Yleinen
14.5.2016

29. RASKAUSVIIKKO

29. RASKAUSVIIKKO

Aletaan ilmeisesti elää niitä hetkiä, kun loppuraskauden tuskaisuus alkaa nostaa päätään. Kyllähän sitä keskiraskauden energisyyttä ja hyvää oloa saatiinkin nauttia yllättävänkin pitkään… Menneellä viikolla väsymys on tehnyt paluuta, alakropan kivut lisääntyneet sekä harjoitussupistuksista oon saanut jokapäiväisen kaverin – ah ihanuutta! Kieltämättä aika ihanaa, että ihan oikeasti tässä aletaan olla voiton puolella ja kouluakin on jäljellä enää pari viikkoa.

29viikkoa1

Viime viikolla sain tehtyä vihdoin myös nuo kaikki Kelan hakemukset, ja tällä kertaa sain kyllä supernopeaa palvelua. Täytin hakemukset helatorstaita edeltävänä keskiviikkona, ja jo perjantaina kaikki päätökset oli tehty. Nyt pääsee siis tosissaan kokoamaan bebelle sitä omaa äitiyspakkausta ja voi huokaista muutenkin, kun tuollaiset virallisuudet on hoidettu. Nyt voi rauhallisin mielin voi odotella kesäkuuta, sillä aloitan äitiysloman varhennettuna heti kun koulu on paketissa ja harkka loppuu kesäkuun ekalla viikolla. Aika siistiä – alle kuukausi siis elämän tokaan äippälomaan! Se on muuten lyhyt aika se.

29viikkoa

Muuten tää viikko on nyt mennyt vähän ohi. Niinkuin moni muukin kyllä tässä raskaudessa, arki pyörii omalla painollaan, eikä oikein ehdi itse edes sisäistää kuinka vauhdikkaasti tässä on oikeasti mentykään. Ensi viikolla paukutellaankin rikki jo 30 viikkoa, ja se kyllä kieltämättä alkaa tuntumaankin vatsassa. Pikkuhiljaa kohtu alkaa olla ahdas ja välillä tuntuu, että tuo jäbä olisi punkemassa kylkiluiden alta ulos väkisin. Kyllä niitä kuperkeikkojakin ilmeisesti siellä mahtuu tekemään, mutta se ei tunnu enää kovin mukavalta äidistä. Huhuh, kyllä siellä ihan jo vauva selkeästi asustaa, itseasiassa jo reippasti yli kilon painoinen pötkylä joka kasvaa hurjaa vauhtia.

Mitäs viikkoja siellä muut odottajat elelee? Kuinka raskaus on sujunut? Kirjoitelkaa kuulumisia, olisi mukava kuulla teidänkin fiiliksiä, ettei tää ihan yksinpuheluksi mene. Nyt hyvää yötä ♥

Seuraa blogiani, FacebookissaBloglovinissa JA Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Avainsanat

Kommentit

Mulla on viikko 28 käynnissä ja perjantaina vaihtuu viikkoon 29. On mielenkiintosta lueskella sun blogia ja ajatuksia, kun on niin samat viikot meneillään. Hyvin on voitu täällä ja supistuksiakaan ei ole hirmu paljoa vielä ollut. Katsotaan mitä tulevat viikot tuo tullessaan. Poikaa myös odotetaan täällä eikä malta odottaa, että pääsee häneen tutustumaan. 🙂

Essi

Eli siis hyvin samoissa mennään, jännää! Toivottavasti siellä hyvät voinnit jatkuu mahdollisimman pitkään! Pikkuhiljaa kyllä alkaa itseä jännittämään just tulevat viikot, että milloin niitä harkkasupistuksia alkaa tulemaan enemmän ja miten sitten synnytys tällä kertaa tapahtuu, kun viimeksi sai odottaa pari viikkoa lasketun yli. Samat fiilikset täälläkin – pian meillä on kääröt sylissä! Ihanaa loppuodotusta sinne <3

Täällä paukkui keskiviikkona rv 32 🙂 olo alkaa pikkuhiljaa tuntua vähän tuskaiselta kun vauva kasvaa niin kovaa vauhtia ettei meinaa perässä pysyä! Mahaa kiristää ja selkä on kovilla.. Harkkasuppareita ollut vajaan kuukauden jonka vuoksi jouduin jäädä töistä saikulle ennen kesä+äippälomaa… Nojaa pitää levätä vielä kun siihen on mahdollisuus 🙂

Essi

Ou nou, toivottavasti kuitenkin kaikki menee hyvin viimeiset raskausviikot – ei oo enää kauaa sielläkään kun tulokas saapuu <3

Täällä mennään 24+5, yllättävän helpolla oon pärjännyt tähän asti. Ei oo ollut pahoinvointeja alussa, jonkin verran ilkeitä kipuja liikkuessa (varsinkin kävellessä pitkiä matkoja) mut onneks sentään vähän pystyy liikkuu. Mutta kyllähän tää maha alkaa jo tuntua, vaikee löytää nukkumisasentoa ja hengästyy helposti. Jännityksellä odotan viimeisen kolmanneksen alkamista, ensimmäinen vauva tulossa, joten kaikki on uutta. Tsempit sulle loppuraskauteen!

Essi

Toivottavasti helppo raskaus jatkuu siellä mahdollisimman pitkään 🙂 Ekassa raskaudessa, kaikki vielä ehkä tuntuukin vähän helpommalta kun kaikki on nimenomaan ihan uutta, eikä ne vaivat oo ennen koettuja. Itsellä tällä toisella kierroksella jotenkin ottaa vähän enemmän päähän kaikki vaivat 😀 Kiitos tsempeistä ja kaikkea hyvää sinnekin odotukseen <3

Puuh, täällä 35. viikko menossa. Ja jo monta viikkoa kaikenlaiset kivut rajoittaneet elämää. Olo siis on jo aika tuskainen ja malttamaton. Saisi syntyä jo, mutta oon kyllä varma että ei oo tulossa ennen laskettua aikaa kun O:kin meni 12 pvää yli.

Essi

Vitsi miten pitkällä siellä jo mennään, ei enää kauaakaan kun teillä on jännät paikat käsillä <3 Harmi kyllä että oot joutunut kärsimään kivuista, ei oo herkkua :/

Kuulumisia 🙂 Rv 26+5, sunnuntaiaamu 4.53 ja hyvää huomenta.. Nyt heräsin kolmannen kerran ja tuntuu ettei uni enää tule. Seurana on siis kevyt yöuni ja heräilyt. Yleensä nukahdan suht helposti uudestaan. Paitsi nyt (nukuin eilen päikkärit, johtuisiko siitä). Jaksan ihan aamun virkeänä, mutta aamupäivällä on aivan tajuton väsymys seurana. Päivällä virkistyn ja iltapäivällä kotiin tullessa päikkärit eivät ole edes mielessä. Mutta sitten illalla väsyttää taas tosi aikaisin ja tosi paljon. Eikä vielä edes valvota vauvan liikkeet, hieman ehkä nukkumisasento (unissani en voi enää vaihtaa asentoa). Vielä 2 kk pitäisi jaksaa työarkea.

Muuten menee ihan jees. Supparit, kivut yms pysyvät pääosin poissa, kun muistan olla hötkyilemättä. Maha on alkanut viime päivinä painaa ja se hidastaa menoa. Tukivyö on ystäväni… Esikoinen tulossa.

Essi

Tollanen heräily ja unettomuus on varmasti tosi kuluttavaa, saa nähdä joutuuko itsekin tässä jossain vaiheessa vielä kokemaan samaa yörumbaa. Vielä on nukuttu ihan hyvin. Ehkä se alkaa sitten kun loman makuun pääsee?

Tsemppiä sinne mielettömästi loppuraskauteen, koita jaksaa – palkinto on maailman ihmeellisin ja rakkain <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *