenki itsekkin =)

Essi

Joo eiköhän sitä ajan kanssa opi, ainakin kun on tarpeeksi monet kukat saanut heittää roskiin 😀 Kukkapenkki on ollut monesti mielessä, mutta vielä en ole saanut sen suhteen inspiraatiota ja visiota mihin kohtaan sen laittaisin. Ehkäpä ensi kesänä sitten?

Päätä tänä kesänä penkin paikka ja pohjusta se myös valmiiksi, niin ens kesänä lykkäät uudet mullat ja voilaa kasvit vaan maahan!:) Kandee miettii paikka myös ettei Oo kokoajan paisteessa muttei myöskään varjoa 🙂 mukavaa kesää!!

Hei! Saisinko kysyä mistä olet ostanut tuon narussa roikkuvan lamppujutun terassille? On aika hauska idea,en ole vastaavaan missään törmännyt!

Essi

Nuo valot ostin Minimanista joulunaikaan, mutta ihan vastaavia löytyy myös Clas Ohlsonilta, Stockmannilta ja Ellokselta 🙂

Aivan ihana terassi! 🙂 Mä niin odotan sitä hetkeä kun joskus pääsisi muuttamaan joko rivitaloon tai omakotitaloon ja saisi kunnon terassin kaikkine ihanine kalusteineen 🙂

hanna
http://www.hannamariav.com

Essi

Kiitos Hanna 🙂 Joo kyllä tätä meilläkin odotettiin, vaikka oli parvekettakin kiva kesäkuosiin laitella

No ei oo vielä kuosissa, pitäis ensin rakentaa parveke sekä terassi 😉 no ensi kesänä sit ehtii laitella, toivon mukaan .. Ja epäilemättä myös loppukesästä täytyy jotain tehdä, jos meinataan pystyä asumaan! Hommaa riittää:)

Essi

No teillä on vielä kaikki ihana suunnittelu edessä, vi vitsi <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *