Yleinen
18.4.2016

25. RASKAUSVIIKKO

25. RASKAUSVIIKKO

25viikko1 Ei katkaista raskausviikkokuulumisten postaussarjaa edes yhdellä viikolla, vaikka tässä elelläänkin jo hyvää vauhtia 26.viikkoa. Viime viikon katsaus tulee nyt parin päivän viiveellä, kun viikonloppuna päästiin kuin päästiinkin reissuun. Mila kuitenkin jatkaa flunssailuaan, vaikka tauti onkin jo hyvää vauhtia pois päin menossa ja itselläkin yskä ja nuha kiusaa edelleen. Aika sitkeää tautia näyttää olevan muutenkin liikenteessä, sillä tuntuu, että lähes joka toisessa tutussa perheessä sairastellaan just nyt pitkän kaavan kautta. Mites teillä, ootteko pysyneet terveenä vai saaneet näitä ihania kevään pöpöjä riesaksi?

No mitäs sinne raskausrintamalle sitten viime viikolla kuuluikaan? Hyvää tietysti muuten, mutta kylläpähän toi sairastelu taas veikin voimat. Muuten olo olisi varmasti ollut erinomainen, sillä liitoskivut on tosissaan helpottaneet selkeästi. Ainakin hetkeksi, joten nautitaan tästä niin kauan kun tätä kestää. Uskaltaisikohan sitä loppuviikosta repäistä, ja kokeilla käydä ihan varovasti vähän lenkillä? Voi olla uhkarohkeaa, mutta eihän sitä tiedä jos ei kokeile.

25viikko3 25viikko2 Yhdessä heinäkuisten ryhmässä käytiin taas keskustelua siitä, mitä kaikkea kukin on jo vauvalle ehtinyt hommaamaan. Tältä näyttää meidän beben eka ikioma lipaston laatikko. Ei näillä vielä kovin pitkälle pötkitä, mutta alkuun on selkeästi päästy. Viikonloppuna itseasiassa pyörähdettiin Zaralla vauvanvaateostokset mielessä, mutta Jumbossa oli aivan supersurkea valikoima pienille. Kylllä pettymys oli kova, kun kerrankin ehdittiin käydä ihan livenäkin. Onneksi Lapsimessuilla tuli tehtyä yksi must have-ostos pienelle, mutta siitä ja messuista lisää huomenna.

Muuten vauvavarustelu alkaa olemaan aika hyvällä tolalla. Vaunut, turvakaukalo ja muutama muukin isompi juttu odottaa nätisti työ/vauvanhuoneessa jo uutta käyttäjäänsä. Aika rauhallisin mielin saa siis keskittyä odotukseen, kun suurimmat vauvahankinnat on jo hoidossa, eikä listalla ole vaatteiden lisäksi kuin muutamia juttuja. Suosittelen kyllä omien kokemuksien pohjalta tekemään noita hankintoja jo suht varhain ja pikkuhiljaa, niin pääsee varmasti pienemmällä stressillä viettämään loppuraskauden.

25viikko

Pötsissä majailee tällä hetkellä ihanan vilkas tyyppi, ja potkut alkaa näkyä ihan selkeästi vatsan päällekin. Tosin bebe liikkuu ihan vääriin aikoihin sen kannalta, että Niko ja Mila on aina nukkumasssa parhaiden iltabileiden aikaan. Ihan vieläkään ei siis olla päästy koko porukalla ihailemaan uuden tulokkaan temppuja, no sen aika on luultavasti ihan pian! Kokoa vauva on saavuttanut jo about 700-800grammaa ja pituuttakin on jo lähes 30cm. Ihan oikea minivauva siellä jo on, ja ai vitsi kun tekisi mieli tietää minkä näköinen hurmurityyppi hän onkaan. Tosin viime viikolla näin unta, että syntyessään vauva oli kuin olikin tyttö…enneuni kenties?

Mitäs muille odottajille kuuluu ja millä viikoilla siellä mennään?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Moikka! Täällä on kans yks kilpparin vajaatoiminnan kanssa paininut. Ja vuosien kokemuksesta voin lohduttaa että kyllä, se paino tasaantuu kun arvot ovat kohdillaan! Mulla on saman ikäinen tyttö kun teidän Mila ja raskauden jäliltä mentiin jopa liikatoiminnalla alkuun kun etsittiin sopivaa lääkitystä. Joten raskauskilot katosi hurjaa vauhtia. Mutta sitten laskettiin liikaa ja mentiin taas vajaalle jolloin kiloja keräiltiin jälleen. Lopulta kun oikeat arvot saavutettiin (kannattaa muuten olla tarkkana niistä että ne on oikeasti hyvä olla suositusten keskipaikkeilla eikä yhtään ainakaan yläkantissa) niin paino pysyy hyvin kurissa eikä tarvi vahtia jokaista suupalaa

Hei kiva ois kuulla noista teidän hankkimista vaunuista enemmän 🙂 Täällä odotellaan esikoista, la on myös heinäkuussa ja vielä ois vaunut hankkimatta, kun on hieman valinnan vaikeutta 😀

Hei ihan on nyt pakko kysyä että mistä olet hankkinut kuvien harmaan mekon/hameen/vai paidan? Itselläni menossa 24 raskausviikko ja masu alkaa olemaan sen verran kookas jo että uusista vaatteista on pulaa! Kuvan harmaa hame näyttää niin kivalta ja joustavalta!

Sulla on nätti maha kyllä ? Musta tuntuu, että paisun kun pullataikina ja näytän jo samalta kun tytöstä lasketun ajan aikoihin…sf-mittakin kulkee reilusti yläkäyrällä ja nyt kuitenkin ”vasta” rv 27+6. Mekin ollaan ollaan jo hamstrattu sitä sun tätä vauvaa varten. Myin vanhat vaunutkin pois ja nyt on harmaat britax go:t odottamassa tätä kaveria. Samoin löytyy pinnasänky, vaatteita (en vaan pysty vastustamaan kiusausta) vähän liikaakin jo. Töissä oon päiväkodissa pienten ryhmässä ja alkaa olemaan vatsa tiellä jo ? Toukokuu vielä ja sit äippälomalle. Tällaset sillisalaatti kuulumiset täältä ?

Essi

Kiitos kovasti <3 mutta tiiätkö ihan samanlainen fiilis täälläkin on, että masu tuntuu jo lähes siltä mitä Milasta oli laskettuna päivänä. Tää sallittu hamstraaminen on niin ihanaa, ja nyt sitten vielä jäätävä pesänrakennusvietti alkaa myös nostamaan päätään etten kestä 😀 Mutta onneksi hei ei olla yksin näiden ostoviettien kanssa, mitä tulee etenkin noihin vauvan vaatteisiin 😉 Kaikkea ihanaa loppuraskauteen <3 Mullakin enää 6 viikkoa harkkaa ja sitten pääsee jo vähän ennakkoon lomailemaan.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *