KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
20.5.2016

Leikki on lapsen työ

Leikki on lapsen työ

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ BR-LELUT

Miten meidän kohta 3vuotta täyttävä esikoinen leikkii? Erittäin hyvin sanoisin. Melkeimpä joka hetkessä, mielettömällä mielikuvituksella varusteltuna ja hyvä näin, sillä onhan leikki lapsen työtä. Nykyään kuitenkin törmää yhä enemmän mitä pienempiin lapsiin jotka eivät yksinkertaisesti osaa leikkiä. Kuulostaa aika uskomattomalta, mutta niin se vain on. Tabletit, telkkarit ja kaikenmaailman muut virtuaaliset ”virikkeet” vievät lapsia enemmän ja enemmän niiden tärkeiden taitojen ja asioiden ääreltä, mikä on tosi surullista. Siksipä meillä mennään mahdollisimman pikään mm. ilman yhtäkään tablettia koko huushollissa – onhan sitä ilman pärjännyt itsekin koko lapsuuden, miksei siis omatkin lapset, kun myöhemminkin ehtii?

Mila on juuri nyt siinä iässä, ettei leikkeihin aina edes tarvitse leluja. Mielikuvitus on alkanut laukkaamaan niin hurjana, että leikkejä syntyy milloin mistäkin. Ensimmäiset mielikuvituskaveritkin on jo keksitty, mikä on välillä kyllä niin hupaisaa seurattavaa vierestä. ”Äiti katso, nyt me aletaan katsoa keltaisen tytön, Ronjan kanssa Hevisaurusta!” – näin hän minulle kertoi yksi ilta, ja painui makaamaan meidän sängylle mielikuvituskaverinsa kanssa höpöttelemään, syömään poppareita eli viettämään kuvitteellista leffailtaa. Toivoa vaan saattaa, että nuo mielikuvitukselliset leikit kantaisi mahdollisimman pitkään!

BR BR3

Paljon leikitään leluillakin, ja hyvä niin. Itse mielelläni hankin lapselle aktivoivia ja kehittäviä leluja aika ajoin piristämään päivittäisiä puuhailuja. Mielenkiinnot tosin vaihtelee vielä ihan päivittäin, mutta vauvanuken hoito on kyllä todettu jo kestohitiksi, mistähän kummasta lienee johtuvan? Uutta virikettä leikkirintamalle saatiin lisäksi muutama viikko sitten, kun lähetti toi Milalle ison pahvilaatikon BR-lelujen tuotteita testattavaksi yhteistyökampanjan tiimoilta ja sekös sai riemunkiljahdukset kaikumaan tässä kodissa.

Mila onkin jo oikea BR-lelujen asiantuntija, sillä onhan kyseessä jo meidän toinen yhteistyö tämän hyväksi todetun lelumerkin kanssa. Vuosi sitten kokemuksia jaettiin BATH-leluista TÄSSÄ postauksessa, joita muutama uutuus päätyi tälläkin kertaa tiukkaan testiin. Lisäksi meille ihan uusia tuttavuuksia saatiin WOOD-sarjasta. Yhteensä lelukategorioita BR-leluilla on neljä, ja edellä mainittujen lisäksi löytyy vielä BR Baby ja BR Toddler, joista löytyy nimiensä mukaan suloisia leluja vauvoille ja taaperoille.

 

BR1 BR2

Kylpyhommat on edelleen Milan lempparijuttuja. Nykyään pidempiä kylpyleikkisessioita vietetään tosin harvemmin, noin kerran kaksi viikkoon saunomisen yhteydessä. BATH-lelut ovat tehneet noista hetkistä entistäkin antoisampia, ja Mila viihtyisi leikeissään varmasti toista tuntia, sillä usein tyttöä saakin maanitella kylvystä pois tovin jos toisenkin. Vanhojen lelujen rinnalle saatiin tällä kertaa kätevä säilytyspussi kylpyleiluille sekä lisää kylpytarroja aakkosten muodossa. Kylpytarrat on olleet meillä tykätty ajanviete jo pitkään, ja nämä aakkosversiot toi ihan uuden ulottuvuuden leikkeihin, kun pieni kokeilee kirjoittaa sanoja seinille niiden avulla. ”Mikä tää kirjain on?” – ”Mitä tässä nyt äiti lukee?” – kysymystulva on loppumaton. Leikkien päätteeksi on suorastaan helpotus, kun saa kasata tarrat seinällä roikkuvaan uuteen säilytyspussiin, eikä lelut muutenkaan enää pyöri hujanhajan kylppärissä. Kuinka kätevää!

 

BR10 BR7

Pieneksi toviksi oli ehtinyt unohtua jo keittiö- ja kokkailuleikit, mutta toista se on nyt. Mila sai nimittäin leikkeihinsä puisen BR-kaupan. Se on oiva lisä pienen tytön leikkikeittiöön ja oma kioski onkin auki nykyään lähes joka päivä. Kaupasta löytyy kaikki mitä tarvitaan, omat leikkirahat, puisia herkkuja ja hinnatkin voi asettaa kassakoneen päälle asiakkaiden nähtäville. Itsekin tykkään tästä ihan älyttömästi, sillä etenkin nämä BR:n WOOD-lelut tuntuvat hyvin laadukkailta ja kestäviltä, sekä ovat lisäksi tosi kivan näköisiäkin! Juuri sellaisia asioita mitä itse vanhempana lasten leluissa arvostaa.

 

BR4 BR9

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä Mila haluaa esitellä hienon BR-ksylofoninsa, joka on täydellinen tämän pienen muusikon leikkeihin. Konsertteja järjestetään milloin olkkarissa, milloin omassa huoneessa jolloin multitaskataan myös kitaran ja mikin kanssa ja joskus viikonloppuisin äiti saa sulosävelin herätyksen tämän soittimen säestyksellä. Ksylofonista löytyy viisi kieltä, ja puisen materiaalinsa vuoksi se kestää vähän rajumpaakin käsittelyä.

 

BR5 BR11BR6

Tiesittekö muuten, että BR-leluilla on aika ihana käytäntö, nimeltään HAPPY Guarantee – eli niin sanottu onnellisuus takuu. Se tarkoittaa, että jo avatuilla ja jo leikityilläkin leluilla on 14päivän vaihto-oikeus liikkeessä! Näiden meille lähetettyjen lelujen kohdalla tosin tätä takuuta ei olisi tarvittu, sillä jokainen lelu on ihan oikeasti tykätty ja tuo iloa ja elämyksiä Milan leikkihetkiin. Luultavasti leluista riittää hauskuutta vielä sitten joskus pikkuveljellekin, sillä selkeästi laadukkaita ja kestäviä tuotteet ovat. Meidän perheen raadilta nousee siis selkeästi peukku BR-leluille jälleen!

Mitkä leikit teidän perheissä on IN just nyt? Entä miten teillä pyritään tukemaan lasten leikkitaitoja tässä nykymaailmassa, jossa kaikenlaiset muut ajanvietteet yrittää syrjäyttää leikin sijaa lasten elämässä?

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Olen täysin samoilla linjoilla PP:n kanssa! Erityisesti liikkuvaisella perheellä on joskus tilanteita, joissa tabletti tai vastaava on lähes ainoa pelastus. Voisin sanoa, että meillä se on pelastanut monta ravintolalounasta ja lentomatkaa 1 v 10 kk ikäisen vilkkaan tyttömme kanssa, enkä näe siinä mitään pahaa. Eri asia tietysti jos tabletti on lapsen saatavilla koko ajan..

Kyllä, leikki on lapsen työtä. Meillä on kaksi tyttöä, vajaa 3v ja 4,5v ja kyllä meidän elämään välillä kuuluvat tabletit. Matkustellaan paljon ja täytyy sanoa, että kun lentokoneessa istutaan välillä päivän aikana 10-20h, niin tabletti on suuri pelastus. Se mitä lapset tableteilla pelaa tai katsoo, onkin sitten ihan toinen juttu. Meillä tytöille on ladattu palapelejä, muistipelejä, pelejä missä opetellaan englantia, piirrustusohjelmia, leffoja yms. Täytyy sanoa, että moni peli todella kehittää lapsen taitoja ja mielikuvitusta. Käymme myöskin paljon ravintoloissa, joissa emme oleta näin pienten lasten istuvan useaa tuntia nätisti, lapset syövät seurassa, mutta siinnä välissä saavat pelata tai vaikka värittää. Tällöin tytöt eivät häiritse muita asiakkaita eivätkä juoksentele ravintolassa tarjoilijoiden jaloissa. Mutta ei meilläkään lapset arjessa leiki koskaan tableteilla, joten näin niiden hohto säilyy silloin kun niitä tarvitaan 🙂 Mielestäni tabletit eivät siis aina ole lapsille huonosta ja en kannata tässä täysin mustavalkoista ajattelutapaa! Ja kyllä, ennen selvittiin ilman tabletteja, kun niitä ei edes ollut. Mutta ennen oli ennen ja nyt on nyt ?

Essi

Ihan tosi juttuja, en mäkään ihan täysin ehdoton tabletin boikotoija ole, että luultavasti juurikin sitten kun keinot ei enää riitä ja reissataan enemmän tabletti on ihan pelastus. Ja juurikin niinkuin sanoit, sekin vaikuttaa paljon, että mitä sillä tabletilla tehdään. Enemmänkin mua juuri ärsyttää sellainen toiminta, että tabletti on aina saatavilla, joka päivä ja keino saada lapsi viihtymään jos itsellä on jotain hommia mitä pitää saada hoidetuksi. Sopivassa suhteessa tabletin käyttö on mielestäni ihan OK, ehkä turhan kärjistetysti tuli kirjoitettua 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *