juhlat
28.4.2016

VAPUN HITTIHERKKU – RAHKAMUNKIT

VAPUN HITTIHERKKU – RAHKAMUNKIT

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

munkit5

Vappu on ihan nurkan takana, mutta meidän perheessä ei tänä vuonna ole sen suurempia suunnitelmia tulevalle viikonlopulle. Vähän serpentiiniä, muutama ilmapallo koristeeksi kotiin ja herkuttelua munkeilla ja mummin tekemällä simalla. Tänä vuonna joudutaan luultavasti se perinteinen vapputivolikin skippaamaan, sillä mä olen lauantain töissä ja Niko sunnuntain – aika hassu sattuma, sillä kumpikaan meistä ei ole oikeastaan koskaan viikonloppuisin muuta kuin perheen käytettävissä. Pakollinen foliopallo on kyllä Milalle haettava jossain välissä, siitä ei tingitä. Mitäs suunnitelmia teillä muilla on jo vapuksi?

 

MUNKIT6munkit1 munkit4

Vapusta on muotoutunut lapsen tulon jälkeen melko erilainen juhla mitä se oli ennen ja mitä se on edelleen useimmilla kavereilla. Ennen tää juhla oli yksi keskeisimmistä kevään bailauspäivistä. Lähes aina kerättiin tyttöporukka kasaan ja pukeuduttiin naamiaisasuihin, kun lähdettiin viettämään iltaa kaupungin sykkeeseen tai pidettiin kotibileitä. Vitsit miten hauskaa meillä olikaan! Nykyään meno on monta astetta rauhallisempaa, tai ainakin eri tavalla vauhdikasta ja keskeisessä roolissa on herkuttelu ja ihmiset ympärillä – eli jotain on myös säilynyt niiltä villeimmiltäkin vuosilta. Vappubrunssia onneksi päästään Milan kanssa viettämään sunnuntaina ihanassa seurassa, joten jotain spesiaalimpaakin myös tähän vappuun mahtuu.

 

munkit2

Brunssista ja vapusta puheen ollen, munkit kuuluvat niiden yhdistelmään ehdottomasti! Ehkä vähän nolona täytyy myöntää, että mä paistoin tällä viikolla elämäni ekat munkit, eikä simaa ole tullut laitettua vielä koskaan itse. Aloitin munkkiurakan sieltä vähän iisimmästä päästä, sillä testiin valikoitui supermehevät rahkamunkit, jotka on tosiaan myös helppo ja nopea valmistaa. Taikina valmistuu nopeasti, sillä leivinjauhe kohottaa taikinan hetkessä ja paistohommiin pääsee saman tien. Näitä taidan itse paistaa vielä uuden satsin ja viedä mukanani brunssille sunnuntaina – suosittelen muitakin kokeilemaan!

 

munkit3

Ison liudan ideoita ja herkkuja lisää löydät K-ruoan vappusivustolta, nyt ehtii vielä hyvin noukkimaan parhaat päältä ja pistää toteutukseen viikonloppuna. Vappuhodarit, perunasalaatti ja hedelmävartaat voisivat eksyä brunssipöytään meillä mahdollisesti myös sunnuntaina… Mitenköhän tässä itsekin ehtii vielä innostua ennen viikonloppua? Mitä teidän vappupöydässä tarjotaan? Entä ne must-herkut – munkit ? sima ? perunasalaatti ja nakit?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Hei huononiko munkit paljon vuorokaudessa? Pohdin teenkö tänään vai huomenna aamulla 🙂

Essi

Säilyy hyvin! Ainakin jos laittaa suljettuun muovipussiin 🙂 mutta toki parhaimmillaan on samana päivänä.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *