Yleinen
14.4.2016

TAAPERON NUKKUMISESTA & UNILAULUJEN TOP3

TAAPERON NUKKUMISESTA & UNILAULUJEN TOP3

Mila nukkuu vielä toistaiseksi meidän huoneessa omassa sängyssään, mutta ennen vauvan syntymää olisi alkukesästä tarkoitus siirtyä omaan huoneeseen. Tästä ollaan jo paljon puhuttu, ja Mila itsekin ymmärtää sen, että tuo siirtyminen kuuluu isosiskon velvollisuuksiin. ”Sitten kun tulee kesä nukun omassa huoneessa, ja sitten kun vauva syntyy oon isosisko ja tuun sitte aina aamuisin herättämään isin ja äitin ja vauvan.” – tälläistä tarinaa hän itse usein kertoo, kun aiheesta keskustellaan. Uskon, että valmistautuminen on hyvässä mallissa ja meistä vanhemmista tuntuu hyvältä, että tälläiset isommat muutokset tehdään lapsentahtisesti. Näin on toimittu mm. imetyksen lopetuksen ja kuivaksi oppimisen kanssa ja täytyy sanoa, että nää virstanpylväät on saavutettukin tosi kivuttomasti meillä ilman ylimääräistä stressiä. Kuinkas teillä, missä iässä lapsi on siirtynyt omaan huoneeseen nukkumaan?

Tytön nukutushommat meillä noudattaa tiettyä kaavaa, vuoroilloin isi lukee sadun ja toisena iltana äiti laulaa. Huoneesta lähdetään vasta kun Mila nukahtaa, vielä uni ei tule nimittäin yksin ja läsnäoloa nukahtamisen hetkellä kaivataan. Onneksi nykyään unta ei tarvitse kauaa odottaa, ja neiti vetääkin sellaiset 10-11tunnin yöunet pääsääntöisesti. Täytyy kyllä olla sormet ristissä sen suhteen, että tää toinen bebe olisi yhtä hyvä nukkumaan kuin siskonsa. Jotenkin sitä vaan on jo jossain määrin valmistautunut siihen, että kahta helppoa vauvaa ei voi samaan perheeseen tulla – mutta toivoahan voi aina, eiks niin?

Mun ja Milan nukahtamishetkiin kuuluu joka ilta laulu ja tytöllä onkin melkein aina ihan selkeä toive, mikä biisi tänään vedetään. Tässä tuleekin meidän tän hetken TOP3 unilaulut.

  1. SININEN UNI
  2. LOHTU
  3. PRINSESSALLE

Mitä unilauluja teillä lauletaan? Uusia vaihtoehtoja biisililistalle kaivataan! Toivottavasti näistä meidän lemppareista Mila ottaa muistoihinsa edes yhden, jota laulaa sitten joskus omille lapsilleen.

unilaulut

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

3 kk iästä omassa huoneessa ja omassa sängyssä. Ei tuutulauluja. Lapsi sänkyyn, vähän pään / selän silittelyä, pusut ja soronoo. Tytsi täyttää syksyllä 3 v ja hyvin toimii edelleen.

Essi

Jokaisella toimii ne omat jutut mitkä on hyväksi todettu 🙂

Täällä siirryttiin ennen pikkusiskon syntymää, noin 10kk ikäisenä omaan huoneeseen, mutta jos yöllä herätään niin saa tulla viereen ja poika on nyt 1,7kk ja unilaulu lempparina meillä titinallen unilaulu

Essi

Kiva, että muillakin siirto omaan huoneeseen on sujunut ennen kakkosen syntymää 🙂

Meidän pieni mies muutti omaan huoneeseen kun ikää oli 6,5kk. Herää edelleen kolme kertaa syömään, mutta ne ylimääräset väliheräilyt on loppuneet. Häiriintyi siis helposti meidän uniäänistä ja mä taas en saanut nukuttua kun toinen tuhisee ja touhuaa unissaan. On rankkaa käydä toisessa huoneessa monta kertaa yössä syöttämässä ja alkuun ja välillä vieläkin mun on kurja mieli kun pieni on siellä yksin (varsinkin kun moni tuntuu sitä kritisoivan kun vauvan paikan pitäisi olla äitin vieressä) mutta meillä nukutaan sen ansioista paremmin. Ja poika nyt siis 7,5kk eli kuukausi ollaan tätä nyt kokeiltu.

Mä tykkään tosi paljon Ipanapan unilauluista ja laulan pojalle aina nukkuun mennessä Kuinka ihmeessä nukkuukaan hauki. Se on ihana <3 meillä kuuluu iltarutiineihin muutenkin lauluhetki kun rauhotutaan ja laulellaan kaikkia noita yleisimpiä iltalauluja ja muita rauhallisia lauluja, mutta toi hauki laulu on se viimenen, jonka jälkeen laitan pojan sänkyyn ja sinne se nukahtaa. <3

Essi

No mutta joka perheessä tehdään juuri itselle sopivalla tavalla <3 ei näissä jutuissa ole yhtä oikeaa tapaa toimia! Mutta raskasta tuo on varmasti, sillä just vauvavuoden hyvät unet mulle takasi se, että ekalla syötöllä sai nostaa Milan pinniksestä vaan rinnalle ja jatkaa unia.

Oi en oo noista kuullutkaan, täytyy tutustua, kiitos vinkistä Tiia 🙂

Kuulosti aika kurjalta tuo lause – vieläpä lapsentahtisuuteen verrattuna – että yksin omassa huoneessa, erillään koko muusta perheestä nukkuminen, kuuluisi isosiskon velvollisuuksiin. Ei kuulosta kyllä ollenkaan lapsentahtiselta tai empaattiselta. Ihminen on ainoa nisäkäs, joka eristää poikasensa nukkumaan erillään emosta. Meillä isosisko saa nukkua vanhempien huoneessa ja vieressä niin pitkään kuin hän haluaa, vaikka meillekin syntyy vauva kesällä. Esikoiselle ei ole hyväksi isot muutokset vauvan syntymän aikaan, enkä todellakaan siirtäisi esikoista ainakaan silloin omaan huoneeseensa nukkumaan. Teidän esikoinen on vielä itsekin kovin pieni. Uuden perheenjäsenen syntymä on iso muutos koko perheelle ja enemmän ihmettelen evoluutiollisista sekä psykologisista näkökulmista sitä, jos isosisko ei käy läpi tunnemaailmassaan myös epävarmuuden tunteita uuden perheenjäsenen tulosta.

Essi

Tottakai me toimitaan Milalle sopivalla tavalla, ja jos nyt sattuukin, että neiti alkaisi sitten kun vauva syntyy taas kaipaamaan samaan makkariin nukkumaan niin sitä katsotaan sitten. Ei häntä väkisin pakoteta nukkumaan meistä erillään, tällä hetkellä hän sitä itsekin odottaa kun ollaan siitä puhuttu. Siirto on tarkoitus tehdä kesäkuussa synttäreiden tienoilla kun vauvan syntymään on vielä reilusti yli kuukausi. Saa nähdä kuinka meillä sujuu 🙂

Mä edelleen laulan kohta 4v tytölleni joka ilta petteri punakuonon 😀 silloin kun tyttö syntyi, se oli ainut lastenlaulu jonka muistin kokonaan ulkoa ja se on nyt jäänyt sit tytön lemppariks 😀

Essi

Ihanan omaperäinen unilaulu 😀

Apua, tuo prinsessalle on ihana/kamala kappale! Itselle se tosin kuvastaa toisen lopullista poislähtöä enkä koskaan pysty kuuntelemaan sitä itkemättä..
Meillä käytössä päivänsäde ja mäenninkäinen sekä Hevisauruksen yölamppu <3

Essi

Se on nimenomaan sitä, ja samaa se myös mulle toisaalta kuvastaa, mutta kerran sen satuin laulamaan Milalle ja siitä asti hän sitä itse pyytää usein. Tuo yölamppu pitää kyllä myös kuunnella, jospa se eksyisi meidänkin biisilistalle? 🙂

Peikonpoikaa laulan joka ilta omille lapsilleni ja sitä muistan äitini laulaneen myös minulle ja sisaruksilleni pienenä. Joka ilta lapset saa toivoa unilaulut mitä lauletaan ja useasti lauletaankin mm. sininen uni, pieni tytön tylleröinen ja oravanpesä.

Essi

Tuo peikonpoikakin on ihana <3 tulee myös oma lapsuus mieleen.

Päivänsäde ja menninkäinen on paras unilaulu! Äiti lauloi sitä mulle aina kun olin pieni muuten en nukahtanut ??

Essi

Se on kyllä kaunis <3

Meidän ipana ei välitä mistään rauhallisesta, vaan suosikki on ”tien laidass’ oli mökki”, joka on siis ns. ikuisuuslaulu eli säkeistöt kiertävät kehää ja laulu vaan jatkuu ja jatkuu… Jokaisen nukuttajan unelma! 😉

Essi

Ahahah 😀 Apua, miten kukaan voi rauhoitua tollaseen ralliin!

Mä olen laulanut joka ikinen ilta kohta 7 vuoden ajan samaa laulua: Nuku nuku nurmilintu. Olen jossain vaiheessa keksinyt siihen omia sanoja niin, että en edes muista miten alkuperäinen menee. Luulen, että tätä laulua ei voida ikinä vaihtaa 😀

Essi

Voi tuo on ihana laulu <3 ihan muutaman kerran oot saanut lauleskella, ja eihän sitä enää todellakaan voi vaihtaa kun tulee jo niin rutiinilla 😀

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *