PERHELIFESTYLE JA LAPSET
8.6.2016

Synnytyspelkoa & kontrolliultraa

Synnytyspelkoa & kontrolliultraa

Tänään oli erityisen jännä keskiviikko. Pitkään odotettu sellainen, sillä aamulla oli aika sekä pelkopolille, että kontrolliultraan. Rakenneultrassa kätilö kertoi istukan sijaitsevan etuseinässä hyvin alhaalla, ja että se vaatii vielä tsekkauksen loppuraskauden puolella. Tänään rv32+4 sitten päästiin vihdoin jännityksestä!

kontrolli3

Mulla on alusta asti ollut suuri toive päästä synnyttämään normaalisti alateitse, ja että synnytys käynnistyisi tällä kertaa spontaanisti ilman lääkkeellisiä apuja. Istukan sijainti on lisännyt tietysti jännitysmomentteja asian suhteen, sillä jos se ei nousisi tarpeeksi kauas kohdunsuulta homma menisi mutkikkaaksi. Sectio nimittäin ei siinä tilanteessa olisi myöskään kovin riskitön vaihtoehto, koska istukka olisi vauvan ja haavan välissä. Näistä asioista mm. juteltiin kätilön kanssa jo ennalta sype-käynnillä, sekä käytiin l’pi Milan synnytyksestä hampaan koloon jääneistä asioista ja yleisesti mun fiiliksistä. Ihana yllätys oli, että ihan tuurilla sain saman kätilön käynnille, joka oli tuttu myös Milan raskausajalta. Fiilis meidän juttutuokion jälkeen oli niin paljon varmempi ja rauhallisempi kaiken suhteen, ja tuntui että mua ja mun toiveita oikeasti kuunneltiin ja kunnioitettiin. Käynti oli selkeesti tarpeellinen, ja oli hyvä päästä käymään ekaa synnytystä läpi ekaa kertaa kunnolla.

Kontrolliultra oli kätilön tapaamisen jälkeen, joten jännitettävää vielä riitti hetkeksi. Tosin kätilö oli saanut mut jo aika hyvin rauhoiteltua, ja epäluulot katoamaan istukan suhteen. Raskaus on kuitenkin sujunut normaalisti tähän saakka perus vaivoja lukuun ottamatta, joten odotettavissa oli, että istukka on noussut pois tieltä – ja näin oli käynytkin! Hyvin nopeasti lääkäri tsekkasi asian, teki painoarviot ja tarkisti virtaukset. Kaikki oli jees, ja arviolta 1900grammainen siro ja virkeä poitsu siellä masussa jumppaili pää alaspäin!

 

kontrolli00 kontrolli2

Nyt voi siis hyvillä mielin odotella heinäkuun loppua. Normaalille synnytykselle ei ole esteitä, ja suurimmat pelot ja jännityksetkin on saatu kuriin. Toisella kierroksella tietää ihan eri tavalla mihin valmistautua, mutta mulla on ehkä myös käynyt niin, että tieto on lisännyt tuskaa. Parin läheisen ystävän synnytykset ovat meinanneet päätyä surullisesti vauvan kannalta tässä viimeisen vuoden aikana, ja tällä kertaa juurikin sama asia pelottaa eniten myös mua. Mitä jos tälle pienelle tapahtuu jotain? Jos häntä ei saadakaan turvallisesti maailmaan? Usein noissa tilanteissa vaan ei äidillä ole juurikaan tehtävissä mitään, joten on vain luotettava siihen, että kaikki menee hyvin ja luonto hoitaa hommansa.

Hyviä uutisia on kuulunut lisää, sillä Nikon urakka reissussa valmistuu odotettua aiemmin. Urakka oli alunperin laskettu loppumaan juuri meidän laskettuna päivänä, mutta viime viikolla varmistui, että Niko pääsee kotiin jo heinäkuun puolessa välissä. On kyllä ihana saada toinen kotiin viime metreille. Ei tarvitse sitten jännitellä joutuuko yksin lähtemään laitokselle ja ehtiikö isi paikalle jos jäbä päättääkin tulla ennen laskettua!

 

kontrolli1

Tässä loman alettua oon pikkuhiljaa alkanut tehdä kotona valmisteluja pientä varten. Viime viikolla kiikutettiin Milan kanssa korikehto* jo makkariin ja oon alkanut käydä beben vaatteita läpi. Jonkin verran vielä täytyy ostoksia tehdä, etenkin nyt kun lääkäri lupaili suhteellisen siroa poikaa. Pari settiä 50senttisiä vaatteita on varmaan ihan hyvä olla edes varuiksi? Vai minkä kokoisia vauvoja ootte pukeneet minkäkin kokoisiin vaatteisiin? Muistaakseni Milan kotiutumisvaatteet oli 50cm ja ne oli hitusen reiluja vielä 3,5kiloisellekin.

Kivaa keskiviikon myöhäisiltaa ♥

*-merkitty korikehto saatu blogin kautta.

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Meidän tyttö oli syntyessään 4.5 kg ja 55 cm joka yllätys! Piti tulla alle 4 kg painava 😉 Parit 50 cm vaatteet meni 56 cm ohella aluksi. 62 cm meni nopeesti pieneksi ja puoli vuotiaana alattiin käyttämään jo 80 cm ja 86 cm vaatteita jotka menikin sitten kauan. Nyt pitäis tulla normaalipainoinen mutta katotaan! Kai pitää hommata lisää 50 cm vaatteita 😉

Essi

No teillä on kyllä ollut pitkä tyttö jo syntyessään! pituushan noissa vaatteissa varmaan enemmän nimittäin merkkaa kuin paino. 🙂 Kyllä niitä 5kymppisiä on hyvä olla vissiin muutamat varalla alkuun joka tapauksessa!

Meillä 4,2 kg 52 cm meni 50cm vaatteissa ekat 6 viikkoa, et kannattaa niitä olla 😀 kivempi käsitellä vauvaa ja vauvankin kivempi olla kun ei huku vaatteisiin.

Essi

Ilmeisestikin, kun 4kiloisetkin niihin menee useamman viikon 🙂 On nimittäin ihan totta nuo sun pointit ja onhan se myös hassun näköistä jos lapsella on ylisuuret vaatteet päällä. 😀

Mistä tuo ihana korikehto on?

Essi

Se on Jollyroomilta, Petite Cherien valikoimasta löytyy 🙂

Meillä painoarviot kummankin lapsen kohdalla heittänyt suunnilleen 100 g. Lapsillakin painoeroa keskenään 40 g. 🙂 Kumpikin ollut 52 senttiä syntyessään mutta silti ensimmäiset viikot käytetty 50 vaatetta. Onhan se mukava ettei tarvitse liian suurissa olla sekä syy ostaa muutamat suloiset pikku vaatteet! 😉

Loistavaa kuulla kaiken olevan kunnossa. Tsemppiä loppuraskauteen!

Essi

Teillä on Jutta kyllä pitäneet tosi hyvin paikkaansa 🙂 Toi on ihan totta, ja tykkään kyllä että vaatteet istuu eikä roiku vauvan päällä. ja niinkuin sanoit, onhan ne niin suloisia <3

Kiitos kovasti ja ihanaa kesää sinne 🙂

Hei. Olis kiva jos tekisit jutun mitä ootte vauvalle hankkinut 🙂

Essi

Moikka siru! Postaus tai postaukset on tekeillä, mutta kun hankintoja tulee tehtyä vähän hissuksiin niin en ole vielä malttanut postausta julkaista. Mutta voisihan niitä tehdä tosiaan useamman, joten pian julkaisen ekan varmasti 🙂

Oih noita jänniä viimeisiä viikkoja <3
Kyllä se kuitenkin on tosi harvinaista, että vauvalle hätä tulisi ja joka tapauksessa itse luotan henkilökunnan osaamiseen niissä tilanteissa, jos sitten sattuu ongelmia tulemaan! Itse kun olen tuolla talossa ollut töissä, niin se on lisännyt luottoa että systeemi toimii ja kaikki mahdollinen tehdään ! Toivon turvallista mieltä ja mahdollisimman ongelmatonta synnytystä teille 🙂

Essi

Musta ei vielä ees jotenkin oikeesti tunnu, että tässä viimesiä vedellään. Jos tää tulee ennen laskettua aikaa niin meen varmaan ihan paniikkiin 😀

Mutta joo, tuo on ihan totta. Täytyy vaan luottaa ja yrittää olla jännittämättä mahdollisimman vähän. Kiitos Laura, katsotaan mitä heinä/elokuu tuo tullessaan <3

Hienoa, että asiat on hyvin ja näyttäisi menevän toiveiden mukaisesti <3

Puolen kilon heitot painoarvioissa on ihan yleisiä. Meillä synnytyssalissa arvioitiin painoksi 3kg ja todellisuudessa syntymäpaino sitten oli 3,4. 50cm vaatteet oli reiluja aluksi, mutta jäiväthän ne sitten kuukaudessa jo ihan pieniksi. 🙂

Kaikkea hyvää loppuraskauteen ja ihanaa kesää teidän perheelle <3

Essi

Toivotaan toivotaan <3 synnytyshän on taas ihan oma juttunsa, mutta ei auta kuin uskoa kaiken menevän hyvin.

Tuo on hyvin totta, Milaa veikkasivat vielä ultran perusteella syntymäpäivän aamuna alle 3kiloiseksi ja 3,5kiloinen hän oli. 😀

Kiitos kovasti ja ihanaa kesää sinnekin <3

Meille syntyi yli 4kg ja 53cm poika ja silti 50cm vaatetta meni ekan kuukauden suunnilleen

Essi

Kiva kuulla 🙂 Mä luulen, että se on myös aika paljon pukijasta kiinni, että tykkääkö vaatteiden istuvan eikä roikkuvan vauvan päällä. Itse tykkään käyttää sopivia vaatteita, joten on noita pienimpiäkin hyvä olla valmiina.

Meillä 50 cm meni varmaan noin kuukauden, tyttö oli 2,9 kg syntyessään 🙂

Essi

Meillä meni myös about saman aikaa, vaikka Mila oli 3,5kg 🙂

Ihanaa, että kaikki näyttäisi olevan hyvin. Minun poikani oli syntyessään 3,9 kg ja hänellekin ne 50 cm vaatteet olivat aluksi jopa hieman isoja, vaikka jäivätkin sitten nopeasti jo pieniksikin. Kannattaa siis minusta jokunen olla ihan niille alkumetreille.

Onnellista loppuraskautta! <3

Essi

Oli kyllä ihana helpotus <3 Kiitos kovasti! Täytyy vielä muutama asu pienelle ostostella ennen h-hetkeä 🙂

Painoarviot heittää ja kovasti, kuten ehkä tiedät. Kävin ultrassa neljää päivää ennen synnytystä, oikea paino olikin 500g enemmän. Meillä meni ekalla lapsella 50cm vaatteet vain 1-2 vkoa, oli alle 3 kg syntyessä ja siro ja n. 50cm.

Essi

Niinhän ne saattaa heitellä, mutta luulempa silti, että aika samankoikoinen bebe on tulossa mitä Milakin oli. Milalla 50cm meni ekan kuukauden vaikka mittaa oli 51cm ja painoa 3,5kg. Mutta paljon vaikuttaa myös merkit ja mallit mitä käyttää, kokojen kanssa on aika paljonkin eroja mikä yllätti mut silloin muutama vuosi sitten 😀

Me käytettiin 50cm ja 56cm vaatteita ekat neljä kuukautta 🙂 Isabel oli mitoiltaan 3030g ja 45cm 🙂

Essi

Noniin teillä ei sitten selkeesti ainakaan hukkaan menneet nuo pienimmät vaatteet. Siro pieni <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *